MediaCat

WPP yapay zekâya yılda 318 milyon dolar yatırım yapacak

WPP yapay zekâ yatırımlarını artırsa da gelirlerinde bu yıl ciddi bir artış beklemiyor.

Dünyanın en büyük iletişim grupları arasında yer alan WPP, yapay zekâ teknolojisine her yıl yaklaşık 318 milyon dolar yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor.

WPP CEO’su Mark Read, bu yıl yapay zekâ için harcanması planlanan miktarın geçen yıldan daha fazla olacağını belirtse de yıllık 318 milyon dolar yatırımın ne kadar süreceğine ilişkin bilgi paylaşmadı.

Bu yıl fazla bir gelir artışı beklemediğini söyleyen CEO Read’e göre 2024’te gelirlerin sabit kalacağı ya da yüzde 1 artabileceği öngörülüyor. Maliyetleri düşürmek adına bazı pozisyonların tasfiye edilebileceğini söyleyen CEO Read, Ad Age’e yaptığı açıklamasında, “2024’e girerken 2023’e benzer bir makro tablo görüyoruz ancak 2025’te gelirlerde ivmelenme ve güçlü iş kanalları bekliyoruz. Bu da gelecekte daha güçlü bir büyümenin oluşması için bize güven veriyor” şeklinde konuştu.

CEO Read’in paylaştığına göre WPP’de son yıllarda uygulanan geniş ölçekli ajans yeniden yapılandırma süreçleri de tamamlandı. Söz konusu yeniden yapılandırmalar WPP’nin gelirlerinin yüzde 90’ına tekabül eden altı network’ü (AKQA, Ogilvy, VML, Hogarth, GroupM ve Burson) de kapsıyordu.

Bu yıl yapısal değişikler 158 milyon dolardan fazla bir maliyet getirecek olsa da 2025 itibarıyla WPP aynı miktarda tasarruf sağlayacak. Yeniden yapılandırma tasarruflarının haricinde WPP verimlilik fırsatlarıyla 221 milyon doları aşkın tasarruf sağlamaya da çalışacak.

WPP’nin yapay zekâ yatırımlarına ilişkin paylaşımları, Publicis Groupe’un üç yıl içinde yapay zekâya 326 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamasının üzerinden bir hafta geçmeden yapıldı. Publicis Groupe aynı duyuruda kreatif, medya ve yazılım dahil pek çok departmanda iş akışlarını geliştirecek yapay zekâ aracı CoreAI’ı da tanıtmıştı. WPP ise L’Oréal, Nestlé ve Mondelēz gibi müşterilerinde 28 bin çalışan tarafından kullanılan yapay zekâ platformu WPP Open’ı tanıttı. WPP Open’a dair verilen örnekler arasında platformun mood board oluşturması ve farklı marka kampanyaları için içgörüler elde etmek için kullanılması yer aldı.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.