MediaCat

Kim yeni bir kaydırağı çöpe atar ki?

2022’de başlattığı projeyle plastik atıkları çocuklar için oyun parklarına dönüştüren OMO, yeni açıkhava kampanyasında geridönüşümün yeniden hayat verme gücünü somutlaştırıyor.

Kim yeni bir kaydırağı çöpe atar ki?

6 Şubat depremlerinin ardından OMO Çocuk Parkları projesiyle afet bölgesinde beş oyun parkını çocuklarla buluşturan OMO, yeni çalışmasıyla tüketicilere ilgi çekici bir çağrıda bulunuyor.

Markanın Ümraniye Tantavi Atatürk İlkokulu’ndaki bir çöp kutusunun yanına yerleştirdiği dev pipet kaydırak, “Kim yepyeni bir kaydırağı çöpe atar ki?” mesajıyla yoldan geçenleri hemen yan tarafta yer alan OMO geridönüşüm kutusuna yönlendiriyor. “Plastikler atığa değil, oyun parkına dönüşsün” diyen OMO’nun kaydırak çalışması da geridönüştürülecek ve parkların üretiminde kullanılacak.

Çalışmada yer alan karekod aracılığıyla Hatay Güzelburç Kızılay Konteyner Kent’e kurulan oyun parkı ekranda açılan portal üzerinden 360 derece gezilebiliyor. OMO, bu yolla insanlara geridönüşüm kutularında biriktirilen plastik atıkların nasıl mutluluğa dönüşebildiğini birebir deneyimletmeyi amaçlıyor.

Plastikler atık yerine çocuklar için oyun parklarına dönüşmeye devam ediyor

OMO Çocuk Parkları projesiyle Ağrı ve Trabzon’daki çocuklarla iki oyun parkını buluşturan marka, 6 Şubat depremlerinin ardından yeni oyun parklarını bu bölgeye yönlendirdi. Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’daki çocuklarla beş oyun parkı buluştu. Yeni oyun parkları için çalışmalarına devam eden OMO, insanları plastiklerini OMO geridönüşüm kutularında biriktirmeye davet ediyor. Burada biriken plastikler, depremden etkilenen yerleşim alanlarında çocuklar için oyun parklarına dönüşmeye devam ediyor.

OMO Marka Müdürü<br />
Elif Yıldırımcan

OMO Marka Müdürü
Elif Yıldırımcan

OMO Marka Müdürü Elif Yıldırımcan projeyi, “Geridönüşüm alışkanlığını desteklemek için plastiğin bir atık olmadığını, geridönüşümle farklı formda yeniden hayata dönüştürülebilen bir nesne olduğunu göstermek istiyoruz. Mesajımızı ürettiğimiz oyun parklarıyla somut bir örnekle vermenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu bilinci yaymak için insanların ilgisini çekecek bir açıkhava çalışması hazırladık. Pipetten kaydırağımız ile insanlara bugün kullandıkları plastik ürünlerin yarın çocukların yüzünü gülümsetecek kaydırağa, salıncağa, tahterevalliye dönüşebilir olduğunu göstermek istiyoruz. Çünkü gerçek değişim kolektif çaba istiyor, değişim siz olmadan olmuyor” sözleriyle değerlendiriyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.