MediaCat

Ölümsüz bir icat: Televizyon

Televizyonun geleceği A+E Networks oturumunda.

Ölümsüz bir icat: Televizyon

Televizyon, 21’inci yüzyılda yeniden doğumları simgeleyen bir cihaz ve mecra kombinasyonu belki de. A+E International Genel Müdürü Patrick Vien ve TMCD Medya Başkanı ve Lifetime Türkiye Başkanı Esra Oflaz Güvenkaya’nın “Televizyon Dünyası Evrimleşiyor” başlıklı oturumda öne çıkan önerme televizyonun çoklu hayatlarına yönelikti.

Televizyonun öngörülen ölümü gerçekleşmemekte ısrarlı. Formatlar, senaryolar, belgeseller, ekranların ve kanalların çokluğu, televizyonun ikinci altın çağını yaşamasını beraberinde getiriyor. Dijital devrimle açılan fırsatlarsa, televizyon için pek çok yaratıcı olasılık anlamına geliyor.

Yakın gelecekte, televizyonun evrim sürecinde hangi aşamalarımızı yaşayacağımıza global bir perspektiften bakan Patrick Vien’in konuşmasında satır başları şöyleydi:

  • Hollywood artık yaratıcılığın merkezi değil. Dünyanın pek çok yerinde kaliteli yapımlara ve nitelikli içeriklere imza atılıyor.
  • Tematik kanallar yükselişte. Günün birinde ana akım kanalların reklam paylarını kapmaya başlayabilirler zira markalar için fazlasıyla entegre ve doğal reklam önerileri sunuyorlar.
  • Yetenek her yerden çıkabilir. Geçmişte ciddiye almadığımız YouTube videoları ve YouTube starları, bugün A-sınıf yıldızlar arasındaki yerlerini alıyor.
  • Senaryolu içerikler, çok yakında sinema filmlerinin yerini alabilir.
  • Gelecekte, senaryolu ve canlı içeriklerin başarılı kombinasyonları televizyonun en çok tercih edilen içerik formatı olabilir.

Ölümsüz bir icat: Televizyon

Esra Oflaz Güvenkaya ise, Türkiye’ye yönelik trendleri paylaştı. 300’ü aşkın yerel ve bölgesel kanalın olduğu Türkiye’de reklam pastasını bölüşen yalnızca 50 kanal var. Ülkemizde Pay TV’dense Free TV’nin tercih edildiğini belirten Esra Oflaz Güvenkaya, tematik kanalların Türkiye’de de hak ettiği noktalara ulaştığını ve reklamverenlerin genellikle bilinçli tüketici grubunu oluşturan tematik kanal izleyicilerine erişim sağlamayı öncelikleri arasına eklediklerini ifade etti. Yüksek tempolu kısa içeriklerin daha fazla talep edileceğinin altını çizen Güvenkaya, toplumsal cinsiyet ayrımlarını dikkate alan iletişim faaliyetleriyle, çok önemli bir tüketici sınıfı olan kadınların hedeflenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.