MediaCat

Yarının suyunun peşinde

MediaCat Şubat sayısı suyun geleceğini düşünmeye davet eden kapağı ve Future Tech ekiyle raflarda.

Yarının suyunun peşinde

Dünyayı bekleyen su krizinin bilincindeyiz ama bu gerçekliğin doğuracağı sonuçlardan ne kadar haberdarız? Peki olası kötü senaryolara engel olmak için neler yapabiliriz? Bu soruların yanıtı, su problemini gündeme taşıdığımız MediaCat Şubat kapağında.

Yılın Olayı: Su & Taner Ölmez

Küçük dünyalarımızın sorunları ile büyük Dünya’mızın sorunları arasında bir yerlerdeyiz. Bu çarpışma noktasında kimimiz duruyor kimimiz daha iyisini umuyor kimimiz bir kurtarıcı bekliyor. Gezegenin en naif, en cömert ve en doyumsuz kaynağının hikâyesi sona yaklaşıyor. Suyun hikâyesi, aynı zamanda bir mesele artık.

Geçtiğimiz yıl Finish’in meseleyi sahiplenmesi ve onun hikâyeciliğini üstlenen Taner Ölmez sayesinde, tehlike çanları ve mutlu son ihtimalleri arasında yapabileceklerimizi öğrendik… ve sorduk: Yoksunluk nedir? Beklediğimiz mi, mahkûm olduğumuz mu yoksa müdahale etme şansımızın olduğu mu? Zihinlerimizi bir çöle atsak, suyun değerini daha mı iyi anlarız?

2020’nin fırsat ve tehditleri

CMO Society üyeleri ocak ayında 2020’nin yol haritasını çizerken karşı karşıya oldukları fırsat ve tehditleri dinlemek üzere buluştu. Conrad Istanbul Bosphorus ev sahipliğinde gerçekleşen, yeni üyelerin de yer aldığı kahvaltıda P&G Türkiye ve Kafkasya Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu ve Şölen CEO’su Elif Çoban 2020’ye dair önemli paylaşımlarda bulundular.

Ekranlar temizlendi mi?

2019’un yeni yayın dönemiyle şiddetin rutinleştiği hatta doğallaştığı televizyon dizilerine karşı uyarı niteliğinde hayata geçirilen inisiyatif sektörün gündemini meşgul etmiş ve takdir toplamıştı. Aradan geçen sürede ekrana merhaba diyen veya yayın hayatına devam eden yoğun şiddet içerikli diziler; sektör, büyüklük ve sahiplik yapısı fark etmeksizin sayısız reklamverenden gelir elde etmeyi sürdürmüş durumda. Velhasıl, garp cephesinde yeni bir şey yok.

İhmal edilen hedef kitleler: LGBT bireyler

Markalar hiç kuşkusuz LGBT kişi ve toplulukların ana damar tüketicilerden farklılaşan özelliklerini analiz etmeli ve dikkate almalılar. Çünkü LGBT bireylerin sadece tüketim alışkanlıkları değil yaşam biçimleri de ana damar tüketicilerden farklı. Araştırmacı Funda Tuğrul, LGBT bireylerin tüketim tutumlarında markaları hassasiyetle düşünmeye zorlayan eğilimlerini ve Türkiy’’deki markaların aktivizm konusunda verdiği sınavı yazdı.

Türkiye’nin örtülü hafızasında 20 bin fersah

Belirsizlikle savaşıyor, özveri hayalleri kuruyor, bizden farklı olana da bağlanmak istiyoruz. Türkiye’nin örtülü hafızasında saklı olanlar, markaların 2020 projeksiyonlarını değiştirebilir. FutureBright’tan Kurtuluş Kantar ve Akan Abdula ile Türkiye’nin örtülü hafızasında derin bir yolculuğa buyurun.

Neden Önemli: Reklamveren-ajans ilişkisi

Reklamveren ve ajans temsilcilerini karşı karşıya getirdik ve sorduk: Aranızdaki ilişki nereye gidiyor? In-house doğru bir sığınak mı? Gördük ki, tartışma her adımda daha fazla soru doğurdu. Reklamverenin aklındaki “iletişim ekosistemini doğru yönetme” beklentisiyle farklı sebeplerle çarpışan “bu bir fikir işi” argümanı, çıkış yolunun yalnızca karşılıklı menfaatlere hizmet eden bir birliktelikten geçtiğini doğruluyor.

“Neyin fotoğraf, neyin fotokopi olduğunu bilmemiz lazım”

Dilan Bozyel, Usta İşi serisinde bu ayki konuğu ülkemiz fotoğraf dünyasında ismini duyurmuş, fotoğrafları imzası olmuş değerli usta İzzet Keribar. Usta, fotoğrafçılık kariyerinde ustalığın sırrını bizlerle paylaştı.

Marka inşasında yeni dönem

Tüketicinin, şirketlerin ahlaki değerlerini sorgulamadaki tutumu markalar evreninde bir dizi değişikliği beraberinde getiriyor. P&G Avrupa Pazarlama Direktörü ve Global Pazarlama ve Marka İnşasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Sırma Umur; mecradan reklam kurgusuna, marka amacından aktivizme kadar marka inşasında değişen dinamikleri anlattı.

Future Tech özel eki

Siber zorbalık, teknolojinin gayri meşru bir sonucu olmakla birlikte dijital dünyanın hayatımıza kattığı en büyük zorluklardan biri. Özgüven eksikliğinden kaygı ve endişe hissine, uykusuzluğa, hatta intihara varan sonuçlara neden olan siber zorbalığa maruz kalmak uzmanlara göre “bir CIA işkence odasında zihinsel işkence görmekten farksız”. Kişinin maneviyatını hedef alan bir davranış biçimi olarak kabul görülen siber zorbalığın toplumsal anlamda yol açtığı tahribat ise işin başka bir boyutunu oluşturuyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.