MediaCat

Bir spor ülkesi olarak Türkiye

Paribu tarafından Türk sporuna ve genç sporculara destek olmak amacıyla hayat verilen Team Paribu’nun kapsamı genişledi. 10 kişilik ekibiyle Team Paribu, algı araştırması ve yeni projelerle bugün tanıtıldı.

Bir spor ülkesi olarak Türkiye

Başarılı sporcuları destekleyerek, sporcuların başarı hikâyelerinin çocuklara ve gençlere ilham olması için çalışan Team Paribu, kapsamını genişletiyor. 2021 yılında Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar liderliğinde; Milli Cimnastikçi Ahmet Önder, Milli Rüzgâr Sörfçüsü Dilara Uralp, Milli Modern Pentatlet İlke Özyüksel, Milli Basketbolcu Sertaç Şanlı, Milli Yüzücü Nida Eliz Üstündağ ve Milli Atlet Berfe Sancak’tan oluşan yedi kişilik bir ekip olarak kurulan Team Paribu, bu yıl Milli Karateci Dilara Bozan, Milli Eskrimci Deniz Selin Ünlüdağ ve Milli Serbest Dalışçı Fatma Uruk’un da katılımıyla 10 kişilik bir ekibe dönüştü.

Paribu CEO’su Yasin Oral

Genişleyen ekibin yanı sıra yeni projelerini ve araştırmasını duyurmak amacıyla Team Paribu bugün Feriye’de bir basın buluşması gerçekleştirdi. Türkiye’nin spor ülkesi olma potansiyeline inandıklarını ve başarılı sporcuların bilinirliklerine katkıda bulunmak amacıyla 2021’de Team Paribu’yu hayata geçirdiklerini söyleyen Paribu CEO’su Yasin Oral, 2022 için planlanan projeler hakkında şu sözleri söyledi: “2022 yılında aramıza katılan yeni sporcularla birlikte 10 kişilik bir Team Paribu ekibi oluşturduk. Yine bu sene, Team Paribu’nun faaliyetlerini destekleyecek bir spor algısı araştırmasına katkıda bulunduk. Elde ettiğimiz sonuçlarla ne kadar doğru projelere adım attığımızı görmüş olduk. Gerçekleştireceğimiz yeni projelerle de genç sporcularla profesyonel sporcularımızı bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, İhtiyaç Haritası ile işbirliği içinde hayata geçirdiğimiz Team Paribu Seninle projesiyle gençlerin sporla buluşması için var olan engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.”

Team Paribu’nun 2022 ajandası

Sporcularının kendi branşlarındaki genç sporculara yol gösterecekleri ve onların gelişimine katkı sağlayacakları Team Paribu Mentor projesi kapsamında Team Paribu’daki her sporcu, kendi branşları doğrultusunda belirlenen yaş aralığı dahilinde üç genç sporcuya mentorluk yapacak.

Team Paribu’nun bu yılki bir diğer projesiyse spora ilgi duyan herkesi Team Paribu sporcularının antrenman ve hazırlık süreçlerine davet eden Team Paribu Atölye. Bu yeni inisiyatif kapsamında; çocukları spora yönlendirmek, milli sporcuların nasıl çalıştıklarını halka gösterebilmek ve halk nezdinde popüler olmayan branşları daha görünür, bilinir kılmak için herkesin katılımına açık atölyeler düzenlenecek.

2022’nin bir diğer projesiyse Team Paribu Seninle. Şubat itibarıyla İhtiyaç Haritası’nda bulunan 3 bini aşkın ihtiyaç kaleminin yüzde 11’inin spor malzemeleri olduğu bilgisinden hayata geçirilen Team Paribu Seninle projesi kapsamında yıl boyunca, gençlerin spora erişiminin önünde engel yaratan bu ihtiyaçların tamamının karşılanması hedefleniyor.

Araştırmadan öne çıkanlar

XSIGHTS Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından gerçekleştirilen Paribu Spor ve Spor Dalları Hakkında Algı Araştırması 21 Şubat – 2 Mart 2022 tarihleri arasında 385 katılımcıyla yapıldı. Team Paribu’nun desteklediği spor dallarına dair genel çerçeveyi ortaya koyabilmek amacıyla gerçekleştirilen araştırmadan öne çıkanlar şöyle:

  • Katılımcıların yüzde 91’i profesyonel sporcu olmak için spora çocuklukta başlanması gerektiğini düşünüyor. Spora başlamak için ideal olarak belirtilen yaş aralığıysa yüzde 57,5 oranla 6 ila 10.
  • Katılımcıların yüzde 75,5’i çocuğunun profesyonel sporcu olmasını istiyor. Öte yandan, katılımcıların yüzde 64,5’i çocuğunun hangi spor dalına yatkın olduğunu bilmiyor.
  • “Okulla beraber spor kariyeri yapılır mı?” sorusu sorulan 18 yaş altı çocuklu katılımcıların yüzde 79’unun cevabı “Evet”, yüzde 10’ununkiyse “Hayır” olurken, yüzde 11’i kararsız olduğunu belirtiyor.
  • Katılımcıların yüzde 28,8’i spor ekipmanlarına bütçe ayırırken, yüzde 45,2’si sporun pahalı bir uğraş olduğu görüşünde.
  • Katılımcıların yüzde 91’i spora çocukluk yaşlarında başlayarak profesyonel sporcu olunacağını düşünüyor.
  • Katılımcıların yüzde 29,3’ü sporun çocukların sağlığına faydalı olduğunu düşünüyor. Sporun sağlık dışındaki katkıları arasında yüzde 21,5 ile vücut gelişimi, yüzde 17,5 ile sosyallik ve yüzde 9 ile psikolojik destek yer alıyor.
  • Katılımcıların popüler spor dalları dışında en çok bildikleri spor dalları karate (yüzde 63,3), bisiklet (yüzde 62,5), masa tenisi (yüzde 61,3) ve güreş (yüzde 60,3). En az bilinen spor dalları ise ragbi (yüzde 17,9), MuayThai (yüzde 16,8) ve triatlon (yüzde 18,6).

Paribu Spor ve Spor Dalları Hakkında Algı Araştırması’nın çıktılarıyla ilgili detaylı bir dosyayı MediaCat Mayıs sayısında okuyabilirsiniz.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.