MediaCat

Yüce Zerey’den “marka insanları”

Daha önce “ajans insanlarını” kaleme alan Zerey bu kez “marka insanlarının” profilini çiziyor.

Yüce Zerey’den “marka insanları”

Daha önceki yazılarında ‘ajans insanları’na yer veren Yüce Zerey, cnnturk.com’daki köşesinde bu kez benzer bir dille ‘marka insanları’nı kaleme alıyor.

Yüce Zerey’in yazısından bazı başlıklar.

“Markaların Renkli Dünyasının Sanal Bekçileri

Markaların renkli dünyasındaki kavramları, süreçleri, ürünleri ve hizmetleri; fiyakalı metodolojilerin ışığı altında pişirilmiş stratejiler ile özgün mesajlarla, süslü ortamlarda paketleyerek sunma, aksiyon alma gayretinde iken modern profesyonel dünyanın kavramsal ilüzyonları tarafından paketlenmiş ve gerçekliğe dair fabrika ayarları ile oynanmış insanlardır  Marka İnsanları.

Marka İnsanları:

* Marka insanı, aracında mutlaka;  havalı telefonu için araç sarjı, ipad, cam şişe su, pazarlama dergileri (kendisinin çıkmış olduğu sayı), henüz Türkiye’de satılmayan sakız, her an öpüşme okazyonuna maruz kalınma ihtimaline binaen ağız spreyi, soru gelirse karizmayı çizdirmemek için logaritma cetveli, vb bulunur. Türkiye’de olmayan ürünler için “Toprağam bunu  yıllardır kullanıyoruz, hâlâ gelemedi Türkiye’ye bir gelse koli ile alacağım.” mesajını düzenli olarak vermek çok profesyoneldir.

* Marka insanının sürekli yurt dışı seyahati olur ve düzenli olarak: “Olm herif ne kadar önemli ve katma değerli biri ki; şirket onu sürekli sağa sola gönderiyor. Masraf yapıyor. Hayvan gibi lüks otellerde katılıyor.” mesajını verir.

* Marka insanı, çalıştığı ve yaşadığı ortamda en şık giyinen ve/veya giyinmesi beklenen kişidir. Kıyafetlerinde marka seçimi, uyumu, aksesuar kullanımı, ve en önemlisi tüm bu paketin sunum sürecinde diğer fonksiyonlarda çalışanlardan  farkını ortaya koyar.

* Marka insanının Facebook hesabında, özel hayatına dair herhangi bir şey paylaşması (türev aldığın masa, üzerinde çokomel kağıdı düzleştirdiğin kitaplar, sevdiğin insanların ayak numaraları, eşinin, dostunun dişlerinin panaromik röntgenleri vb), tarlada çamura batan traktörü çıkarmaya çalışırken iş mülakatı daveti telefonunu açamamaktan farksızdır.

* Marka insanının, Facebook hesabına koyulacak olan profil fotoğrafı tercihen: “Ofiste, business causal bir kıyafet ile, ayakta, popo hafif bir şekilde çalışma masasına dayanmış (ama mal gibi çalışma masasına oturulmamış), kollar bağlanmış, business tebessümü ile, arka fonda abartmadan şirketin hangi şirket olduğunu gösteren logo, bayrak, poster vs görünecek, şirketin en güzel yeri olacak (ulan herif ne güzel yerde çalışıyor lan biz de keşke buralarda çalışabilsek dedirtecek), dayanılan masada mutlaka özgün malzemeler (He-Man, Voltron robotları, Star Wars’ın kimsede olmayan koleksiyon parçaları, özel defterler, şık bir maket araba, özel bir maket uçak vs olacak)” şekilde olmalıdır.

* Marka insanı, düzenli olarak İngilizce tweetler atarak, yabancı Twitter kullanıcıları ile ense tokat muhabbete girerek: “Ne kadar iyi bir İngilizce düzeyi olduğunu, ne kadar dünya insanı olduğunu, ne kadar gelişmeleri takip ettiğini ve ne kadar Türkiye’nin önünde olduğunu” vurgular ve genç yeteneklere örnek olur.”

Yazının tamamı için tıklayınız.

 

 

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.