MediaCat

Araştırmada Yenilikler Konferansı gerçekleşti

Ipsos Türkiye tarafından her yıl düzenlenen konferansın teması bu yıl Yüzleşme idi.

Araştırmada Yenilikler Konferansı gerçekleşti

Ipsos Türkiye tarafından her yıl düzenlenen Araştırmada Yenilikler Konferansı’nın 14’üncüsü bu yıl DasDas’ta gerçekleşti. Araştırma çıktılarının paylaşıldığı ve araştırmanın gelişimine odaklanan konferansın bu yılki teması Yüzleşme idi.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ipsos Türkiye CEO’su Sidar Gedik, konferans temasını belirlerken bazı önemli gelişmelere ve bu gelişmelerin çıktılarına eğildiklerini aktardı. Gedik, insan ömrünün ve yapay zekânın yükselişinin insanı sınırlarını düşünmeye teşvik ettiğine, modern toplumun yarattığı konforlara rağmen sürdürülebilirlik konseptine derinden bağlı bir yaşamın zorunlu olduğuna ve gerçeklerle yüzleşmenin, farkındalık seviyesini artırmanın gerekliliğine değinerek, temanın bu düşüncelerden ileri geldiğini belirtti.

Konferansta Türkiye’nin ekonomisine ve demografisine dair önemli çıktılar paylaşıldı. Ülke ekonomisinin kötü gidişatının nedenlerini aktaran Açıl Sezen, ekonomide denge noktasının bulunması için gerekli olan bazı noktalara değindi. Uygulanan politikaların paranın fiyatının yanlış belirlenmesine yol açtığını belirten Sezen, paranın fiyatı doğru belirlenmesi, güven ortamının sağlanması ve kredi piyasasının normalleşmesi ile ekonominin toparlanabileceğini vurguladı.

Sidar Gedik, açılış konuşmasında algının tehlikelerine değinerek, “İnsanlar gerçeklerin değil, inandıklarının peşinden gider” sözünü Türkiye rakamları ve algılara dair yapılan araştırmadan verileri karşılaştırarak destekledi. Türkiye’de 2050 sonrası nüfusun yüzde 50’sinin 65 yaşın üzerinde olacağına inancının kuvvetli olduğunu, oysa nüfusun yüzde 21’inin 65 yaş üzeri vatandaşlardan oluşacağına yapılan atıf bunlardan biriydi. Yine, her 100 kişiden 32’sinin göçmen olduğu algısına rağmen gerçek oranın yüzde 6 olduğu da önemli paylaşımlardan biri olarak dikkat çekti.

Ipsos Chief Knowledge Officer Simon Atkinson, 2014 yılından sonra bu yıl ikincisi yayımlanan Global Trends raporu verilerini paylaştı; algılar ile gerçekler arasındaki ilişkiye değindi. Z Kuşağı ve değişim konulu haberlerin çokluğuna atıfta bulunan Atkinson, Z Kuşağı mensuplarının dünya nüfusunun yüzde 24’ünü oluşturdukları ve artık azınlık sayılamayacaklarını belirtti. Dünya nüfusunun 8 milyarı aşmasına dair ise Çin’in en yüksek nüfusa sahip ülke olarak görüldüğünü, oysa Hindistan’ın nüfusunun Çin’in nüfusunu geçtiğini ve 36 ülkenin nüfusunun azalma trendine girdiğini aktardı.

Yapay zekânın gelişimi hakkında bir kronoloji sunan Prof. Dr. Leyla Keser’in sunumu da Gedik’in değindiği sınırların bazılarını örneklendirdi. Avukatların sorumluluğunda olan işlerin yüzde 46’sının yapay zekâ tarafından gerçekleştirilebilir olduğu, Keser tarafından paylaşılan önemli bilgilerdendi.

Sürdürülebilirlik ve etki alanı konulu oturumların da gerçekleştiği etkinliğe katılım için yapılan bağışlar, Hatay’da İhtiyaç Haritası tarafından kurulan konteyner kentte 900 çocuğun eğitimine destek vermesi planlanan eğitim birimlerine aktarılacak.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.