Ben Aysun Demirdöğen.
Teknoloji transferi uzmanı olarak, inisiyatif alma benim için önemli. Hayatımın her aşamasındaki yaratıcı çalışmalarda sanat, teknoloji ve bilimin bir bütün olduğuna inandım. Şimdi Cevelyn ile Yaratıcı Teknolojileri Demokratikleştiren bir girişim olmayı hedefliyorum.
Benim adım Ayşe Aslı Başak.
Eşitliği fazlasıyla önemseyen, yenilikçi ve mücadeleci bir denizciyim. Yıllardır sektördeki kadınların güçlendirilmesinde gönüllü olarak çalışıyorum. Şimdi sırada, bunu bir üst aşamaya taşımak ve bu projeyle kadınlara daha adil bir çalışma ortamı sunmak var.
Benim adım Dilan Mergen.
Bilimi, inovasyonu ve inovatif fikirleri fazlasıyla önemseyen, yeniliklere açık, araştırmacı ve maceracı biriyim. Yıllardır Jelatin hammaddesi üzerinde araştırmalar, çalışmalar yapıyorum. Ben keten tohumunu farklı işlemlerden geçirerek jelatin yerine kullanılabilecek, tamamen doğal, bitkisel ve helal bir kıvam arttırıcı ürettim. Bu ürün sayesinde hem ithalatı azaltıp hem de ülkemizde kendi ham maddemizi üretip kendi ülkemize katkı sağlamış olacağız. Aynı zamanda bu üreteceğimiz kıvam arttırıcının posası gübre olarak kullanılabilmekte ve tamamen sanayi atıksız, çevre açısından da katkı sağlamaktadır. Önce ülkemizde üretip daha sonra tüm dünyada ihracatını yapıp ülkemize katkı sağlamak. Biz dış ülkelerden alacağımıza onların bizden almasını sağlamak.
Hayvan Derisi Mi? Keten Bitkisi Mi? Tercih sizin
Benim adım Esin Aydıngöz.
Hayal kurmayı fazlasıyla önemseyen, neşeli, azimli ve yaratıcı biriyim. Yıllardır müziğimle çeşitli projelerde yer alıyorum. Sırada yapacağım kaliteli işlerle gösteri sanatlarının ve medyanın her alanında aranan bir besteci olmak ve unutulmaz eserler vermek var.
https://www.audiobrew.co/esin-aydingoz
Benim adım Ezgi Akarsu.
Doğayı ve insanları fazlasıyla önemseyen, zorluklar karşısında pes etmeyen sabırlı ve sonuç odaklı biriyim. Yıllardır yap-boz ahşap ürün ve mobilyalar üzerinde çalışıyorum. Şimdi sırada, bunu bir üst aşamaya taşımak ve bu projeyle ürünlerimizi tüm dünyadan çıktı almak, kendin yap ve çevre dostu ürünlerin önemini herkese anlatabilmek var.
Benim adım Gökçenaz Uzun.
Sürdürülebilirliği ve geri dönüşümü fazlasıyla önemseyen, araştırmacı ve yaratıcı biriyim. Uzun süredir çevre dostu sistemler üretmeye çalışıyorum. Şimdi sırada, bunu bir üst aşamaya taşımak ve Composeit’le evsel atık miktarını azaltmak ve kompostlama bilincini topluma kazandırmaya yönelik hedefleri gerçekleştirmek var.
Benim adım Gökten Doğan.
Kadın temsiliyetini ve görünürlüğünü fazlasıyla önemseyen biriyim.
Kadın gücünden doğan kadın girişimciliğine inanıyorum. Tıpkı kraliçe arı gibi bağımsızlığına düşkün, lider, cesur, çalışkan ve azimliyim.
Reklamcılık ve markalama konusunda aldığım eğitimlerle nesillerdir aile geleneği olarak sürdürdüğümüz arıcılığı birleştirerek Büyük Dedemin Balları markasını kurdum. Bugün geleneksel yöntemlerden aldığım güçle, yüksek prolin değerli, doğal, katkısız yayla balları üretiyorum. Yıldan yıla kovan sayımızı arttırıp Anadolu’nun her köşesinden birbirinden şifalı ballar üreterek bu kadim arıcılık geleneğini sonraki kuşaklara aktarmayı hedefliyorum. Amacım Anadolu balının çeşitliliği ve kalitesi konusunda tüm Dünya’nın takdirini kazanabilmek.
Benim adım İdil Kandil.
Toplumsal cinsiyet eşitliğini fazlasıyla önemseyen, yenilikçi, işinde tutkulu ve öğrenme yolunda olmayı seven biriyim. Kadın güçlenmesi ve şiddete karşı mücadelede öz savunma temelinde yenilikçi ve dijital çözümler üzerinde çalışıyorum. Şimdi sırada, bunu bir üst aşamaya taşıyarak sosyal girişimimizi daha fazla kişiye duyurmak, birbirimizden ilham almak ve birlikte güçlenme inancımı tüm kadınlara taşımak var.
Benim adım İ. Melis Durası.
ÖZGÜRLÜK ve EŞİTLİĞİ fazlasıyla önemseyen, AKILCI biriyim.
Yıllardır biyoinformatik ve sürdürülebilir sağlıklı yaşam projeleri üzerinde çalışıyorum. Şimdi sırada, bunu bir üst aşamaya taşımak ve bu projeyle bilim ve teknolojiyle olan sınırlarımızı kaldırmak var.
Ben Sadriye Görece.
İstikrarı oldukça önemseyen, mutluluk odaklı, enerjik, gelişirken etrafımdakileri de geliştirmeyi seven biriyim.
Yıllardır görme engellilerin özgürce hayatın içinde var olabilmeleri için birçok projede yer aldım.
Şimdi sıra, BlindLook olarak, dünyadaki tüm görme engellilere bağımsız bir hayatın mümkün olduğunu gösterip bu hayatı yaşamalarını sağlamakta.
Her şey benlerle başlar ancak bizlerle büyür.
O yüzden ne mutlu ki WeMake!
Benim adım Selin Ölmez.
Doğayı önemseyen, keşfetmeye meraklı biriyim.
Yıllardır sürdürülebilir mayo markam MAIRA üzerinde çalışıyorum.
Şimdi sırada, bunu bir üst aşamaya taşımak ve bu projeyle doğada yarattığımız negatif etkiyi azaltabileceğimiz bir yaşam biçiminin mümkün olduğunu göstermek var.
Merhaba! Sibel Şengül ben.
Sağır toplumun gelişimi konusunda fazlasıyla önemseyen, zorlukları aşmayı seven, araştırmacı ve meraklı biriyim. Yıllardır Türk İşaret Dili projelerin üzerinde çalışıyorum. Şimdi sırada, bunu bir üst aşamaya taşımak ve bu projeyle sağır ve işitme engelli bireylere ulaşıp; erişilebilir Türk İşaret Dili’nin ifade kısıtlarını aşmak, o dili zenginleştirmek, güçlendirmek ve genişletmeyi hedefliyorum.
Benim adım Şeyda Hancıoğlu.
Yardımseverlik ve sosyal sorumluluğu fazlasıyla önemseyen, çevremdeki insanlara fayda sağlamak için yenilikçi fikirler üreten ve teknolojiyi takip eden biriyim. Yıllardır “Global ve Yerel Bakış Açısıyla Yönetici Asistanlığı ve Başarı Kriterleri” üzerinde çalışıyorum. Şimdi sırada, bunu bir üst aşamaya taşımak ve yeni dünyada Yönetici Asistanlarının da dijital dönüşüme uyum sağlayabilecekleri projeleri hayata geçirip daha çok kitleye duyurma çabasındayım. Bulundukları lokasyondan tüm dünyaya hizmet verebilecekleri sistemi gerçekleştirmek ve her daim mesleğe katkı sağlamak hedefim.
#SheMakes: Geleceği Farklı Yaratanlar nedir?
#SheMakes, Google ve MediaCat ortaklığında hayata geçirilen ve geleceği şekillendiren endüstrilerdeki kadınların takdir ve temsilini artırmayı amaçlayan bir programdır. #SheMakes, geleceğin mesleklerini ifa eden alanlardaki başarılı kadınlar hakkında farkındalık yaratıp aynı zamanda geleceği parlak genç kadınların kariyerlerinde daha da ilerlemelerini sağlamayı ve bu iki grubu Google ve MediaCat tarafından sağlanacak çeşitli araç ve programlar aracılığıyla iletişime geçirerek hedefine ulaşmayı amaçlar.
Başvuru ve aday gösterme kriterleri
SheMakes programında yer alan adayları neler bekliyor?
Seçici kurul tarafından yürütülen değerlendirmenin ardından programda yer alması kararlaştırılan 35 yaş altı 15 kadın, yaratıcı ve teknik yetkinliklerin yanı sıra iletişim becerilerini de geliştirmek üzere kurgulanan eğitimlere katılma hakkı kazandı. Program kapsamında sunulan destekler şöyledir;
Sorularınız için contact@kapital.com.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Disiplinlerarası çalışan bir tasarımcı, sanatçı ve araştırmacıdır. Post-hümanizm, eko-nihilizm, antroposen, feminist teknobilim konularındaki çalışmaları, biyolojik bilimler ve dijital teknolojileri kullanarak mimari yerleştirme, kinetik heykel, ses, video ve desenlere dönüşerek hayat bulmaktadır. Eserleri birçok kişisel sergi ve grup sergisinde yer almıştır. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümünden lisans, Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Bölümlerinden yüksek lisans derecesi bulunan Yoldaş; burslu olarak eğitim aldığı Kaliforniya Üniversitesi’nde üçüncü yüksek lisansını yaptığı sırada nörobilimi keşfetmiş, ardından sanat ve nörobilimi bir araya getirmek niyetiyle Duke Üniversitesi Medya Sanatları ve Bilimleri Bölümü’nde doktora eğitimini tamamlamıştır. Bu süreçte “Gökyüzünü Damıtmak” adlı eseriyle Guggenheim Fellow seçilen Yoldaş, hâlâ ABD’de ikâmet etmekte ve Kaliforniya eyaletindeki UC San Diego Üniversitesi’nde Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümünde akademisyen olarak görev yapmadır. Mimarlık ve tasarım çalışmalarını ise kendisine ait Yoldaş Lab ve Yoldaş Studio Lab ofislerinde yürütmeye devam etmektedir.
Itır Erhart, Chicago’da (2004) bir otobüs durağında “Koşmak zor mu geliyor, kemoterapiyi dene!” sloganını görünce hayatını değiştirecek farklı bir yönelime girdi; sivil toplum kuruluşları için kaynak ve farkındalık yaratmak. Sosyal Aktivizmin fitilini sekiz maraton, 20 yarı maraton koşarak ateşledi. Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşu oluşumu Adım Adım’ın kurucuları arasında yer aldı. Şirket takımları oluşturup bir STK yararına koşmanın şirket içi iletişim, aidiyet, motivasyon üzerindeki etkileri üzerine ufuk açıcı konuşmalar yapan Erhart bu ve benzeri kampanyaların iletişim çalışmalarının nasıl yapılması gerektiğini ve medya yansımalarını dinleyicileriyle paylaşıyor. Konuşmalarında takım olmanın önemine vurgu yapan Erhart spor yoluyla kaynak yaratmak ve farkındalık yaratmak için neler yapılabileceğini de dinleyicilerine aktarıyor.
Doç. Dr. Itır Erhart, Lisans ve Lisansüstü eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili Edebiyatı (BA) ve Felsefe (BA & MA & Phd) bölümünde, tamamladı. Cambridge Üniversitesi Felsefe Bölümünde M.Phil. derecesini kazandıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde toplumsal cinsiyet, insan hakları, spor ve medya üzerine ders vermeye başladı. Itır Erhart, sivil toplum alanında yaptığı çalışmalardan dolayı “Fark Yaratanlar” programına konuk oldu (2009) ve Ten Outstanding Young Persons (2010) jüri özel ödülünü aldı, Ashoka Fellow seçildi (2014).
Yonca Dervişoğlu, Google’da Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Pazarlama Direktörü (CMO) olarak görevini sürdürüyor. 2006 yılında Google’a katıldı ve 35 ülkede Google ekiplerini yönetiyor. Dervişoğlu, EMEA’da 14 milyon kişiyi dijital beceriler konusunda eğiten ve 2020 yıl sonunda 10 milyon kişinin iş bulmasına veya işini büyütmesine yardımcı olan Grow with Google girişiminin hayata geçmesinde önemli rol oynadı. Grow with Google, Avrupa Komisyonu’ndan iki ödül aldı. Dervişoğlu ayrıca Google Arts and Culture‘ın kurucularından. Google’dan önce Dervişoğlu, Unilever ve Yahoo!’da üst düzey pazarlama pozisyonlarında yer aldı. Halen Londra Doğa Tarihi Müzesi’nin Dijital Danışma kurulunda ve Founders Forum’dan doğan AccelerateHer kurulunda yer alıyor. Daha önce Heineken Denetim Kurulu’nda görev yaptı, Serpentine Galerileri İnovasyon Çemberi ve The Marketing Society’nin bir üyesiydi. Yonca Dervişoğlu Türkiye’de doğup büyüdü, şimdi iki kızıyla birlikte Londra’da yaşıyor.
Demet İkiler, WPP grubuna 2000 yılında Mindshare’i kurmak için katıldı. Mindshare 6. yılın sonunda yeni marka kazanımlarıyla birlikte Türkiye’nin en başarılı ve büyük ajansı haline geldi. İkiler, 10 yıl boyunca Mindshare Türkiye’nin CEO’su olarak görev yaptıktan sonra GroupM’in Türkiye’de yeniden yapılandırılması için GroupM Türkiye CEO’luğunu da kariyerinde bir ikinci şapka olarak aldı. Türkiye’de ilk defa 360 derece hizmet veren ajans yapısı içerisinde dijital planlama ekibi kurulması, ilk araştırma uzman ekibin oluşturulması gibi sektöre yön veren faaliyetlerinin Türkiye’ye getirilmesine öncülük etti.
Demet İkiler, GroupM CEO’su görevine ek olarak 2013 yılı Kasım ayında Türkiye’de WPP Ülke Başkanı pozisyonuna atandı. Türkiye’nin en büyük reklam vereni Koç Grubu ile ortak bir girişim başlattı ve dijital bir ajans olan Ingage’i kurdu. Demet, bu başarılarının ve getirdiği yeniliklerin bir ödülü olarak Şubat 2020’de GroupM EMEA CEO’su olarak atandı. GroupM’nin Küresel İcra Komitesi’nde yer alan İkiler, şu anda GroupM’ın bölgedeki faaliyetlerine de liderlik etmektedir. Demet, 27 pazarda GroupM şirketleri arasında dünyanın en büyük bölgelerinden birinde strateji ve operasyonlardan sorumludur. Demet, bu görevinin yanında halen WPP Türkiye’deki görevine de devam etmektedir.
Güçlü bir kadın lider olarak Demet İkiler, son beş yıldır Fortune ve Ekonomist’in en güçlü 10 kadın CEO’su arasında gösterildi. Aynı zamanda 2019 Eylül ayında Demet, iş hayatında çeşitliliğin ve kapsayıcılığın önemini vurgulayan HERoes Global Top 100 Women Role Models listesinde iki yıl üst üste yer aldı. Ayrıca, Advertising Age ve Mediacat tarafından yayınlanan “İzlenecek Kadınlar – Küresel Liderler” listesinde de yer aldı. Yakın zamanda ise Demet, Fast Company Türkiye’nin yayınladığı “İş Kadını Dostu 50 Lider” listesinde 25. sırada yer aldı.
İkiler, hem WPP bünyesinde, hem de dış organizasyonlarda, sıkı bir sürdürülebilirlik savunucusudur. WPP Dünyasında Sürdürülebilirlik çalışmalarına “çeşitlilik ve kapsayıcılık”, “iklim değişiklikleri ile mücadele” konularında liderlik yapan İkiler, özellikle SIFIR ATIK konusunda hem WPP şirketlerinin hem de bu şirketlerin değer zincircilerinin dönüşümünde önemli olumlu aksiyonların alınmasını sağlıyor. WPP’deki görevleri dışında Demet, UN Global Compact Türkiye’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor ve Birleşmiş Milletler Türkiye içinde çeşitlilik ve kapsayıcılık liderliği görevini yürütüyor.
Cinsiyet eşitliğinin savunucusu olan Demet, Dünya Ekonomik Forumu’nda Küresel Kadın Güçlendirme Konseyi’nde WPP’yi temsil etti. Demet, Türkiye’de sorumlu olduğu 25 WPP ajansında işe alım politikaları, işyeri kültürü ve ofis tesisleri konularında çeşitliliği savunmaktadır. Demet, WPP’nin cinsiyet eşitliği de dahil olmak üzere konulara yaklaşımına değinmek amacıyla Nisan 2019’da başlattığı WPP Kültür Projesi’nde ise aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.
Demet, ayrıca tüm WPP işyerlerinin kapsayıcı, çok sesli ve ırkçılık karşıtı olmasını sağlamak, WPP genelinde değişimi yaratmak ve hızlandırmak için hayata geçirilen WPP Kapsayıcılık Konseyi’nde görev almaya davet edildi. Konsey bu önemli konularda WPP CEO’suna ve Yürütme Kurulu’na danışmanlık yapacak.
Ayrıca Demet, iş ortamının daha iyi bir etnik ve kültürel temsile sahip olmasını sağlamak için girişimlerde bulunan bir tersine mentörlük programı olan “GroupM EMEA The Bridge” hareketinde mentörluk alıyor. Bu program, ajans üst yönetiminde etnik azınlıkların işyerinde karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalığın oluşmasını ve üst yönetimin Siyahi, Asyalı ve melez bireyler ile diyaloğunun kolaylaşmasını hedefliyor.
1989 yılında, Bursa’da doğdu. ODTÜ’de İşletme okudu. Öğrencilik hayatında Avrupa’da ve Hindistan’da sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü çalıştı. 2009 yılında 50 bin kişi arasından YGA’ya seçildi, 3 yıl gönüllü olarak çalıştı. Mezuniyetinin ardından Stanford Üniversitesi’nde Social Entrepreneurship programına burslu kabul aldı. Çalışma hayatına YGA’da başladı, 5 yıl YGA Başkanlığını yürüttü. United Nations New York’da YGA’yı ve sosyal inovasyon projelerini dünyadaki en iyi örneklerden biri olarak 150 ülke temsilcisine anlattı. 2017 yılında CNNTürk’te Bilin Deneyin programını sundu. Şimdi de YGA’dan çıkan sosyal girişim Twin’in kurucu ortağı ve CEO’su olarak görev alıyor. Çocuklara bilimi sevdirmek ve bilimde fırsat eşitliği yaratmak için çalışıyor.
TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri AŞ. Kurucusu olan Tülin
Akın, 2004 yılında öğrenciyken kurduğu tarimsalpazarlama.com ile Türkiye’nin tarım alanındaki ilk iletişim, e-öğrenme ağını ve e-ticaret medyasını hayata geçirdi.
Bankalarla birlikte çiftçi kredi kartlarını modelleyerek, çiftçinin zarar görmeden finans kaynağa erişimini sağladı ve bunları anlatmak için yaklaşık 12.000 köye ziyaretler gerçekleştirdi.
Vodafone ile birlikte Vodafone Çiftçi Kulübü`nü kurdu ve çiftçiye özel uygulamalarla 1 milyon 400 bin çiftçiye ve ailesine bilgi ve hizmet ulaştırarak tarımda erken uyarı bilgilendirmelerini başlattı. Vodafone Çiftçi Kulübü iş modeli 2015 yılında Hindistan, Gana, Kenya, Yeni Zelanda ve Tanzanya da uygulanmaya başladı.
Intel’in desteklediği, okuma yazma bilen herkesin kullanabileceği ve bilgi, iletişim, pazarlama, ihtiyacı olan konularda uzmanlara soru sorabilmeyi sağlayan bir Çiftçi Bilgisayarı yazılımı ürettirdi.
Kırsal alanda su bilincini geliştirmek ve traktör kazalarını önlemek amacıyla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi.
Şu anda Aydın’da bir köyde çiftçilerin tarım ile teknolojiyi yerinde bir arada görebileceği, akıllı tarım teknolojilerinin uygulama alanı Vodafone Akıllı Köy’ü kurarak ve kırsal yaşamı geleceğe taşımak için çalışmaktadır.
Sektörün gelişimine destek vermek amacıyla Tülin Akın her yıl onlarca etkinlikte konuşmacı olarak yer almakta ve daha fazla insanın akıllı tarım teknolojileri konusunda bilinçlenmesini ve bu alanda çalışmasını teşvik etmektedir.
Tülin Akın halen kırsalda yaşam kalitesinin artması, sürdürülebilir ekonomik güçlenmenin sağlanması, çiftçilerin ve ailelerinin sosyal gelişimlerinin hızlandırılması amacıyla farklı projeler geliştirmeye devam etmektedir. Bu projelerle 5 yıl içinde 742 bin çiftçiyi Tarım 4.0 teknolojileri ile buluşturmayı ve tarımda verimliliği 15 milyar TL arttırmayı hedeflemektedir.
Aralık 2016’da kurulan KODA’nın (Köy Okulları Değişim Ağı) Kurucusu ve Genel Koordinatörü olan Mine Ekinci; 2010 yılından bu yana eğitim, insan hakları ve sosyal politikalar alanlarında çalışan sivil toplum kurumları ve inisiyatiflerde gönüllü ve profesyonel olarak çalıştı. Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı. Lisansüstü eğitimini Harvard Üniversitesi’nde Uluslararası Eğitim Politikaları üzerine yapan Ekinci, kırsalda eğitim, eğitim politikaları ve eğitimde sosyal girişimcilik alanlarıyla ilgileniyor.
Rina Onur Şirinoğlu, 500 Istanbul girişim sermayesi fonunun kurucu ve yönetici ortağıdır. Tohum yatırım odaklı 500 Startups network fonu, Türkiye, Doğu Avrupa ve çevre bölgelerdeki erken aşamalı teknoloji şirketlerine yatırım yapma amaçlı kurulmuştur.
Rina Onur, Dünyanın en büyük 3. Sosyal oyun şirketi olan Peak Games’in kurucu ortaklarındandır. Peak Games’i ortaklarıyla beraber 2010 Kasım senesinde kuran Rina, 2 sene içerisinde yabancı risk sermayesi fonlarından şirket için $35 milyon finansman toplamıştır. Peak, 2020 senesinde Zynga tarafından $1.8 Milyar’a satın alınmıştır ve operasyonlarına İstanbul merkezinde devam etmektedir.
Expedia (NASDAQ:EXPE) çatısı altında operasyonlarına devam eden, Türkiye’nin en büyük kısa dönemli konut kiralama platformu, Hemenkiralık.com’un da Kurucu Ortakları arasında bulunur.
Türkiye internet ekosistemine giriş yapmadan önce Türkven Private Equity’de girişim sermayesi ve Morgan Stanley Londra ofisinde yatırım bankacılığı alanlarında çalışmıştır. Harvard Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünü bitirmiş olan Onur, aynı zamanda World Economic Forum’a bağlı olan Global Shapers platformunun Türkiye kurucu ekibindendir.
1981 Ankara doğumlu. Ankara Tevfik Fikret Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu.
Reklamcılığa 2004 yılında Tequila/Istanbul’da reklam yazarı olarak başladı.
Ajans Ultra ve Alametifarika’nın ardından Tribal Worldwide Istanbul’da kreatif grup başkanı, C-Section’da kreatif direktör olarak görev aldı.
Kariyerine Tribal Worldwide Istanbul’da kreatif direktör olarak devam ediyor.
Pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada ödüller kazandı.
1981 İzmir doğumlu olan Ömür Kula Çapan, İzmir Amerikan Lisesi’ni bitirdikten sonra, lisans eğitimini Sabancı Üniversitesi Ekonomi programında, yüksek lisans eğitimini ise 2005 yılında yine Sabancı Üniversitesi’nde Görsel Sanatlar İletişim ve Tasarım programında tamamladı.
Kariyerine RPM Radar’da müşteri ilişkileri ve stratejik planlama departmanlarında başlayan Çapan, ardından yaklaşık 4 sene Medina Turgul DDB İstanbul şirketler grubunda Stratejik Planlama Direktörü olarak çalıştı. Kurumsal deneyim kazanmak üzere Finansbank’a Sosyal Medya ve Müşteri Deneyimi Tasarımı Bölüm Müdürü olarak geçtikten kısa bir süre sonra Ürün/İş Geliştirme ve İletişimden Sorumlu Bölüm Müdürü göreviyle Enpara.com’un kurucu ekibine katıldı. Enpara.com’un deneyiminin, süreçlerinin tasarımında bizzat çalıştıktan ve Enpara’nın başarısını yaşadıktan sonra, 2013 yılında Tribal WW İstanbul reklam ajansına Genel Müdür olarak geçiş yaptı ve Tribal’ın yeni nesil bir ajans olarak tanınmasına ve birçok ödüllü projeye imza atmasına liderlik eden yöneticilerden birisi oldu. 2016’nin sonunda farklı bir alanda deneyim kazanmak adına dijital dönüşüm ve inovasyon odaklı R/GA İstanbul’da Yönetici Direktörü görevini üstlenen Çapan, 2019’da Arda Sesli ile birlikte iki kurucu ortaktan biri olarak sektöre yenilikçi bir iş modeli kazandıran Primer Tasarım ve Marka Danışmanlığı şirketini kurdu.
Reklamcılık sektöründe 17 yıllık tecrübeye sahip olan, iletişim ve marka stratejileri üzerine uzmanlaşan Çapan, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Bahçesehir Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde konuk konuşmacı ya da eğitmen olarak pazarlama ve iletişim alanlarındaki derslere katkı sağlıyor. Çalıştığı sektöre gönüllü hizmet etmeyi bir prensip olarak benimseyen Ömür Kula Çapan, uzun dönemdir Reklamcılık Derneği yönetim kurulu üyesi ve Reklamcılar Vakfı Başkanı olarak görev yapıyor. Bunun yanısıra, eğitim alanındaki tutkusu sebebiyle Eğitim Reformu Girişimi (ERG) oluşumunda yönetim kurulu üyesi, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) yönetim kuruluna bağlı Pazarlama ve İletişim Komitesi üyesi olarak aktif olarak görev almaktadır.
O bir Ankara kızı. TED Ankara Koleji ve ODTÜ Mimarlık Bölümünü bitirdikten sonra yeni bir hayata başlaması için önce bir arabanın içinde 7 takla atması gerekti ! Bu kazadan sağ çıktıktan sonra, 1995’te İstanbul’a göç etti… Katıldığı bir Siyaset Meydanı sonrası sabaha karşı 05’te ATV Haber Merkezi’nde muhabir olarak işe başladı. Hayat hep böyle devam etmedi tabii. Sonrası bildiğiniz Türk Medyası… Star’da, CNN’de, SKYTÜRK’te, Habertürk’te hep çalıştı, çok çalıştı. Ana Haber de sundu, Haftasonu Programı da yaptı. Bazen Haber Müdürü idi… bazen yapımcı. SÖZCÜ’de 5 yol özel röportajlar yazdı. Bir de kitap çıkardı : Bazen Olmaz ! Şimdilerde ise Halk TV’de 20. Saat’i yapıyor… ama en çok Youtube’da ihalesiz, patronsuz ‘şahsının’ kanalında takılmayı seviyor.
Kamuran Uçar 1974 yılında Diyarbakır’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden yüksek lisansla 1996 yılında mezun olan Uçar, Unilever’deki kariyerine 1999 yılında başladı.
2002-2007 yılları arasında OMO Ürün Müdürü görevini üstlendikten sonra, 2007’de Ev Temizlik ve Çamaşır Yumuşatıcısı Kategorilerinde Afrika, Orta Doğu, Türkiye bölgelerinden sorumlu Kategori Direktörü olarak atandı. Bu görevini takiben 2009 yılında Çamaşır Bakım Kuzey Africa, Ortadoğu ve Türkiye Kategori Direktörlüğü görevini üstlendi.
2011’ de Çamaşır Bakımı Kategorisinde Güney Afrika ve NAMET (Kuzey Afrika,Orta Doğu ve Türkiye) bölümlerinden sorumlu Kategori Başkan Yardımcısı olarak atandı ve Güney Afrika ve Türkiye’deki kategori ekiplerine liderlik yaptı. Bu dönem içerisinde aynı zamanda Unilever Global Çamaşır Kategori Yönetim Kurulu ekibinde yer aldı.
Uçar 2016 yılı itibarıyla, Ev Bakım Kategorisi Başkan Yardımcısı Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya, Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorileri Başkan Yardımcısı ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Kamuran Uçar, Mart 2019 itibarıyla Unilever Orta Asya, İran Genel Müdürü ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini yürütmektedir.
Kamuran Uçar, evli ve 2 çocuk annesidir.
Zeynep Yalım Uzun, altı kıtada 145 ülkede faaliyet gösteren, ev teknolojileri şirketi Arçelik A.Ş.nin Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (Chief Marketing Officer) olarak görev yapmaktadır.
Arçelik A.Ş.’de global marka yönetimi, tüketici iç görüsü, endüstriyel tasarım ve perakende geliştirme alanlarının ve 500 kişilik bir pazarlama ekibinin yönetimini gerçekleştiren Uzun, Türkiye’nin en sevilen markası Arçelik ve Avrupa beyaz eşya pazarının iki numaralı markası Beko’yu da kapsayan güçlü global ve yerel 11 markanın sorumluluğunu üstlenmektedir.
Arçelik A.Ş.’deki görevi öncesinde dünyanın en büyük hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden Unilever’de 25 yılı aşkın pazarlama kariyeri bulunan Uzun, bu süre içinde Polonya, Türkiye ve İngiltere merkezli olarak görev yapmış ve Unilever’in farklı markalarının geniş coğrafyalarda global operasyonlarını yönetmiştir. Uzun, 2012-2017 yılları arasında Unilever’in ikinci büyük markası ve 80’den fazla ülkede faaliyet gösteren Omo’nun Global Başkan Yardımcılığı görevini Londra merkezli olarak üstlenmiştir.
Zeynep Yalım Uzun, Robert Kolej’in ardından üniversite eğitimini ABD’de Agnes Scott College’da Ekonomi ve Psikoloji alanlarında tamamlamıştır.
Zeynep Yalım Uzun, evli ve iki çocuk annesidir.
Pazarlama dünyasının en tecrübeli liderlerinden biridir. Unilever, Turkcell ve Yıldız Holding (pladis) şirketlerinde, Türkiye ve global pazarlarda, toplam 28 yıllık pazarlama, genel müdür yardımcılığı, başkanlık ve genel müdürlük tecrübelerine sahiptir. 16 farklı şirkette yönetim kurulu üyeliği yapmış, “Yönetim Kurullarında Kadın Derneği’nin kurucularından ve Yönetim Kurulu üyesidir. Aynı zamanda, 6 farklı teknoloji şirketine yatırım yapmış, Bireysel Katılım Yatırımcısı lisanslı bir melek yatırımcıdır. Halen bağımsız yönetim kurulu üyeliği, strateji ve marka danışmanlığı ve mentorluk yapmaktadır.
ÖDÜLLERİ : “Türkiye’nin En İyi Pazarlamacısı”, Capital 2009 – “Fark Yaratan Kadınlar”, Women to Watch Mediacat 2014 – “Top 100 Influencers”, Global Creative Pool Annual 2018
KİTAPLARI : Karar Verdim, Mediacat Yayınları, 2015
Parsons School of Design’da Tasarım ve Pazarlama lisansı, Central Saint Martins’de Güzel Sanatlar yüksek lisansı yaptıktan sonra tam zamanlı sanatçı olarak çalışan Elif, 2017’de ortağı Melis Abacıoğlu Sezener ile birlikte SWEATers App’i kurdu.
Mayıs 2017’de, kullanıcılarını spor yoluyla buluşturan bir mobil uygulama olan SWEATers App’i çıkarttı. SWEATers ekibi, uygulamanın yanı sıra ilk çok markalı ve dallı spor festivali SWEAT FEST’i gerçekleştirdi.
Kasım 2019’da şehrin spor topluluğunun buluşma noktası olan konumlanan SWEATERS HUB’ın ilk noktasını açtı.
Gelecek projeleri:
Şubat 2021- www.iyiyasaa.com Turkiye’nin en iyi eğitmenlerini bir araya getirecek olan online fitness, meditasyon, yoga ve sağlık platformu.
Mart 2021- THE HUB 216 sadece spor tutkunlarını değil hayat tutkunlarını bir araya getirecek buluşma noktası olarak, THE HUB 216, Şaşkınbakkal’da açılacak
Mart 2021- THE VERTICAL Kentte de sürdürülebilir ve temiz yaşam mümkün motosuyla dikey tarım yapan ve yetiştirdiği ürünleri satan, minimum karbon ayakizi ile The Vertical THE HUB 216 içerisinde açılacak.
Mehmet Keteloğlu, Google’ın Türkiye Ülke Direktörü olarak Türkiye operasyonlarını geliştirmekten ve büyütmekten sorumludur. Google’da 6 yıldır farklı görevler alan Keteloğlu, şu anki Ülke Direktörü görevinden önce, Google’da Perakende ve Teknoloji sektörlerinde Sektör Lideri olarak, bu sektörlerde stratejik reklamcılık çözümleri satışlarını, ürün ve iş geliştirme faaliyetlerini yönetti.
Mehmet Keteloğlu, teknoloji endüstrisinde ve daha geniş sektörlerde farklı kapasitelerde 20 yılı aşkın liderlik deneyimine sahip. Türkiye’de Doğan Grubu ile ortaklaşa bir e-ticaret start-up şirketi kurdu, Anadolu Grubu’nda İş Geliştirme Başkan Yardımcısı (VP), ABD’de Motorola’da Kıdemli Ürün Pazarlama Direktörü ve Şikago, ABD’deki McKinsey & Co’da Kıdemli Yönetici olarak görev aldı. Keteloğlu’nun Kellogg İşletme Enstitüsü’nden MBA derecesi ve Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden lisans derecesi bulunuyor.
Pelin Özkan, ODTÜ Fizik bölümü ve Boğaziçi Üniversitesi MBA Programı mezunudur. Öğrencilik yıllarında reklamcılığa başladı, 12 yıllık reklamcılık hayatından sonra 1993 yılında MediaCat’i yayınlamaya başladı. MediaCat’in yanısıra, MediaCat’in tüm yan yayınları ve her yıl özel olarak İngilizce hazırlanan MediaCat Cannes Lions, Digital Age dergisinin, pazarlama ve iletişim kültürü dergisi Pİ’nin genel yayın yönetmenliğini yürütüyor.
Sayıları 800’ü geçen MediaCat Kitapları’nın yayın yönetmenliğini yapıyor. Pelin Özkan geniş bir ekiple Kapital çatısı altında her yıl onlarca workshop, seminer, Digital Age Summit, Brand Week Istanbul gibi etkinlikleri, Felis ve Women to Watch ödüllerini, Lovemarks araştırmasını gerçekleştiriyor.
Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı Marka Okulu’nun eş yöneticisi ve öğretim görevlisi olarak 2013’ten bu yana sorumluluk üstleniyor.
2000 yılında internet şirketi IXIR’de başladığı iş hayatına TBWA\Istanbul’da devam etti. TBWA’in Londra ve Hamburg ofislerinde deneyim kazandı. Akbank, Turkcell, Beko gibi Türkiye’nin en büyük markalarıyla çalıştı. 20 yıl boyunca TBWA\Istanbul’un Türkiye’nin en büyük ve en çok ödül alan ajansı olma macerasına ortak oldu. Euro Effies, Effie Türkiye, MediaCat Felis, Kristal Elma ve Kırmızı gibi birçok yarışmada jüri üyeliği görevi üstlendi. Golden Drum, Kaktus Festival, Kristal Elma festivallerine konuşmacı olarak katıldı. “Advertising for Good, What is it Good for” adlı konuşmasıyla SXSW festivaline davet edildi. Strateji ve inovasyon odaklı Disruption Workshop atölyeleri yönetiyor. TBWA altında START adlı stratejik planlama ekibine ve NABZ adlı dijital içgörü ve sosyal medya ekibine liderlik ediyor.
Vuslat Doğan Sabancı, iş dünyasının önderlerinden ve bir hayırsever olarak insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve ifade özgürlüğü alanlarında ülkemizde ve dünyada ileri gelen seslerden biridir.
Türkiye’nin lider gazete grubu olan Hürriyet Yayıncılık’ta 2004-2008 yılları arasında CEO ve 2008-2018 arasında Yönetim Kurulu Başkanı olmak üzere, 22 sene hizmet vermiştir. Doğan Ailesi’nin medya ile ilgili tüm faaliyetlerini sonlandırması ile beraber, Mayıs 2018’de bu görevden ayrılmıştır.
Doğan Sabancı’nın liderliği altında Hürriyet sadece Türkiye’deki en büyük ve etkili gazete haline gelmekle kalmadı, aynı zamanda ülkenin en büyük dijital içerik şirketi de oldu. Kendisinin görevden ayrılmasından önce her iki Türk internet kullanıcısından biri Hürriyet’in çevrimiçi içeriğiyle her gün etkileşime giriyordu; bu oran diğer bütün dijital şirketlerden yüksekti. Türkiye’nin en büyük çevrimiçi gayrimenkul sitesi olan Hürriyet Emlak’a faaliyetlerine başladığı dönemde liderlik etmiş olan Doğan Sabancı halen bu platformun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekte olup, hayatına Hürriyet gazetesindeki ilanlar olarak başlayan platform bugün Türkiye’nin en büyük emlak sitesidir.
Bu üst düzey dijital dönüşüme liderlik etmenin yanı sıra, Doğan Sabancı aynı zamanda gazetenin editoryal bakışında toplumsal cinsiyet eşitliği, azınlık hakları gibi konuların gündemde tutulmasını sağlamış ve hukuk ile toplumsal algının da bu alanda ilerlemesine katkıda bulunmuştur.
2004’ten beri önemli bir sosyal değişim ve farkındalığa yön veren, “Aile İçi Şiddete Son” kampanyası, Doğan Sabancı’nın pozitif toplumsal dönüşüm için medyayı kullanma çabalarının ilk örneklerindendir. Kampanya Ekim 2006’da Birleşmiş Milletler tarafından Büyük Ödül’e layık bulunmuş ve Avrupa Akdeniz Parlamenterler Birliği Kadın Hakları Komisyonu raporunda örnek olarak sunulmuştur.
Doğan Sabancı, kadınların politikada güçlenmeleri için 42 sivil toplum kurumunun işbirliği ile “Haklı Kadın Platformu”nu hayata geçirmiştir. Söz konusu platform, kadınların politika, iş dünyası ve sosyal hayatta eşit temsil edilmeleri için çalışmaktadır. Doğan Sabancı aynı zamanda Grameen Bank’ın önemli bir mikro kredi projesine verdiği desteklerle de Türkiye’de kadınların ekonomik olarak güçlenmelerine katkı sunmaktadır.
Gazetecilik, medya ve sivil toplum liderliği alanında 20 yıllık deneyime sahip olan Doğan Sabancı, şiddetlenen sosyal, ekonomik ve politik bölünmelerin ortasında anlamlı tartışmalar düzenlemek adına, alternatif kanallar araştırma gereği hissetmiştir. Kendisi halihazırda bu amaçla, sanat ve hikaye anlatıcılığı, kültürel girişimcilik, araştırma ve politika ortaklıkları kanalıyla “kendi içinde ve ötekiyle” sahici bağlantılar geliştirmeye yönelik küresel bir inisiyatif olan V Vakfı’nı hayata geçirme çalışmalarını sürdürmektedir.
Son dönemde Doğan Sabancı, İslam gibi çetin konularda aktif bir biçimde daha verimli tartışmalar düzenlemekte ve bu bağlamda medyanın rolü üzerinde durmaktadır. Söz konusu çabalar doğrultusunda Doğan Sabancı, Atlantic Council ile birlikte “İslamofobi: Efsaneleri Aşmak ve Daha Verimli Bir Tartışma Gerçekleştirmek” başlıklı panele evsahipliği etmiştir. Kendisi ayrıca Columbia Üniversitesi’ndeki Dünya Lider Forumu’nda “İslam’a Dair Daha Verimli Bir Tartışma Yürütmek: Medyanın Rolü” başlıklı konuşmayı yapmıştır.
Önde gelen bir kanaat lideri olan Doğan Sabancı, farklı platformlarda sürekli olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ni savunmaktadır. Columbia Üniversitesi kampüsünde, medyadaki toplumsal cinsiyet meselelerine dair “Kadınlar ve Medya: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” başlıklı konuşmayı yapmıştır.
Doğan Sabancı, Hürriyet’ten önce The New York Times ve Wall Street Journal gazetelerinde çalışmış, buralarda Asian Business World News Channel (Asya İş Dünyası Haber Kanalı) ve Journal’ın Latin Amerika baskısının oluşumunda rol almıştır. Bilkent Üniversitesi’nden Ekonomi alanında lisans ve Columbia Üniversitesi’nden Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.
Doğan Sabancı halihazırda, Türkiye’nin en büyük kurumlarından olup akaryakıt ürünleri dağıtımı, elektrik üretimi ve ticareti, otomotiv ticareti ve pazarlaması, endüstri, finans ve yatırım, internet, gayrimenkul yatırımcılığı, eğlence ve medya, turizm ve dış ticaret alanlarında faaliyet gösteren Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi’dir.
Doğan Sabancı, küresel çapta düşünce ve medya özgürlüğünü savunan Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) ömür boyu onursal Yönetim Kurulu Üyesi ve Columbia Üniversitesi’nin Global Merkezler Danışma Kurulu ve Columbia Global Liderlik Konseyi üyesidir.
Doğan Sabancı ayrıca Türkiye’de girişimciliği teşvik eden Endeavor Türkiye’nin kurucu üyesi ve Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) yönetim kurulu üyesidir. Global İlişkiler Forumu’nun Yönetim Kurulu Üyesi olarak sivil toplumda aktif rol almaktadır. Ayrıca Ashoka Türkiye’nin aktif bir destekçisidir.
Zeynep on yılı aşkın süredir Türkiye’de sivil toplum ve filantropinin gelişmesine yönelik kapasite geliştirme, altyapı oluşturma ve yenilikçi modeller hayata geçirme alanlarında çalışıyor. 2012’den bu yana, 93 ülkeye yayılan dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimcilik platformu Ashoka’nın Türkiye ülke direktörü. Sivil topluma ilişkin ilk ve en kapsamlı araştırma çalışması, daha elverişli bir yasal ve malı altyapı için savunuculuk faaliyetleri, bağışçı vakıfları (community foundations), sosyal girişimcilik, sosyal finans ve sistem dönüşümü gibi yenilikçi yaklaşımlarla ilgili tecrübesi, pek çok yayın ve makalesi bulunuyor. Ashoka’ya katılmadan önce Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nda (TÜSEV) Program Direktörü olarak görev yapan Zeynep, aynı zamanda Türkiye kadın hareketine aktif olarak katılıyor. 2009-2012 arasında yönetim kurulunda yer aldığı KA-DER’in üyesi, Mor Çatı ve KAMER gönüllüsü. Sivil Toplum için Destek Vakfı Yönetim Kurulu üyesi. Lisans derecesini Kanada’daki McGill Universitesi’nden Siyaset Bilimi ve Kültürel Çalışmalar dallarında tamamladı, ardından Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku programını bitirdi.
Prof. Dr. Zehra Çataltepe, dünya çapında Gartner “Cool Vendor in AI Core Technologies” alanında (Mayıs 2019) dört şirketten biri olan TAZI’nin Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü.
TAZI’da amacı, yapay öğrenmeyi herkes için kolay ve kullanışlı bir teknolojiye dönüştürmeye yardımcı olmak. Caltech Bilgisayar Bilimi’nden Doktora derecesini aldıktan sonra, Bell Labs ve Siemens Corporate Research’de çalıştı. Akademik alanda, her yıl onlarca öğrenciye yüksek lisans düzeyinde Yapay Öğrenme ve Örüntü Tanıma dersleri veriyor ve 6 doktora tezi ve 21 Yüksek Lisans tezi denetledi. Yapay Öğrenme teorisi ve finans, sağlık, enerji ve ulaştırma alanındaki uygulamaları hakkında 18 patenti ve 100’den fazla yayını var.
Kariyerine finans ve danışmanlık alanında Chicago’da başlayan Aslı Kurul Türkmen, 2009 yılından beri Endeavor Türkiye’de görev yapmaktadır. 2018 yılında Derneğin Genel Sekreteri görevine getirilen Türkmen ayrıca, Endeavor’ın uluslararası Catalyst Yatırım Fonunun Türkiye temsilcisidir.
Aslı Kurul Türkmen, Northwestern Üniversitesi Ekonomi ve Öğrenme ve Kurumsal Değişim bölümlerinde çift ana dal yaptı. Yüksek Lisans eğitimini ise Columbia Üniversitesi’nde Sosyal-Kurumsal Psikoloji alanında tamamladı. Türkmen aynı zamanda, dünya çapında yatırımcıları ve inovasyon liderlerini destekleyen ve bir araya getiren Kauffman Fellows Programı’nın da bir üyesidir.
Mihri Özkan (Ph.D) University of California-Riverside (UCR) bünyesinde, Elektirik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde görevlidir. Aynı zamanda National Academy of Inventors, Frontier National Academy of Engineering ve Keck National Academy of Science üyesi olan Özkan’ın, University of California’dan Climate Action Champion ve Change Maker Professor gibi unvanları da bulunmaktadır.
Lisans eğitimini Stanford Üniversitesi ve UC-San Diego’da tamamlayan Özkan’ın çalışmaları sürdürülebilir elektrot materyalleri, ileri batarya teknolojileri, materyal işlemede yeşil kimya gibi alanlara yayılmıştır. Özkan; sıfır karbon emisyonuna sahip akıllı şehirler, araçlar ve taşınabilir elektronik ürünler için atık cam, plastik şişe ve kum, biokütle ve oyun hamuru gibi yenilenebilir kaynakları kullanarak batarya üretimi konusunda da büyük buluşlara imza atmıştır. 15’i onaylanmış, 15’i aktif olmak üzere 30 patentin yanı sıra 86 buluş ifşası bulunan Özkan bu istatistiklerle alanında UCR’ın bir numarasıdır.
Medal of Engineering Science, Humanitarian Star, Scientist Medal, Emerging Scholar, Inventor, Young Investigator, Achievement in Technical Ingenuity, Innovation, the Top 100 Science Spinoffs’un da aralarında bulunduğu 55 ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen Özkan aynı zamanda John Guarrera Engineering Educator, Top 50 Creator, Climate Global Winner, Top 100 Author-by Nature gibi unvanlara da sahiptir. 177 akademik makale, 155 konferans bildirisi, 8 kitap bölümü, 1 kitap ve 262’den fazla bilimsel özet kaleme almıştır.
Funda Güleç Yalçın, uzun yıllar Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmıştır. Ardından Yayıncılık ve Dijital İletişim – Sosyal Medya alanlarına yönelen Yalçın, Küçük İşletmeler için Sosyal Medya kitabını yazmıştır.
Yayın hayatına fundalina.com üzerinden devam eden, pazarlama dergilerinde köşe yazarlığı yapan Yalçın, halen Fintechtime ve Blockchaintime Dergileri’nini Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Ülkemizin teknoloji alanında nadir kadın yazarlarından biri olan Yalçın, bu alanda da içerik üretmekte ve çeşitli kurumsal blogların yazar kadrosunda yer almaktadır.