MediaCat

Bilgi’li öğrenciler Hive Global Liderlik Zirvesi’nde

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hive Europe ile işbirliği kapsamında sekiz öğrencisini Berlin’de düzenlenen zirveye gönderdi.

Bilgi’li öğrenciler Hive Global Liderlik Zirvesi’nde

Dünyanın dört bir tarafından katılımcıları, onlara ilham veren yöneticilerle buluşturan Hive Europe ile işbirliği yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan sekiz kişilik grubu Berlin’de düzenlenen Hive Global Liderlik Zirvesi’ne gönderdi. Bilgi Yetenek ve Kariyer Gelişim Merkezi tarafından uygulanan seçme ve değerlendirme yöntemleriyle 80 başvuru arasından seçilen sekiz öğrenci, zirvede Bilgi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Itır Erhat ve Bilgi Yetenek ve Kariyer Merkezi Yöneticisi Ahu Gökmen’in mentorluğunda Türkiye’yi temsil etti.

Hive Global Topluluğu’nun bir parçası olan öğrenciler, bu yıl blockchain, döngüsel iktisat, akıllı şehirler, global liderlik, girişim yönetimi ve ölçülebilirliği, Birleşmiş Milletler uluslararası kalkınma hedefleri, sürdürülebilirlik ve uzak teknolojileri üzerine çalışmalar yürüten düşünce liderlerinin yer aldığı zirvede sosyal girişim ve inovasyon spektrumu alanındaki profesyonellerle bir araya geldiler.

Change.org, Google, Facebook, Codefor America, United Nations Foundation, Standford University, Harvard Business School, SAP, NASA, UNDP, Apple, Goldman Sachs ve McKinsey gibi kurumların fon sağladığı etkinlikte öğrenciler; ilham veren konuları ortak akıl ile masaya yatırma, farkındalıklarını artırma, taslak proje fikirlerini birlikte büyütme, networking fırsatı oluşturma ve dünyayı daha iyi bir yer yapma konusunda görüşlerini paylaşma imkânı buldular.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin zirvede bütüncül bir çerçevede ele alındığını belirten Bilgi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Itır Erhat, girişimciliğin bu hedefler bağlamında tartışıldığını ve öğrencilerin de geliştirdikleri proje ve fikirlerle söz konusu tartışmalara katkı sağladığını söyledi. Erhat, zirveden İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ve İstanbul genelinde uygulanabilecek çok güzel proje fikirleri ile döndüklerini de sözlerine ekledi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin uluslararasılık misyonu bağlamında birçok yenilikçi ve vizyoner projelerin ve global işbirliklerinin ivme kazandığı bir sene geçirdiklerinin altını çizen Bilgi Yetenek ve Kariyer Merkezi Yöneticisi Ahu Gökmen ise başvuru anından itibaren amaçlarının merak, ilham, heyecan, umut, bağlılık ve toplumsal fayda sağlama konusunda kararlılık yaratmak olduğunu söyleyerek, bunu da fazlasıyla sağladıklarına ve güzel bir başlangıç yaptıklarına inandığını belirtti.

“Geri döndüğümde ‘Bir umut var’ dedim”

Başvuru süresinde heyecanlı bir iletişim akışı olduğunu söyleyen İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğrencisi Berat Zorlu, “Prosedür olarak her şeyin takibi çok güzel ve hızlı yapıldı. Bu durum, daha proje başlamadan kendimizi projenin bir parçası olarak hissetmemizi sağladı. Zirvedeki herkes başka birinin fikrini geliştirmek ve parlatmak amacıyla oradaydı. Günümüzde rekabet yüzünden bir yarış var ve insanlar eleştirildiğinde saldırı olarak algılanıyor. Ama Hive’da bu yoktu ve geri döndüğümde bir umut var dedim. Belki de Hive’ı özel ve önemli kılan şey de tam olarak bu. Şimdi bu sistemin parçası olarak kendimi daha da sorumlu hissediyorum” dedi. Kendisini ‘çok utangaç’ olarak tanımlayan Zorlu, Hive sayesinde önemli olanın girişken veya utangaç olmak değil, yaratıcılık olduğunu, Hive’ın kendisine yeni bir vizyon açtığını belirtti.

“Bir odadaki en iyi kişi sensen, yanlış odadasın”

Hive’ın kendisi için çok ilham verici bir proje olduğunun altını çizen İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Kerem Bıçakçı, “Bir odadaki en iyi kişi sensen yanlış odadasın” cümlesini proje süresince çok yoğun bir şekilde hissettiğini söyledi. “Üniversitedeyken insan kendi fanusunda yaşıyor ama CEO’larla ve farklı kültürden insanlarla bir araya gelince kendini galaksinin ortasına atılmış gibi hissediyor. Üst düzey katılımcılara rağmen Hive’daki ortam o kadar samimi ve sıcaktı ki, benim için ufuk açıcı ve benzersiz bir deneyimdi” ifadelerini kullanan Bıçakçı, Hive’ın sihrinin, kendilerine gösterilen sıcak yaklaşımda gizli olduğunu vurguluyor. Hive’da kendini sorgulamayı öğrendiğini söyleyen Bıçakçı, “Aslında İstanbul’un ve ülkemizin gelişmek için Berlin’e göre ne kadar çok fazla imkâna sahip olduğunu gördüm. Bu da ülkeme dair ümitlerimi yeşertti ve ülkeme nasıl daha yararlı olabileceğimi düşünmeye başladım. Bu aşamada aslında kendimi de sorgulamayı öğrendim. Hive, iletişim kanallarımızı açtı” dedi.

“Onlar yaptıysa biz daha da iyisini yapabiliriz”

Kolektif şekilde çalışarak başarılı olabileceklerine inandığını söyleyen İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İşletme öğrencisi Sıla Uygun, “Onlar yaptıysa biz daha iyisini yapabiliriz. Hive’da düşündüğüm, hissettiğim şey buydu. Kolektif şekilde çalışarak çok güzel şeyler yaratabileceğimize inanıyorum. Hive, benim için ilham oldu. İnanılmaz zengin bir network oluşturmamı sağladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden böyle bir destek görmek çok güzeldi” dedi.

“Yaşam boyu bağlantı kurabileceğimiz insanlarla tanıştık”

“İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Türkiye’de bir ilke imza atarak bizlere destek olması ve bu etkinliğe katılmamızı sağlaması, ‘dünya vatandaşı’ olmamız yolunda önemli bir adımdı. Bu projede 19 ülkeden çok çeşitli insanlarla tanıştık. Onlarla iletişime geçmek bile bizlere farklı bir bakış açısı kazandırdı” diyen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mekatronik ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Erva Yaman, Hive’daki “Design Your Life” atölyesindeki iki saatte yaşam amacını şekillendirdiğini söyledi.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.