2019 yılı başında MediaCat tarafından hayata geçirilen Creative Society topluluğu, Türkiye’nin en başarılı kreatif direktörlerini bir araya getiriyor. Topluluk, yaratıcı sektörlerde ortak bir kültür oluşturmayı ve bu kültürü genç kuşaklarla paylaşmayı; teknolojik, toplumsal ve kültürel dönüşümleri yönetecek stratejik aklı kolektif bir iradeyle geliştirmeyi; üyelerini, iletişim sektörüne yönelik uzmanlık alanları dışındaki perspektiflerle bir araya getirmeyi ve ulusaldan globale uzanan bir platform olmayı amaçlıyor.
41? 29! yaratıcı ekibine metin yazarı olarak 2011 yılında katılan Ahmet Terzioğlu, buradaki görevini dört yıl boyunca sürdürdü. Proximity Istanbul bünyesinde kısa bir süre çalıştıktan sonra Tribal Worldwide İstanbul’da kreatif grup başkanı olarak görev aldı. 2016 yılında 4129Grey‘e aynı görevle geri dönen Terzioğlu, kısa sürede ajansın kreatif direktörlüğüne yükseldi.
Farklı sektörlerden 60’tan fazla yerli ve yabancı markayla çalışan Terzioğlu, Cannes Lions, D&AD, Clio, Golden Drum, Eurobest, Lorries, Ad Stars, Felis ve Kristal Elma gibi yarışmalardan ödülle döndü. 2022’de Future Lions’ta jüri üyeliği görevi üstlenen Ahmet Terzioğlu, 2023 Mart ayından bu yana Medina Turgul DDB’de kreatif direktör olarak yer alıyor.
Amerikan Başkanı Joe Biden tarafından Türkiye’nin örnek girişimcilerinden gösterilen Alemşah Öztürk, 25 yıldır yaratıcı sektörde kurduğu ajanslar ve girişimlerle fark yaratmaktadır.
20’li yaşlarda kurduğu ajansla tanınmaya başlayan ve 24 yaşında Türkiye’nin en genç kreatif direktorü ünvanını alan Öztürk, ajanslarıyla ürettiği işlerle dünyanın en önemli yaratıcılık yarışmalarında, özellikle Cannes Lions, Clio ödülleri, D&AD, Webby ödüllerinde başarılarıyla ses getirdi.
Öztürk, 41?29!’u 2007 yılında kurdu. İlk 5 yılında Türkiye’nin en başarılı ve ödüllü dijital reklam ajansı haline gelen 41?29!, bu başarıları sayesinde WPP’nin dikkatini çekti ve 2012 yılında WPP network’ünün bir parçası haline geldi. Mayıs 2015 itibariyle 41?29! ve GREY Türkiye ofisleri Alemşah Öztürk’ün yönetimi altında birleşmiş, yeni nesil tamamen entegre bir ajans yapısı ile markalara uçtan uça iletişim stratejileri ve çözümleri sunmaktadır.
2021 Yılı başında Ogilvy İstanbul da Alemşah Öztürk’ün yönetimine geçmiş ve AKQA Group CEO’luğu görevine yükselmiştir.
Birçok global yarışmada, özellikle Cannes Lions’da jürilik göreviyle de Türkiye’yi temsil etmiştir.
Sosyal medyayı çok aktif kullanan Öztürk, 300.000+ X takipçisine, pazarlama ve dijital iletişim, şirket kültürü ve dijital transformasyon konusunda yazdığı yazılarla ulaşmaktadır. Son 15 yıldır TEDx de dahil, ulusal ve uluslararası birçok farklı organizasyonda konuşmalar yapan Öztürk, yazılarını http://medium.com/@alemsah sayfasında toplamaktadır.
Genç girişimcilerle yakın çalışmalarını sürdürmekte ve onlara akıl hocalığı yapmaktadır. Aktif bir girişimcilik hayatının yanı sıra son 4-5 yıldır melek yatırımcı olarak Türkiye’nin girişimcilik ruhunu geliştirmeye çalışmaktadır.
Alemşah Öztürk, yeni projelerle çalışmadığı ve danışmanlık yapmadığı zamanlarda, romantik komedi dizisini hayata geçirmeye ve yeni kitabını bitirmeye çalışmakta, farklı yerli ve yabancı dergiler için yazı yazmakta ve hala oyun oynamaktadır.
Ali Batı, Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olduktan sonra New York Film Akademisi Sinema bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı ve tekrar Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünde doktorasını tamamladı.
Kariyerine Rafineri’de sanat yönetmeni olarak başladıktan sonra İtalya’nın önemli ajanslarından Fabrica’da sanat yönetmeni olarak görev aldı. Bu deneyiminin ardından İstanbul’a döndü ve DDB&Co. bünyesinde yaratıcı grup başkanı olarak görev aldı. Ajansın 2009’da Cannes’da “Dünyanın En Yaratıcı 3. Ajansı” unvanını kazanmasında, ödül alan işleri ile büyük pay sahibi oldu. DDB&Co. kariyerinde Lurzer’s Archive tarafından dünya çapında en iyi sanat yönetmeni olarak nitelendirildi. DDB&Co.’daki görevinden sonra Ogilvy & Mather İstanbul’da yönetici kreatif direktör olarak çalıştı. Ardından Apple bünyesinde kreatif direktör olarak görev aldı. Daha sonra da MullenLowe İstanbul’da yönetici kreatif direktör koltuğuna oturdu.
Bu görevi sırasında Türk Hava Yolları, Unilever, Omo, Magnum, Knorr, Nestle, Coca Cola gibi büyük markalarla çalıştı.
Bu işinden sonra New York ve İstanbul temelli markalama ve reklamcılık firması Albert + Pablo’da kurucu kreatif direktör olarak yer aldı. 2 yıl süren bu maceradan sonra Leo Burnett Bükreş içerisinde yönetici kreatif direktör olarak ajansa on yıllar sonra ilk ödüllerini kazandırdı. Bu süre zarfında T-Mobile, Samsung, P&G, Pepsi, Philip Morris gibi markalarla çalıştı. Bundan sonra ise sırasıyla McCann New York ve R/GA’da kreatif direktör olarak yer alırken daha sonra ise hâlen çalışmakta olduğu The Community’de kreatif direktör olarak görev almaya başladı. Kariyerinin son döneminde teknoloji konularıyla ağırlıklı olarak ilgileniyor.
Kariyeri boyunca başta Cannes, The One Show, Clio Awards, New York Festivals, Eurobest, Golden Drum, Epica Awards, Effie Awards olmak üzere birçok organizasyon çerçevesinde ödüller kazanan Ali Batı, ayrıca Eurobest, Golden Drum, Effie, Kristal Elma, Kırmızı gibi organizasyonlarda defalarca kez jüri üyeliği de yaptı.
Kariyerine 2000 yılında bir butik ajansta reklam yazarı olarak başlayan Ali Göral, önce Ultra’da sonra da Alice BBDO’da çalıştı. Burada reklam yazarı olarak başladığı kariyerine yaratıcı yönetmen olarak devam etti.
2013 yılında ortaklarıyla birlikte Lokal’i kurdu. Bu zamana kadar ekip arkadaşlarıyla beraber birçok ödül kazandı. Tef, bongo ve bendir çalar. Sokakları, hayvanları ve reklama benzemeyen reklamları sever.
1980’de doğdu. İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. 2007’de rabarba’yı, 2013’te Punch’ı kurdu. 2014’te oğlu Uzay’ın iki yapımcısından biri oldu. Arada ödüller aldı, çok kötü gitar çaldı, bir de boks yaptı. Halen ressamların çizebilen işsizler olduğuna inanıyor.
Reklamcılığa 2001 yılında reklam yazarı olarak başlayan Arda Erdik, 2006 yılında DDB İstanbul Grubu ajanslarından Medina Turgul DDB’de çalışmaya başladı. 2012 yılında bir kariyer molası verdikten sonra dünyayı gezen Erdik, ardından Tribal Worldwide İstanbul’a yaratıcı yönetmen olarak döndü.
2016 yılında, Tribal Worldwide İstanbul’un ajans başkanlığı görevini de üstlendi. Audi, ING, İş Bankası, Netflix, Turkcell, Turkish Airlines, Unilever, Vodafone gibi markalara yaptığı işlerle dikkat çeken Tribal Worldwide İstanbul, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en ödüllü ajanslarından biri oldu ve birçok kez Yılın Yeni Nesil Ajansı ve Yılın Yaratıcı Ajansı seçildi.
Aynı zamanda Reklamcılar Derneği yönetim kurulu üyesi ve Platon.Ai, Rafa Film gibi girişimlerin de kurucu ortağı olan Erdik, 2011 yılından beri, Kadir Has Üniversitesi’nde Reklam Yazarlığı dersleri veriyor.
1979’da İstanbul’da doğan Arkın Kahyaoğlu, Anadolu Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Leo Burnett’te başladığı kariyerine Frög, Grey ve Alametifarika’da kreatif group head olarak devam etti. 2014 yılında TBWA\İstanbul’da kreatif direktör olarak görev yapmaya başladı.
Eylül 2020 itibariyle VMLY&R İstanbul’a executive creative director olarak katıldı. Yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda jüri üyeliği yapan Kahyaoğlu, Kristal Elma, Felis, Effie, Cannes Lions, Clio, Golden Drum, Epica, D&AD gibi yarışmalarda ödüller kazandı.
Nike, P&G, Unilever, Coca Cola, Henkel, Colgate, Hepsiburada, Yandex, Garanti Bankası, HSBC, Akbank, İş Bankası, BMW, Jaguar, Ülker, Burger King, Digiturk, Turkcell, Türk Telekom, Vodafone, Atasay, Koton ve Boyner gibi birçok ulusal ve uluslararası marka için yaratıcı ekip liderliği görevlerini üstlendi.
1980 doğumlu Ayşe Aydın, sırasıyla DDA, DDB&CO ve Rafineri’de reklam yazarlığı, Medina Turgul DDB’de reklam yazarlığı ve kreatif grup başkanlığı yaptı.
Şubat 2014’te Team Red kreatif direktörü olarak çalışmaya başlayan Aydın, Mart 2015’te Y&R/Team Red executive kreatif direktörü oldu. Bugüne kadar bulunduğu ajanslarda Akbank, Hürriyet, Volkswagen, Siemens, SEK, Unilever, Opet, Migros, Arçelik, Digiturk ve Vodafone gibi markalar için çalıştı.
Yerel ve global yaratıcılık festivallerinde, Türkiye’nin ilk Cannes Lions Grand Prix’i de dahil olmak üzere birçok ödül aldı.
Son olarak 2020-2022 yılları arasında Publicis Group CCO’su olarak görev yapan Ayşe Aydın, 2023’te kendi ajansı WE’yi kurdu.
Alice BBDO ve Güzel Sanatlar’da sanat yönetmeni, Total İletişim’de yaratıcı yönetmen olarak çalışan Ayşe Bali, 2001 yılında Rafineri’nin kurucu ortakları arasında yer aldı.
Ekip arkadaşlarıyla birlikte tasarladığ işler, ulusal ve uluslararası yarışmalarda yüzlerce ödül kazandı. Dünyanın en prestijli yarışmaları Eurobest ve Cannes Lions’ta jüri üyesi olarak Türkiye’yi temsil etti. Kırmızı ve Kristal Elma yarışmalarında jüri başkanlığı yapan Bali, çeşitli dergiler tarafından “En yaratıcı 50 Türk”, “Türkiye’nin fark yaratan kadınları” ve “En etkili kreatif direktörler” arasında gösterildi.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Berkay Özay, Gram İstanbul ve Medina Turgul DDB’de reklam yazarlığı yaptıktan sonra TBWA İstanbul’da yaratıcı grup başkanı olarak çalıştı.
Son 4 yılını MullenLowe İstanbul’un ECD’si olarak geçirdikten sonra kendi ajansını kurmaya karar veren Özay, yaratıcı çalışmalarına 2022 yılının başından beri taptaze ajansı Dancefloor’da devam ediyor.
Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olan Burak Günsev, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Enformasyon Teknolojileri Yönetimi ve Tasarımı yüksek lisans programını tamamladı.
2000’li yıllarda, dijital dünyanın reklam sektöründe devrim yaratacağını öngörerek, Wanda Digital reklam ajansını kurdu. Pepsi, Google, Fritolay, Unilever, Turkcell, Audi, Coca-Cola, Yapı Kredi/UniCredit, Honda, Loreal, Teb/BNP, Türk Telekom, Samsung, Garanti/BBVA, Riot Games gibi sektöründe lider global ve yerel markalar ile çalıştı. 250’nin üzerinde ödül kazanarak gerçek iş sonuçlarına etki eden dijital platformlar hayata geçirdi ve dijital kampanyaları yönetti. 2015 yılında WPP ile bir ortaklık gerçekleştirerek, dünyanın en büyük reklam ağının Türkiye’deki önemli bir parçası haline gelen Wanda Digital, 2020 yılında WPP’ye ait Ogilvy ile birleşmiştir.
Burak Günsev, reklam sektörü dışında son 10 sene içerisinde fintech ve blockchain tabanlı ödeme sistemleri alanında kurucu ortak ve yatırımcı olarak girişim ekosisteminde aktif şekilde yer almaktadır. 2021 itibarı ile yönetici ortak olarak yer aldığı Boğaziçi Venture Builders çatısı altında yeni nesil girişim ve yatırım inşası alanında çalışmaktadır.
2022 yılında UGC90 kurucusu olarak, oyun ve metaverse dünyasında “UGC Gaming” konsepti altında hızlandırma, yatırım ve oyun geliştirme dikeyinde sevdiği işi yapmaktadır.
1978 yılında İstanbul’da doğan Burçak Günsev, Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım bölümünden 2000 yılında mezun oldu ve o zamanlar Türkiye ve dünya için yeni bir kavram olan dijital iş başlıklarıyla ilgilendi. Bu süreçte önce Grafitürk reklam ajansı sonra Wanda Digital’i kurdu. Türkiye’nin ilk dijital ajanslarından biri olan Wanda Digital, yurt dışında da ilgi gördü. WPP Group, Wanda Digital’i önce JWT, sonra da Ogilvy reklam ajansı olarak satın aldı. Günsev, ajansın transformasyonunu tamamlayarak ayrıldı.
Girişimcilik başarısı, 2012 yılında Türkiye’nin en iyi kadın girişimcilerinden biri olarak seçilmesiyle ödüllendirilen Burçak Günsev, 2016’da Women to Watch’ta Dijital Lider ödülüne layık görüldü. Kariyeri boyunca birçok marka için dijital pazarlama, marka yönetimi, iletişim geliştirme ve büyüme stratejisi oluşturma alanlarında destek verdi. Sektörünün kadın lideri olarak yer edinen Günsev, yurt içi ve yurt dışında birçok etkinlikte jüri, mentor ve konuşmacı olarak yer alarak deneyimlerini paylaşmaktan keyif aldı.
Burçak Günsev, en son 2022’de Tarentum yapay zeka şirketinde kısa bir süre CEO olarak görev aldı böylelikle yatırımcı ve girişimci ekosistemini inceleme fırsatı buldu. Bu deneyim, BG.vision şirketini kurması için ilham kaynağı oldu. bg.vision, yatırımcı ve girişimci arasındaki süreç ve ilişkileri yönetme hizmetinin yanı sıra, hızlandırıcı olmayı da hedeflemektedir.
Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2002 yılında reklamcılığa başlayan Ca Faga, Türkiye’de reklamcılığın geleceğini şekillendirecek 10 reklamcı arasında gösteriliyot. Sırasıyla Ogilvy, McCann, Rafineri, DDB&Co. ve Lowe’da çalıştıktan sonra Publicis İstanbul’un kreatif ekibinin başına geçen Faga’nın yerli ve yabancı birçok festivalden başarıyla dönmesinden mütevellit, ödüllerden yana iyi bir mal varlığı bulunuyor.
Faga, 2020’den bu yana çalışmalarını kendi ajansı aRthuR İstanbul çatısı altında yürütüyor.
1976 yılında İstanbul’da doğan Cem Akar, 1991 senesinde Maçka Akif Tuncel Endüstri Meslek Lisesi Dekoratif Sanatlar bölümünde okudu. Grafik Tasarımcı olmaya karar verdi ve 1994 senesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Grafik bölümünü kazandı.
Reklamcılık mesleğine 1997 senesinde henüz öğrenciyken 3. Kuşak’ta başladı.
2013 yılına kadar sırasıyla Tayfa, Ogilvy&Mather, Young&Rubicam/Reklamevi, Alametifarika ve Güzel Sanatlar Reklam Ajanslarında çalışan Akar, bu ajanslarda sanat yönetmeni, yaratıcı grup direktörü ve kreatif direktörlük yaptı.
2013 yılının Haziran ayında Kerem Kanık ile Titrifikir’i kurdu. Cem Akar, 2023 yılı Haziran ayı itibarıyla Titrifikir’de tek başına devam ediyor.
1980 yılında İstanbul’da doğan Cem Batu, Doğuş Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Sırasıyla Luckyeye, Rafineri/Trafo ve Litespell’de proje yöneticisi, ardından Leo Burnett/Arc bünyesinde dijital pazarlama müdürü ve Proximity Istanbul’da kreatif direktör/genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı.
2011 yılında kurduğu ve 6 yılda 140’tan fazla ödül kazandığı Plasenta Conversation Agency’nin çoğunluk hissesini 2013 yılında WPP’ye sattıktan sonra, kalan hisselerini de 2018 yılında satarak ajanstan ayrıldı. Kristal Elma ve Felis de dahil olmak üzere yerel ve global çeşitli organizasyonlarda jürilik deneyimleri bulunan Batu, konuşmacı ve eğitimci olarak farklı platformlarda yer aldı. 3 yıla yakın Amerika’da kaldıktan sonra RED and GREY’e ortak olarak Türkiye’ye döndü. Cem Batu, RED and GREY’in yanı sıra, Peak Grup ajanslarında cheif creative officer (CCO) olarak görevine devam ediyor.
Galatasaray Lisesi’nin ardından Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Cihan Kavaklıpınar, kariyeri boyunca kazandığı 450’den fazla ulusal ve uluslararası ödülle Türkiye’nin en çok ödül kazanan yaratıcılarından biri ve yaptığı kampanyalarla 18 Effie ödülünün sahibidir.
2005 yılında başlayan kariyerinde sırasıyla Leo Burnett, Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi, Alametifarika, Havas, McCann, Karpat, Cheil ve Karbonat ajanslarında çalışan Kavaklıpınar, 2009 yılında MediaCat tarafından Türkiye’nin 5. Kuşak Reklamcıları arasında gösterildi. Üniversitelerde dersler verirken birçok yarışma ve festivalde jüri üyesi, başkanı ve konuşmacı olarak yer aldı.
2022 yılında “sezgisel reklamcılık” kavramını merkeze alarak Cian İstanbul’u kuran Cihan Kavaklıpınar, aynı zamanda Reklam Yaratıcıları Derneği (RYD) yönetim kurulu üyesidir.
Üniversiteyi Amerika’da okuduktan sonra Türkiye’ye döndü. 2007 yılında TBWA\Istanbul’da Reklam Yazarı olarak kariyerine başladı. Daha sonra sırasıyla VMLY&R, Wunderman Thompson ve Concept reklam ajanslarında çalıştı. Son üç senedir Ogilvy 4129’da Executive Creative Director olarak görev alıyor. Şu ana kadar birçok ulusal ve uluslararası yarışmada jüri olarak yer aldı.
Anadolu Üniversitesi, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümünden 2009’da, Sinema Televizyon bölümünden 2010’da mezun oldu.
Kariyerine 2010 yılında, Güzel Sanatlar’da reklam yazarı olarak başladı. McCann İstanbul ve Alametifarika’da Coca-Cola, Ülker, Toyota, Domino’s gibi onlarca markaya yazar ve yaratıcı ekip lideri olarak hizmet verdi.
2023 yılında Alametifarika’da üstlendiği kreatif direktörlük görevini Senfonico’da sürdürüyor.
Tasarımcı, 23 yıldır reklamcı, meraklı.
Alice BBDO, Leo Burnett, Manajans JWT, Ultra RPM ve Publicis İstanbul’da çalıştı. Farklı disiplinler de üretilen işlerde, ses getiren bir çok kampanyanın yaratıcılarından biri oldu.
Onun için bir ajanstan çok daha fazlası Arthur’un kurucu ortağı. Custom Rebels markasının yaratıcısı.
Gezmeye, keşfetmeye aç. Tam bir dünya vatandaşı…
Kadının toplumdaki ilerlemesine inanan, alternatif düşünce şeklini sorgulayan, özgürlüğüne düşkün bir kadın.
Nişantaşılı. Peru’nun annesi.
Cenajans Grey, Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchi, Leo Burnett ve MullenLowe’da kreatif liderlik geçmişi bulunan Emrah Akay, şu anda Come to Movida’da yönetici kreatif direktör (ECD) olarak yer almaktadır. Hatırlara kazınmış, bilinen onlarca büyük işe imza attı, en büyükler dahil yüzlerce markaya hizmet verdi. Cannes Lions, Epica, New York Festivals, Golden Drum, Eurobest dahil 100’ün üzerinde uluslararası ve ulusal ödül sahibi olan Akay’ın bir kitabı, bir de müzik albümü vardır.
Burslu okuduğu Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünde ikinci sınıftan itibaren reklam yazarı olarak çalışmaya başlayan Emrah Karpuzcu, 7 yıl Alice BBDO’da çalıştı. Türkiye atıştırmalık pazarını değiştiren Lay’s, Ruffles, Doritos Alaturca kampanyaları dahil bir çok meşhur işe imza attı. 2007’den 2015’e kadar Alametifarika’da reklam yazarı, kreatif direktör ve yönetici kreatif direktör (ECD) olarak görev yapan Karpuzcu, 50’den fazla global ve yerel marka için çalıştı. Global ve yerel ölçekte ses getiren, markaların hayatını değiştiren, dönüm noktası yaratan işler yaptı.
Emrah Karpuzcu 2015 Haziran’da ortağı Kenan Ünsal’la birlikte Muhabbet’i kurdu. Eşiyle, oğluyla ve Muhabbet’le mutlu mesut bir hayat sürmekte.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra LeoBurnett’de reklam kariyerine başlayan Emrah Kural, sırasıyla Momentum, Art Grup, TBWA/ Network ve Publicis’de çalıştı.
11 yıl süren Publicis kariyerinde reklam yazarlığı, yaratıcı grup başkanlığı ve grup direktörlüğü yaptı. Publicis çatısı altında Sony, Akbank, Türk Telekom, ING Bank ve Nescafe’nin kampanyalarına imza attı, ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada ödül kazandı.
Emrah Kural, 2017 Ekim ayı itibariyle görevine Güzel Sanatlar’ın kreatif direktörü olarak devam etmektedir.
1975 yılında İstanbul’da doğan Emre Kaplan, Saint Joseph ve Galatasaray Üniversitesi’nden mezun oldu.
Alametifarika ve TBWA’de uzun yıllar çalıştıktan sonra, 10 yıldır Rafineri’nin ortağı ve chief creative officer’ı olarak görev yapıyor. Ipsos Adwatch beğeni araştırmasına göre, Türkiye’de tam 8 kez “Yılın En İyi Reklamı”na imza atan Kaplan, Cannes, Epica, Kristal Elma gibi ulusal ve uluslararası festivallerden yüzlerce ödülün sahibi oldu.
Evli ve 2 çocuk babası. Ciddi seviyede tarih meraklısı ve gereksiz seviyede bir “gamer”.
İngiltere’de mühendislik eğitimi alan Ergin Binyıldız, reklamcılığı tercih ederek ve sektöre yazar olarak girdi.
Saatchi, Publicis, Ogilvy ve Grey gibi çok uluslu ajanslarda farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra 4 yılını Havas Kreatif Grup’ta geçiren Binyıldız, 2022 Ekim ayından itibaren Happy People Project’in kreatif liderliğini yürütüyor.
Çalışmaları yurtdışında pek çok ülkede yayınlandı. Beraber çalıştığı ekiplerle başta Cannes, Eurobest, D&AD, One Show, Clio, Epica, Effie, New York, Golden Drum olmak üzere, ulusal ve uluslararası prestijli yarışmaların çoğunda önemli başarılar elde etti. Yerli ve yabancı yarışmalarda jüri üyeliği yaptı.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olan Ertuğ Tuğalan, 2006’da çektiği belgesellerle Altın Portakal ve Altın Koza kazandı. 2008’de Medina Turgul DDB’de reklam yazarı olarak iş hayatına başladı. 2016 yılına kadar Rafineri ve Concept’te çalışan Tuğalan, 2016’da Medina Turgul DDB’ye kreatif direktör olarak geri döndü. 2023’te Medina Turgul DDB’ye ajans başkanı ve CCO oldu.
Ertuğ Tuğalan, kariyeri boyunca uluslararası ve ulusal birçok markanın reklam yazarlığını, kreatif direktörlüğünü yaparak tüm yaratıcı süreçlerini yönetti. Cannes Lions, London International Awards, Epica, Eurobest, Golden Drum, New York Festivals, The One Show, Kristal Elma, Felis ve diğer ulusal yarışmalarda çok sayıda büyük ve özel ödül kazandı. New York Festivals, Cannes Young Lions, KIAF, Kristal Elma, Felis, gibi yarışmalarda jüri üyeliği yaptı.
1981’de Marburg’ta dünyaya gelen Esra Ayas Özalp, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu.
Kariyerine Euro Rscg’de başladıktan sonra Manajans/Jwt, Leo Burnett, TBWA\Istanbul bünyesinde yer aldı. Son 12 yıldır BÜRO’da kreatif direktörlük yapan Esra Ayas Özalp’in, yurt içi ve yurt dışı çok sayıda ödülü bulunmaktadır.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun olan Fatih Tüylüoğlu, 2006 yılında Wanda Digital’de yazar olarak çalışmaya başladı. 2007 yılında Beyaz Show için TV ile dijitali entegre eden kurgular üretmeye başlayarak, 5 kişilik bir içerik ekibini yönetti. 2009 Yılında C-Section ekibine yazar olarak katılan Tüylüoğlu, 2013 yılında önce yazar ekibinin başına, 2014’te ise kreatif direktörü olarak ajansın yaratıcı işlerinin başına geçti.
2017’de grup şirketi Plasenta’nın kreatif direktörlüğünü, C-Section’ın yaratıcı strateji direktörlüğü görevini üstlendi. 2009-2020 arasında farklı üniversitelerde, misafir konuşmacı olarak sahne aldı workshoplar düzenledi. Felis, Kristal Elma, Mixx gibi sektör yarışmalarında jüri üyeliği ve jüri başkanlığı yapan Fatih Tüylüoğlu, 2020 yılı Eylül ayı itibarı ile Y&R, C-Section ve Plasenta’nın aynı çatı altında buluştuğu VMLY&R ’ın CSO’su oldu.
1981 yılında Ankara’da dünyaya gelen Güldeniz Şeşen Bilginer, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Reklamcılığa 2004 yılında Tequila/Istanbul’da reklam yazarı olarak başladı. Ultra ve Alametifarika’nın ardından Tribal Worldwide Istanbul’da kreatif grup başkanlığı yapan Bilginer, C-Section’da kreatif direktör olarak görev aldı. Pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada ödül kazandı.
İlk reklamcılık eğitimini, çok sevdiği Celil Oker’in Bilgi Eğitim’deki kursunda aldığı için kendini şanslı hisseden Güldeniz Şeşen Bilginer, kariyerine Tribal Worldwide Istanbul’da yönetici kreatif direktör olarak devam ediyor.
Kariyerine 2010’da yaratıcı etkinlik tasarımı ile başlayan Gürkan Gürel, 2013’e kadar sektörün önde gelen iletişim liderleri ile çalıştı. Dijital PR, sosyal medya ve dijital iletişim stratejilerine ağırlık verdi. Bu süreci takiben reklamcılığa adım atan Gürel, Tick Tock Boom’da dokuz yıl boyunca kreatif direktör olarak görev yaptı; Ford, BMW, MINI, Turkish Airlines, BNP Paribas, TEB, Bridgestone, Lassa, Xiaomi, Land Rover, TCL, TECNO ve Ford Trucks gibi markalar için çokça kampanya hayata geçirdi. Golden Drum, Mixx Europe, Kristal Elma, Stevie’s ve Felis de dahil olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında 400’den fazla ödüle ve jüri üyeliklerine layık görüldü.
2024 yılının haziran ayında Publicis Groupe Türkiye’de; Executive Creative Director olarak göreve başlayan Gürkan Gürel, yeni görevinde Publicis Communications bünyesindeki Leo Burnett, Publicis İstanbul, Saatchi&Saatchi, Digitas ve markaların ihtiyaçları özelinde kurulan özerk ajansların tüm kreatif operasyonlarının yönetiminden sorumlu.
Kariyerine peri masalları çizerek başlayan Haluk Erkmen, en prestijli ödüllerden biri olan Unicef Azra Jack Keedz ödülüne layık görüldü. 20 yılı aşan kariyer hayatı boyunca Manajans JWT, RPM Radar, Medina Turgul DDB, Güzel Sanatlar ve Saatchi & Saatchi gibi global ve yerel lider ajanslarda yönetici kreatif direktör ve yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.
Katıldığı en önemli ulusal ve uluslararası reklam festivallerinden 180’den fazla ödül alan Erkmen, 4 yıl Felis Ödülleri, 6 yıl Kırmızı Ödül, 2 yıl GMK ve 10 yılı aşkın Kristal Elma jüri ve baş jüri üyeliğine seçildi. Reklam Vakfı tarafından yürütülen “Adforce” reklamcılık eğitim programının kurucusu, komite başkanı ve eğitmenidir. Yeditepe Üniversitesi ve İstanbul Ekonomi Üniversitesi’nin iletişim danışmanı olan Haluk Erkmen, aynı zamanda Türkiye Tanıtım Grubu’nun reklam danışmanlığını yürütmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İlkay Gürpınar, University of Washington/Seattle’da Marketing Minor yaptı. Young & Rubicam Reklamevi’nde reklam yazarı olarak işe başladı. Üç yıl boyunca çalıştığı Alametifarika’da tüm markalardan sorumlu kreatif direktör konumuna gelen Gürpınar, 2006 yılında TBWA\Istanbul ailesine katıldı. 10 yıldır çalıştığı TBWA\Istanbul’da şu an chief creative officer (CCO) olarak görev yapıyor. Aynı zamanda TBWA Global Kreatif Yönetimi Band of Brothers’ın da yedi üyesinden biri.
İlkay Gürpınar, 2010 yılında AdWoman tarafından dünyanın en etkili kadın kreatif direktörlerinden biri olarak gösterildi. 2011 yılında MediaCat dergisinin düzenlediği ankette “Yılın Reklamcısı” seçildi. 2013 yılında ise Women-to-Watch (Fark Yaratan Kadınlar) araştırmasında “Türkiye’nin En Başarılı 15 Kadını” arasında gösterildi. İlkay Gürpınar Eurobest, Golden Drum, New York Festivals olmak üzere birçok uluslararası yarışmada ve iki kez Cannes Lions’ta jüri üyeliği yaparak Türkiye’yi temsil etti. İlkay Gürpınar şu anda, TBWA\WORLDWIDE kreatif yönetiminde yer alan 7 kişiden biri. Global Network projelerinin yönetiminde de aktif rol oynuyor. Aynı zamanda müzikle uğraşıyor. “Akbank’lı Hep Farklı”, “Hürriyet Benim”, “Burada Burada Hepsi Burada” ve “HOPİ” gibi jingleların da bestecisi.
1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelen İlker Zaharya, 2003 yılında Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun oldu. 2001 yazında stajyer olarak girdiği Medina Turgul DDB’den 2003 yazında Rafineri’ye geçti ve reklam yazarlığını bu ajanslarda öğrendi. 2009 yılında BÜRO’nun kurucu ortakları arasında yer alan Zaharya, bugün halen BÜRO’nun ortağı ve yönetici kreatif direktörü olarak çalışmaya devam ediyor. Bir erkek ve bir de kız çocuğuyla birlikte büyüyor.
Reklamcılık hayatı boyunca, adlarını duyduğunda ve işlerini gördüğünde onu hala heyecanlandıran isimlerle, 6 yılı aşan Rafineri geçmişindeyse Murat Çetintürk’le yan yana çalışma şansını yakaladı. Yine bu süre zarfında çalıştığı ajanslara hem yurt içi hem de yurt dışından ödüller kazandırmayı başardı. Eurobest, Kristal Elma, Kırmızı, Felis, Social Media Awards, Arvak gibi yarışmalarda birçok kez jüri olarak görev aldı.
Reklamcılıkta 22 yıllık bir geçmişe sahip olan Kaan Ertüz, Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchi, Publicis, Alametifarika, BBDO, Manajans JWT ajanslarında reklam yazarı ve yaratıcı grup lideri ve yaratı yönetmen olarak pek çok sektörden onlarca yerli ve yabancı markaya hizmet verdi. Kristal Elma, Kırmızı, Felis, Effie gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller aldı ve jüri üyeliği yapan Ertüz, şu anda Kala Film bünyesinde uzun metraj, belgesel ve markalı içerikler üzerine projeler üretiyor, yönetmenlik yapıyor.
Bugüne kadar Cannes’da Türkiye’nin ilk Cannes Aslanı ve ilk Altın Aslanı olmak üzere 53 farklı işiyle ödül kazanan ve 100’den fazla kez finale kalan Karpat Polat, yine Cannes’da global olarak, 2 yıl üst üst en çok ödül alan reklam ajansları sıralamasında ve 4 yıl üst üste en çok ödül alan yaratıcı yönetmenler arasında yer aldı.
Epica, Golden Drum, Kristal Elma ve Kırmızı gibi pek çok reklam yarışmanın Büyük Ödülü ve Grand Prix’lerini, çoğunlukla birden fazla kez kazandı. Dünyadan The Big Won ve Lürzer’s Archive gibi saygın otoriteler tarafından pek çok kez dünyanın en iyi reklam yazarı ve yaratıcı yönetmenleri arasında gösterilen Polat, Turkish Times tarafından en yaratıcı 50 Türk listesinde yer aldı ve Fortune dergisi tarafından 40 yaş altı liderler sıralamasındaki tek reklamcı oldu.
Kabataş Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan Kayhan Dural, mobil pazarlama ile başlayan sektör hikâyesine sosyal medya, veri, strateji ve yaratıcı departmanlarda pozisyonlar ekleyerek 4129Grey, Ogilvy ve AKQA şirketlerinde chief digital officer rollerini üstlenmiştir.
Yerli ve uluslararası ses getiren birçok projenin yaratıcısı olan Dural, 2023 itibarıyla yapay zekâ destekli yeni nesil yaratıcı laboratuvar Consciouslab’i kurmuştur. Yaratıcı teknoloji, veri, AI ve inovasyon odak alanlarını oluşturmaktadır. Girişimci, danışman ve mentordur. Konuşmacı ve eski progamer’dır.
1978’de İstanbul’da dünyaya gelen Kenan Ünsal, 1997’de başladığı kariyeri boyunca lokal ve global markaların iletişimlerini tasarladı. GMK tarafından iki kez “Yılın Grafik Tasarımcısı” seçildi. Çalışmaları uluslararası yayınlarda yayınlanan Ünsal, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı. 2015 Haziran ayında ortağı Emrah Karpuzcu ile Muhabbet’i kurdu. Toplam 22 markaya hizmet veren Muhabbet 2017 yılında “Yılın Çıkış Yapan Reklam Ajansı” seçildi.
1991’de Şişli Terakki Lisesi, ardından 1997’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olan Kerem Kanık, 2003 itibarıyla 7 yıl Alametifarika çalıştı. 7 yılın son 2 yılında Alametifarika’da kreatif direktörlük görevini üstlendi. 2010’da Güzel Sanatlar & Saatchi Saatchi’ye transfer oldu ve 3 yıl yönetici kreatif direktör pozisyonunda görev aldı.
2013’de Titrifikir’i kuran Kanık, Aralarında Turkcell, Ülker, Pınar, Garanti Bankası, Digiturk, P&G, Petrol Ofisi, Eti, Unilever, Baymak, Zen, Pepsi Co. ve Fritolay gibi sektörün önde gelen reklamverenlerinin de olduğu 100’den fazla marka ile çalıştı. 2023 yılında Jüpiter’i kuran Kerem Kanık, reklamcılık mesleğinin yanı sıra dublaj sanatçısı, yönetmen ve jingle bestecisidir.
Kerem Özkut, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra RPM Radar ve Medina Turgul DDB’de yazar ve yaratıcı grup başkanı olarak olarak çalıştı. Bu görevlerinin ardından 2009 yılında girdiği Concept bünyesinde kreatif direktör ve yönetici kreatif direktör pozisyonlarında yer aldı. Şu anda aynı ajansta yaratıcı yönetmen pozisyonundadır.
Cannes, Kristal Elma gibi yarışmalarda jüri üyeliği yapan Özkut, Cannes, Epica, Golden Drum, Eurobest gibi yarışmalarda ödüller aldı. Kariyeri boyunca Digitürk, Şekerbank, Jeep, Fiat gibi markalarla çalışırken Doğayı Koruma Vakfı, Uluslararası Af Örgütü ile de işler yaparak farkındalık yaratmaya çalıştı.
1977’de İstanbul’da doğdu.
20 yılı aşkın süredir reklam ajanslarında sanat yönetmeni, yaratıcı yönetmen ve yönetici pozisyonlarında bulundu.
Bu yıllar arasında çeşitli yarışma ve festivallerde birçok yerli ve yabancı ödül kazandı.
Halen reklamcılık, grafik tasarım, illüstrasyon ve grafik sanatı çalışmalarına devam ederken Ogilvy4129 reklam ajansında Tasarım Direktörü görevinde bulunmaktadır.
1999 yılından itibaren dijital ajanslarda yöneticilik ve kurucu liderlik görevleri alan M.Kurtuluş Eker aynı zamanda Güzel Sanatlar ve İletişim fakültelerinde öğretim görevlisi olarak Dijital Pazarlama İletişimi, Tasarım ve Kullanıcı Deneyimi dersleri verdi.
2003 yılında ilk teknoloji ve tasarım şirketini, 2007 yılında ise dijital ajansı Voden’i kurdu. Özellikle bankacılık ve finans, telekom, hızlı tüketim, mobil/internet, otomotiv, perakende, medya ve tüketici elektroniği sektörlerinde dijital pazarlama iletişimi, kullanıcı deneyimi, dijital teknolojiler ve mobil teknolojileri alanlarında yüzlerce proje ve işi hayata geçirdi.
2015 yılında Türk reklam sektörünün önemli anlaşmalarından birini gerçekleştirerek kurucusu olduğu Voden’i Leo Burnett ve Publicis Groupe bünyesine dahil eden Eker, 2020 yılında Sharpcake’i kurdu.
Ankara Üniversitesi’nden mezun olan Mehmet Güney, Medina Turgul DDB ve TBWA\Istanbul’da reklam yazarı ve kreatif grup direktörü olarak görev aldı. Ardından 2017 yılında VMLY&R bünyesinde kreatif direktör ve 2020 yılında Publicis bünyesinde yönetici kreatif direktör olarak yer aldı. Kariyeri boyunca, çalıştığı ekiplerle birlikte, yerel ve yabancı festivallerde çok sayıda ödül kazanan Güney, 2023 Şubat ayından bu yana Yapar Istanbul’da çalışmaktadır.
1970 yılında İzmir’de doğan Mert Kunç, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okurken Y&R Reklamevi’nde yaptığı staj ile 1992 yılında İstanbul’a geldi. Sonrasında RPM/radar ve Üçüncü Kuşak’ta çalışan Kunç, 1999-2006 yılları arasında kendi ajansı Klinik’i kurdu.
2006-2015 yılları arasında Alametifarika ve Medina Turgul DDB’de yaratıcı yönetmen olarak Türkiye’nin en büyük ve en önemli markaları için çalıştı. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almasının yanı sıra jüri üyeliği de yaptı. 2016 yılından bu yana kurucu ortağı olduğu Indie İstanbul’da çalışmalarına devam eden Mert Kunç, evli ve iki çocuk babası.
1982’de Ankara’da doğdu. 1991’de İstanbullu oldu. Üsküdar Amerikan Lisesi’ni bitirdi. Mühendis olmayı denedi. Beceremedi. Reklamcılık okumaya karar verip Yeditepe Üniversitesi’ne girdi. Kariyerine RPM/Radar’da müşteri temsilcisi olarak başladı, reklam yazarı olarak devam etti. Uzun yıllar Alametifarika’da çalıştıktan sonra önce Manajans/JWT’ye ardından Rabarba’ya geçti. 6 senenin sonunda Rabarba’daki kreatif direktörlük görevinden ayrıldı, Büyük Balık’a ortak oldu.
Kariyeri boyunca Turkcell, Türk Hava Yolları, QNB Finansbank, Enpara, Lipton, Migros, TEB, Pepsi, Ülker gibi birçok yerli ve yabancı markanın ses getiren reklam kampanyalarına imza attı. Şu anda Yeditepe Üniversitesi’nde ders veren Murat Yaylagül, büyük balıkların peşinden koşmaya devam ediyor.
İlancılık, Moran Ogilvy, Ajans Ada, Güzel Sanatlar’da çalışan Oğuzhan Akay, yer aldığı şirketlerde yaratıcı yazarlık ve yaratıcı grup başkanlıkları yaptı. Markalara hayat verdi, büyüttü, ün kazandırdı. Ünlü olanlarını parlattı ve 100’ü aşkın ulusal ve uluslar arası reklam ödülü kazandı.
RYD kurucularından ve eski başkanlarından olan Akay, halen kurumun onursal başkanıdır. RD, TYS ve Mesam üyesi; yazar, şair, söz yazarı, reklamcıdır. 3’ü deneme, 1’i öykü, gerisi şiir, toplamda 9 kitap çıkarmıştır. Şimdi ise Cometomovida’nın yaratıcı ajans başkanıdır.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Reklamcılık bölümünden mezun olan Ozan Özüm Özbey, 2006 yılında Frög’te çalışmaya başladı. 2009 yılından bu yana Alametifarika bünyesinde yer alıyor. 2016’dan beri ise kreatif direktörlük görevini sürdürüyor.
1972 yılında Manisa’da doğan Özer Özbey, iş hayatına ilk adımını 1996 yılında Ankara’da eğitimine devam ederken attı. 1997 yılında Gazi Üniversitesi Grafik bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’a gelerek çeşitli reklam ajanslarında art direktör olarak yer aldı. 2003 yılında yine art direktör olarak çalışmaya başladığı ÖYKÜ/Dialogue International’da, 2006 yılından beri kreatif direktör olarak görev yapmaktadır.
Halkbank, Paraf, Ayakkabı Dünyası, Türkiye turizm tanıtımı ve İzmir EXPO 2020 adaylık kampanyası gibi bir çok kamu ve özel sektör projelerinin iletişim kampanyalarında ekip liderliği yapan Özbey, bu projelerle ulusal ve uluslararası yarışmalarda 30’un üzerinde ödül kazanmıştır.
70’lerin sonunda Almanya’da doğdu. Neyse ki, ileride “Ich esse keine Wurst, es lebe der Kebab!” isimli şarkılar yapmasın diye ailesi onu Tükiye’ye getirdi. İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay bilimlerine girdiği 97 yılında “aynı konular galiba bunlar” diye düşündüğü medya planlama-satın alma serüvenine başladı ve 2015’e kadar devam ettirdi. İçeriğe olan tutkusu sebebiyle Los Angeles merkezli K7Pictures’ın Türkiye kuruluşunda yer aldı ve 2 yıl yapımcılık tecrübesi edindi. 2018’de artık vakti gelmişti ve içerikle, ünlülerle markaları buluşturan Circus’ı kurdu. Circus’ın yaratıcılık ekosistemindeki hiçbir parti ile rekabeti yok, tarafları bir araya getirip onlar adına yönetici yapımcılık rolünü üstleniyor.
Özge Güven, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olduktan sonra, aynı bölümde yüksek lisansa devam etti. Reklam sektöründen önce farklı tasarım stüdyolarında kurumsal kimlik tasarımı, yayın tasarımı, sergileme tasarımı, ambalaj tasarımı gibi alanlarda çalıştı. Hollanda’da geçirdiği süreçte Lava Design ve Ontwerpwerk’te multidisipliner projeler içinde yer aldı.
İstanbul’da çeşitli kültür sanat kurumlarının iletişim tasarımları üzerinde çalıştı, çalışmaya devam ediyor. İKSV 3. Tasarım Bienali küratörleri tarafından davet edilen, bienalin iletişimini kuran tasarımcılardan biri oldu. 10 yıldır süren Yahşibey Tasarım Çalışmaları’nda workshoplara katıldı, proje yöneticiliği yaptı, bu bağlamda tasarım eğitimi üzerine düşünüyor, farklı disiplinleri ile yakın temasta kalmaya çalışıyor.
2014 yılında TBWA/Istanbul’da sanat yönetmeni olarak çalışmaya başladı. 2018 itibariyle TBWA Design Community adlı departmanın kuruluşuyla tasarım direktörü olarak görev aldı. İşleri, European Design Awards, Epica, Goldan Drum, Dubai Lynx, Loerries, Kristal elma, Felis, Kırmızı GMK gibi yarışmalarda ödüllendirildi. Cannes Lions’ta iki kere kısa listeye girdi, son işlerde Fear & Fantasy Festival kimlik tasarımıyla Cannes Lions’tan Türkiye’nin Tasarım kategorisindeki ilk ödülü olan Bronz Aslan sahibi oldu. 2018 yılında gerçekleşen Felis Ödülleri – Üretimde Ustalık kategorisinde jüri başkanı olarak yer aldı.
Eskişehir’de doğan Pemra Ataç Açıktan, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Y&R/Reklamevi, Rainey Kelly Campbell Roalfe/Y&R Londra, Alametifarika ve TBWA\Istanbul’da çalıştıktan sonra 2008 yılında tasarım ajansı Daniska’yı kurdu. Grafikerler Meslek Kuruluşu Sergisi’nde iki kere Eczacıbaşı Vakfı “Yılın Genç Grafik Tasarımcısı” seçildi. 2013’te Rabarba’da yönetici kreatif direktörlük görevini üstlendi.
Advertising Age’in tüm dünyada düzenlediği “Women To Watch” tarafından Türkiye’nin fark yaratan 15 kadınından biri seçilerek, ekibi ile yaptığı işlerle Türk ve uluslararası yarışmalarda ödüller aldı. 2016 Cannes Lions’da jüri üyesi olan Açıktan, Reklamcılar Derneği yönetim kurulu üyesidir.
Ağustos ayında İstanbul’da doğdu. Küçük yaşta ticarete atıldı. Tommiks, Teksas ve misket sattı. Satış yeteneğini erken yaşta keşfeden babası, onu yazları Sultanhamam’da mağazalarının başına geçirdi. Sıra üniversiteye gelince bir o kadar çok sevdiği tiyatro aşkının peşinden gitti. Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. Shakespeare mi Pinter mı derken kendini bir reklam ajansında metin yazarken buldu. Mesleki gelişimini Publicis topraklarında tamamladı. Önce Yorum, sonra Bold’da süregiden kariyerinde kreatif direktörlüğe kadar yükseldi.
Bir yandan çalışırken bir yandan da Bilgi Üniversitesi Reklam Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Birçok yerel ve uluslararası markaya baktı ve bu markalara yerel ve uluslararası ödüller kazandırdı. Yeri geldi jüri oldu, yeri geldi seminerlerde konuşmacı. Şu an bir yandan Manajans/JWT’de Kreatif Direktörlük yapıyor, bir yandan da Boğaziçi Üniversitesi’nde metin yazarlığı dersi veriyor.
Üsküdar Amerikan Lisesi sonrası Sabancı Üniversitesi’nde Sosyal ve Siyasal Bilimler eğitimi alan Sanlı Kayabölen, kariyerine Grey İstanbul’da reklam yazarı olarak başladı. Farklı network’lerde ve ülkelerde görev alan Kayabölen, Ogilvy 4129’a 2021’de katıldı ve kreatif direktör sorumluluğunu üstlendi. Kayabölen’in ulusal ve uluslararası yarışmalarda, geleneksel ve dijital kategorilerde birçok ödülü bulunuyor.
Leo Burnett Moskova ve İstanbul, Lowe İstanbul ve DDB&Co.’da çalıştıktan sonra Ogilvy İstanbul’a girerek yönetici yaratıcı yönetmenlik yapan Selim Ünlüsoy, DDB&Co.’nun Cannes Lions’da yılın en başarılı 3 ajansı olmasında önemli rol oynadı. Yerel ve global birçok markanın doğmasına, gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulundu.
Çalışmaları Cannes Lions, Golden Drum, One Show, New York Festivals, London International Awards, Epica, Kristal Elma, Kırmızı gibi hem uluslararası hem de yerel festivallerde 60’dan fazla ödüle layık görülen Ünlüsoy’un projeleri Beaux Art Magazine, Lüerzer’s Archive gibi birçok dergide yayımlandı. Ayrıca ulusal ve uluslarası yarışmalarda jüri üyesi olarak görev aldı. Farklı objeleri mat siyaha boyamanın dışında ajans ötesinde çeşitli dijital girişimler ve branding projeleriyle uğraşan Selim Ünlüsoy, Avrupa İletişim Ajansları Birliğinin bir parçası olan EDCOM’un yönetim kurulu üyesidir.
Van’da doğan Serhat Bayram, Kadir Has Üniversitesi’nde Yüksek Onur Bursu’yla Reklamcılık okurken reklam yazarı olarak çalışmaya başladı. Ogilvy & Mather, TBWA\ESPAÑA-Barcelona, Vietnam, J. Walter Thompson / Manajans, TBWA\İstanbul ve Alametifarika’da reklam yazarı olarak çalıştı. Coca-Cola, gnçtrkcll, Turkcell, Akbank, Ülker, Pınar, Ford, BP, Philips, KFC, Beko, IKEA, Nissan, Land Rover, Chupa Chups, Caixa Catalunya, Teknosa, hepsiburada, Yandex, Migros, Cafe Crown, CGV Mars – Cinemaximum, Peros, Ray Sigorta gibi yerel ve global birbirinden farklı sektörden birçok markaya hizmet verdi. Çok konuşulan ve ticari olarak sağlam sonuçlar yaratan birçok kampanya üretti.
Hem fotoğrafçı hem de kreatif / reklam yazarı olarak, National Geographic, Golden Drum, Kristal Elma, Effie, Felis, Mixx gibi ulusal ve uluslararası yaratıcılık ve etkinlik festivallerinde birçok kez ödüle layık görülen Bayram, çeşitli yarışmalarda jürilik yaptı. Şimdilerde Serdesin’in kurucusu olarak kreatif direktörlük görevine devam ediyor.
Reklamcılığa 2004 yılında, reklam yazarı olarak Ajans Ultra’da başladı. 2 yıl sonra Grey Worldwide İstanbul’a geçti. Oradaki görevinden 1 yıl sonra ayrılıp 2007 yılında Rafineri’de çalışmaya başladı. 11 yıl boyunca Rafineri’de sırayla reklam yazarı, creative group head ve creative director olarak çalıştı. 2018 yılında mesleğe 6 ay mola verdi.
Ocak 2019’da Happy People Project’te başladığı kreatif direktörlük görevini şu anda 4129Grey’de devam ettiriyor. 16 yıllık kariyeri boyunca onlarca markanın, yüzlerce kampanyasının yaratım sürecinde yer aldı. Yerli, yabancı birçok yarışmada ödül kazandı.
Adana’da doğan Taylan Yapıcı, ilkokul ve liseyi Mersin Toros Koleji’nde bitirdi. ODTÜ’de Mühendislik okuduktan sonra girdiği Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım bölümünden mezun oldu, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı.
Ankara’da birtakım heyecanlı ancak başarısız girişimlerin ardından, kısa süreli Movida Plus Map, TBWA/ISTANBUL, Kangaroo reklam ajanslarında; uzun süreli de TAYFA&WDO ya da değişen ismiyle BIG’de reklam yazarlığı ve yaratıcı grup başkanlığı yaparak birçok markaya hizmet verdi. Hâlen kurucu ortağı da olduğu BLAB’da kreatif direktörlük yapmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Tuğbay Bilbay, finans dünyasında portföy yönetmeni olarak başladığı kariyerini 1998 yılında bırakarak ve sektöre reklam yazarı olarak girdi. M.A.R.K.A., Markom Leo Burnett ve Grey Worldwide’da yazarlık, yaratıcı yönetmenlik, global yaratıcı konsey üyelikleri yapan Bilbay, 2010 yılı itibariyle de Manajans JWT’nin CEO’luğunu üstlendi.
Reklamcılar Derneği Yüksek Danışma Kurulu üyeliği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yapan olan Tuğbay Bilbay, ekip arkadaşlarıyla birlikte ülke çapında ve muteber tüm uluslararası yarışmalardan 500’ün üzerinde ödül kazandı. Gamze’nin eşi, Zeynep ve Can’ın babasıdır.
İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da alan Uğurcan Ataoğlu, İstanbul’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik bölümünü bitirdi. Reklam Moran, Yorum Ajans ve Y&R/Reklamevi’nde çalışarak ulusal ve uluslararası reklam ve grafik tasarım yarışmalarında ödüller aldı. Seçici kurul üyeliği ve başkanlığı yaptı.
Grafik tasarımla ilgili her alanda işler üreten Ataoğlu, yurt içinde ve yurt dışında sergiler açtı. Bugüne kadar “Dedem Mehmet Rıfat”, “100 Soru Yüz Cevap”, “Yirmibeş Kuruşluk Kitap”, “How Are You Bob” ve “52 Cuma Hutbesi” adında beş kişisel kitabı yayınlandı. 2003’ten beri kurucu ortağı olduğu Alametifarika reklam ajansının tasarım direktörü olan Uğurcan Ataoğlu, aynı zamanda mezun olduğu okulda grafik tasarım dersleri veriyor.
Kariyerine Ajans Ultra’da sanat yönetmeni olarak başlayan Ümit Taşlı, daha sonra kısa bir DDB&Co. macerasının ardından sırasıyla TBWA/Istanbul ve Team Red’de sanat yönetmeni olarak devam etti. 2013 yılında eski adı Manajans / JWT yeni adı Wunderman Thompson kadrosuna group head olarak katıldı.
2018 yılında ajansın kreatif direktörlüğüne getirilen Taşlı, kariyeri boyunca; Yumoş, TEB, Rexona, Elidor, Axe, Clear, Signal, Vodafone, Gnçtrkcll, Turkcell, Adidas, MacFit gibi birçok ulusal ve uluslararası marka ile çalıştı. Felis, Kırmızı, Kristal Elma, Epica, Effie gibi yarışmalarda ekipleriyle ödüller kazandı. Ümit Taşlı hâlen Wunderman Thompson’ın kreatif direktörü olarak kariyerine devam ediyor.
Çeşitli meslekler denedikten sonra, en son edebiyat editörlüğünü bırakıp 2000’lerin başında LeoBurnett İstanbul’da reklamcılığa başladı. 2008’de, kreatif grup lideri olarak GREY İstanbul’a geçti. Ardından 2014’te ağırlıklı olarak MENA bölgesindeki ülkeler için kampanyalar hazırladığı MullenLowe Istanbul’da çalışmaya başladı. 2018’de ise 4129GREY’e kreatif direktör olarak transfer oldu. 2020’de yönetici kreatif direktör (ECD) olarak Havas’a geçti ve iki sene sonra The One Show tarafından “1st ECD in MENA” seçildi. Aynı yıl Golden Drum Creative Directors of the Year listesinde 5. sırada yer aldı.
2023 yılında Havas Turkiye’nin CCO’su olarak atandı ve Cannes Lions film kategorisi jürisine seçildi. Kariyeri boyunca hem ulusal ödüllerde, hem de Cannes Lions, Eurobest, Effie, Golden Drum, The One Show, vb muteber organizasyonlarda ekipleriyle birçok başarı kazandı ve hem ulusal hem uluslararası jürilerde görev aldı. 2024 yılında ise CCO unvanı ile Publicis Groupe Türkiye ekibine dahil oldu.
Marmara Üniversitesi İktisat bölümünden mezun olan Volkan Karakaşoğlu, kariyerine 2003 yılında Medina Turgul DDB’de metin yazarı olarak başladı. 2008 yılında TBWA\Istanbul ekibine dahil olan Karakaşoğlu, kariyeri boyunca Türk Telekom, Akbank, Beko, IKEA, Efes Pilsen, McDonald’s, Enerjisa, Adidas, BMW, Michelin, Nissan ve Absolut gibi markalar için kreatif direktör olarak görev yaptı.
Cannes Lions, Golden Drum, Epica ve Kristal Elma gibi birçok reklam yarışmasında çok sayıda ödül kazandı. Bunun yanı sıra, 2014 yılında Cannes Lions ve 2015 yılında ise Clio Reklamcılık Ödülleri’nde jüri olarak görev aldı. Volkan Karakaşoğlu, şu anda TBWA\Istanbul’da yönetici kreatif direktör olarak görev yapmaya devam ediyor.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Yaşar Akbaş, gazeteci olarak geçirdiği birkaç yılın ardından reklam sektörüne girdi. 12 yıl boyunca yönetici yaratıcı direktör/başkan yardımcısı olarak hizmet verdiği Leo Burnett’i Türkiye’nin en yaratıcı ajanslarından biri haline getirdi. 2011 yılında sektörün farklı bir bakış açısına ihtiyacı olduğunu düşünerek Happy People Project’i kurdu. Global Effie Endeksi’ne göre Avrupa’nın 5’inci, Türkiye’nin ise “En Etkili Bağımsız Ajansı” seçilen Happy People Project, ürettiği işler ve büyüklüğü ile bugün ülkenin en önemli bağımsız ajanslarından birisi konumuna yerleşti.
Yaşar Akbaş bugüne kadar Türkiye’nin en önemli markalarına çok sayıda ikonik kampanyalar yaptı, “Çook Çalışmam Lazım Çook / Alo”, “Çocuk da Yaparım Kariyer de / Orkid”, “Tavukçuzade Niyazi Paşa / McDonald’s”, “Gençken Yapılacak 100 Şey / Gnçtrkcll”, “100 TL Ver, 125 TL Al / BES”, “Futbol Makinası / Ziraat Bankası”, “The New Big / Ford Trucks”, “Aa, Hulusi Baba! / Ziraat Bankası” gibi çok sayıda işi hafızalara kazındı. Kristal Elma, Effie, Cannes Lions, London International, ADDY, Epica, Golden Drum gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarda 200’den fazla ödül kazandı. Cannes Lions, Clio, New York Festival, Kristal Elma gibi önemli yarışmalarda jüri üyeliği ve başkanlığı yaptı. Reklamcılar Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak yer alan Akbaş, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yaratıcılık dersleri verdi. Hâlâ kariyerinin en parlak fikrini bulmaya çalışıyor.
Zeynep Oray Özelmas, Mimar Sinan Üniversitesi, Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Ardından Paris Speos Institute’te fotoğrafçılık eğitimi alan Özelmas, 2003 yılında reklamcılık hayatına Alametifarika’nın kuruluşuyla başladı.
12 yılın ardından, RPM ve Medina Turgul DDB ajanslarında çalıştı. Şu anda yine Alametifarika’da yönetici kreatif direktör (ECD) olarak görev yapıyor.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.