MediaCat

21. yüzyılda insan olmak ne demek?

İnsanlık yıllardır küresel ısınmanın getireceği felaketleri anlatan bilim insanlarına kulak vermedi, neticesinde pandemi hayatımızı durdurdu. Yaşananların Brand Week’teki yansıması ne olabilir diye baktık ve kendimize şu soruyu sorduk: 21’inci yüzyılda insan olmak ne anlama geliyor?

21. yüzyılda insan olmak ne demek?

8 – 12 Kasım 2021 tarihleri arasında dokuzuncusunu düzenledik Brand Week Istanbul’un. İş dünyasından yaratıcı endüstrilere, akademiden kültür endüstrilerine geniş bir konuk profilini ağırladık. Yılın en ilham verici haftasında hedefimiz, dünyayı daha iyi anlamak için yeni bakış açıları kazanmak, işe yarar fikirler edinmek ve başkalarının deneyimlerinden öğrenmek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

Brand Week’in başından bu yana hayal ettiğimiz, etkinliği şehre yaymak konusunda bu sene önemli adımlar attık. Feriye’de gerçekleştirdiğimiz özel açılış partisinin ardından 9 Kasım’da Müze Gazhane’de halkın davetli olduğu büyük bir açılış yaptık. Gündüz yapılan atölyeler ve kitap imza ve söyleşilerinin ardından akşam İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İnsan Odaklı Kent” temalı konuşması yaşadığımız şehrin yerel yöneticilerinin vizyonunu ve bu vizyonun markalar dünyası için barındırdığı fırsatları daha iyi anlamamızı sağladı. Dünyanın gelişmiş şehirlerindeki yaratıcı sınıfları kapsayan bir yönetim anlayışının nihayet İstanbul’da da hayat bulması bizlere umut aşıladı.

Gelecek Brand Week’lerde İstanbul’a çok daha büyük katkılar sağlayacağız. Özellikle genç yaratıcı ve girişimcilerin dikkatini şehre çekmek konusunda daha umutluyum. Bizi bu konuda destekleyip cesaretlendiren, bize ev sahipliği yapan İBB yetkililerine, başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere teşekkür ediyorum.

Pandemi sonrasında ilk buluşmayı beton yığını olmaktan kurtarılmış özel bir mekânda, Müze Gazhane’de başlatmak ayrıca çok değerli ve anlamlıydı.

Sorgulamamız gereken konular var

2020 ve 2021 yılları herkesin zihninde derin izler bıraktı. Özellikle pandemide hepimiz durup hayatımızı sorguladık. Pandemi aslında bir sonuçtu. İnsanlığın doğaya verdiği zararların sonucu. Bilim insanları yıllardır küresel ısınmanın felaketler getireceğini ve önlem alınmazsa hayatın tehlikeye gireceğini anlatıp duruyorlar. İnsanlık o seslere kulak vermediği için pandemi hayatımızı durdurdu ve bizlere kırmızı kart gösterdi. Bununla da yetinmedi. Yangınlar, seller, doğal afetler gezegenimizi hiç olmadığı kadar sarsmaya başladı.

Tüm bu olanların Brand Week’teki yansıması ne olabilir diye baktık ve kendimize şu soruyu sorduk: 21’inci yüzyılda insan olmak ne anlama geliyor? Brand Week’te özellikle konferanslarda bu konuyla ilgili onlarca sorunun yanıtını aradık. Konferanslar ve seminerlerde dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda bilim insanı, sanatçı, düşünür, yazar, teknoloji dehası, iş insanı, marka yöneticisi ve bilge kişi ağırladık. Yeni fikirler, yeni çözümler, yeni deneyimler… Yüzlerce konuşmacı, onlarca oturum…

Fark Yaratan Kadınlar

Brand Week Istanbul’la yaşıttır Fark Yaratan Kadınlar seremonisi. Benim için yılın en ilham verici haftasının en anlamlı anlarından biridir.

2013’te yola çıkarken bir düzine kahraman kadının toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelesinin hayatın her alanına yayılmasına katkı sağlamayı amaçlamıştık. Ama en önemli amacımız kendi alanlarında rol model olan, topluma ve kendi endüstrilerine umut aşılayan değerli kadınlara dikkat çekmekti. İş dünyasından yaratıcı endüstrilere, global arenalardan bilim dünyasına bakarak ortaya koydukları irade ve liderlikle ilham, cesaret ve umut aşılayan bu değerli kadınları belirlerken belirli kriterleri dikkate alıyoruz.

Bu yıl 10 değerli kadın liderimize gitti Fark Yaratan Kadınlar ödülleri: Aslı Filinta Demir, Dr. Betül Kacar, Deniz Ataç, Ebru Özşuca, Eda Erdem Dündar, Prof. Dr. Evren Balta, Ezgi Gözeger Özmemiş, Kına Demirel, Sinem Sandıkçı Gökçen, Prof. Dr. Zehra Çataltepe.

Fark Yaratan Kadınlar 2021 seremonisi

Fark Yaratan Kadınlar 2021 seremonisini Kasım başında bir hafta içerisinde kanserden kaybettiğimiz iki değerli kadına adadık:

  • KA.DER Eski Başkanı, Sosyal Dayanışma Vakfı Kurucu Başkanı; tüm hayatını kadın hakları, eşitlik ve demokrasi mücadelesine adayan kahraman bir kadın Çiğdem Aydın.
  • KAGİDER’i birlikte kurduğumuz, pek çok ortak proje yaptığımız çok sevgili dostumuz Bahar Korçan. Hep öndeydi Bahar. Örneğin, bugünlerde yeni yeni fark edilmeye başlanan sıfır atık, ileri dönüşüm onun yıllar öncesinde radarındaydı. 2014 yılında bir buluşmamızda “Bahar’cığım Upcycling diye bir şey konuşuluyor. Brand Week’te bununla ilgili bir şeyler yapalım mı?” diye sormuştum. Konuya hâkimiyeti beni şaşırtmıştı. O yıl üniversitelerin mimarlık ve tasarım bölümleriyle ve bazı markaların işbirliğiyle “Eşyanın İleri Dönüşümü” isimli bir sergi hazırlamıştık Bahar’ın yönetiminde.

Ödül alan kadın liderlerimizle birlikte Çiğdem Aydın ve Bahar Korçan’ın anısının önünde saygıyla eğildik.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.