MediaCat

İnternet bankacılığına alışamadık…

Teknoloji Omnibus Araştırması’nda, internet kullananların internet bankacılığı kullanımına verdikleri yanıt yüzde 80 hayır, yüzde 20 evet şeklinde oldu…

İnternet bankacılığına alışamadık…

Türkiye’nin kentsel alanında yaşayan, ağırlıkla ekonomik olarak aktif ve çalışan nüfusun yaşam biçimleri, ürün kullanım alışkanlıkları, ürün markalarını tanıma düzeyleri, marka tercihleri ve yakın gelecekte ürün ve hizmet satın alma eğilimlerinin anlaşılması ve ölçülmesi amacıyla gerçekleştirilen Teknoloji Omnibus Araştırması, çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.

İnterpromedya ve Birleşik Araştırmacılar tarafından 3 ayda bir periyodik olarak gerçekleştirilen ve her sektörden firmanın soruları ile yer alabileceği Teknoloji Omnibus araştırması, Türkiye’nin kentsel alanında yaşayan tüketiciler ile yapılıyor. Kantitatif araştırma, toplam 16 il’de (İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Konya, Kayseri, Manisa, Samsun, Trabzon) gerçekleştirildi.

15-55 yaş arası örneklem ile yüzyüze anket tekniği kullanılarak yapılan araştırmada yüzde 60’ı erkek yüzde 40’ı kadın olan toplam 1.300 birey ile görüşüldü.

İnternet bankacılığına alışamadık…
Teknoloji Omnibus Araştırması kapsamında görüşülen kişilerin yüzde 67’si, internet kullandığını belirtmiştir. İnternet kullanların yüzde 45’i günde bir kaç kez internete girdiğini belirtirken, yüzde 22’si günde sadece bir kez internete girdiğini ifade etti.

İnternet kullananların internet bankacılığı kullanımına verdikleri yanıt ise; yüzde 80 hayır, yüzde 20 evet şeklinde oldu.

İnternet bankacılığında tercih edilen ilk banka yüzde 23,3 ile Garanti Bankası olurken, ardından yüzde 19,9 ile İş Bankası yer almıştır. Diğer sıralama ise şöyle: Yüzde 17,6 Yapı Kredi, yüzde 16,3 Akbank, yüzde 9 Ziraat Bankası, yüzde 7,3 Finansbank, yüzde 5 HSBC ve yüzde 1,7 Fortis olarak sıralanmıştır. (*1)

İnternet bankacılığı ile yapılan işlemlerin başında ise yüzde 23,4 ile kredi kartı işlemleri yer almıştır. Ardından yüzde 20,4 hesaplar ile ilgili inceleme, yüzde 18,6 fatura ödemeleri, yüzde 17,6 EFT, yüzde 9,5 yatırım işlemleri, yüzde 8,5 kredi işlemleri şeklinde yanıtlar alınmıştır. (*2)

*1 – Bu soruya 301 cevap verilmiştir. Yüzdeler cevap sayısına göre alınmıştır.
*2 – Bu soruya 505 cevap verilmiştir. Yüzdeler cevap sayısına göre alınmıştır.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.