MediaCat

Down sendromlu bireylere istihdam sağlayan proje

İş Gıda, KFC çatısı altında down sendromlulara istihdam sağlayan Bi’ İşim Var projesinin kapsamına Pizza Hut ve Krispy Kreme’i de dahil ediyor.

İş Gıda’nın, Türkiye Down Sendromu Derneği (TDSD) işbirliğiyle 2022 sonunda KFC ile başlattığı Bi’ İşim Var projesi büyüyor. İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu ev sahipliğinde, Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve Bi’ İşim Var projesi çalışanlarının katılımı ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında projenin Pizza Hut ve Krispy Kreme’i de kapsayacak şekilde genişletildiği duyuruldu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde Gün Bilgin down sendromlu gençlerin ayakları üzerinde durmasının kendileri, aileleri ve toplum için önemine değinirken; Feliks Boynuinceoğlu ise down sendromlu bireylerin toplumdaki yerlerine dair farkındalığı artırma hedefiyle 2022’den bu yana devam eden Bi’ İşim Var projesinin gelişim yolculuğunu, değişen yapısını, gelecek planlarını ve grup için anlamını aktardı.

İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu, Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu, Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin

Sözlerine 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutlayarak başlayan Boynuinceoğlu, yaptığı konuşmada, “İstanbul’da seçili KFC restoranlarında Eylül 2022’de başlayan projemiz, bugün üç ayrı şehirde 16 down sendromlu çalışana ulaştı. Bi’ İşim Var’ın başarısı sonucunda, restoranlarımızla uluslararası geçerliliği olan ve 2014’ten bu yana Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan ‘Valueable’ (Değerli Bir Ağ) unvanını almaya hak kazandık.

[…] Hem down sendromlu çalışanlarımızdan hem de çalışma arkadaşlarından ekip ile uyumlarının çok iyi olduğu, çalışmaktan mutlu oldukları ve işlerini çok sevdiklerine dair pozitif değerlendirmeler duyuyoruz. An itibarıyla 16 olan çalışan sayımızı en kısa sürede Türkiye Down Sendromu Derneği’nin de katkıları ile 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bi’ İşim Var’ın Down sendromlu bireylerin bağımsız yaşamları için çok kıymetli bir proje olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İş Gıda ile iki yıldır süren işbirliğinin down sendromlu bireylerin bağımsız yaşamları için çok kıymetli olduğunu belirten Gün Bilgin ise şu eklemelerde bulundu: “Down sendromlu bireylerin özgür, bütünleşik ve bağımsız yaşamlar kurabilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak ailelerin yaşadığı ‘Benden sonra çocuğum ne olacak?’ kaygısını ortadan kaldıracak projeler üretiyoruz. Avrupa Down Sendromu Federasyonu Başkan Yardımcılığı ile Avrupa’da Türkiye’yi temsil ediyor ve dünyada 133 ülkenin down sendromu sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde alanın gelişimine öncülük ediyoruz. En önemli çalışmalarımızdan İstihdam +1 programıyla ise gençlerimizin istihdam edilmesine olanak tanıyoruz. 2012 yılında Türkiye’de uygulamasını ilk başlatan kurum olarak 18 ilde 48 firmaya 170 down sendromlu bireyin istihdam edilmesini sağladık. Down sendromlu bireyler, uygun eğitim programları ile pek çok başarıya imza atıyor ve toplum hayatı içinde anlamlı hayatlar kurabiliyorlar. Uygulamanın yaygınlaşması için bu alanda çalışacak iş koçlarına ihtiyacımız olduğunu bu vesileyle duyurmak istiyoruz. Bu bağlamda iş koçları yetiştirmek üzere geliştirdiğimiz eğitim programını yaygınlaştırıyoruz. İŞKUR, istihdam büroları, işyerlerinin kendi bünyeleri gibi farklı alanlarda iş koçları yetiştirmek üzere işbirliklerimiz devam ediyor.”

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.