MediaCat

Hepsiburada, Kolay İhracat modelini tanıttı

Hepsiburada, Kolay İhracat modeliyle Türkiye’deki işletmeleri yurtdışı pazarına açıyor.

Hepsiburada, Kolay İhracat modelini tanıttı

Hepsiburada, 17 binin üzerindeki iş ortağını yurtdışı pazarlarına açan Kolay İhracat modelini hayata geçirdiğini bugün düzenlediği toplantıda duyurdu. Hepsiburada Uluslararası Grup Başkanı Emre Ekmekçi ve Hepsiburada Kurumsal İletişim ve İlişkiler Grup Başkanı Koray Öztürkler’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Hepsiburada’nın e-ihracat ile ilgili başlattığı çalışmalar paylaşıldı.

Hepsiburada’nın attığı bu adım sayesinde, müşteriler öncelikli ülkeler başta olmak üzere kendi ana dilleri, para birimleri ve ödeme sistemlerini kullanarak Hepsiburada’dan alışveriş yapabilecek. Model kapsamında tüketiciler aradıkları ürünü -Hepsiburada’nın global internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden- bulundukları ülkeden kolayca sipariş verebiliyor. Global sayfa ve uygulama ilk etapta İngilizce ve Arapça dillerinde müşterilerin kullanımına sunuluyor. Ortadoğu ülkelerinde yaşayan müşteriler ülkelerin yerel para birimi ve ödeme sistemleri; diğer ülkelerde yaşayan müşteriler ise ister euro ister dolar para biriminde ödeme yapabiliyor.

Bununla birlikte online yerel mağazalar 2019 yılı içinde farklı yerel diller ve para birimlerinde Azerbaycan, Rusya, Ukrayna ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere birçok noktaya hizmet sunmaya devam edecek. Herhangi bir ekstra yatırım, kaynak veya deneyim aranmaksızın tüm işletmeler Hepsiburada’nın bu hizmetinden faydalanabilecek.

Toplantıda özellikle Türk markalarına, yerli ve milli ürünlere olan talebin oldukça yüksek olduğu belirtilirken ülkeler bazında en çok sipariş edilen ürünlerden de örnekler paylaşıldı. Buna göre ülkelerde en çok rağbet gören ürünler;

  • Dubai’de en çok Türk kahvesi fincanı seti, çay bardağı seti ve tost makinesi
  • Rusya’da oyuncak bebek, kozmetik ürünler ve kadın giyim ürünleri
  • Azerbaycan’da çocuk giyim, erkek botu ve kulaklık
  • Hollanda’da Türkçe çocuk kitapları, oyuncak ve elektrikli diş fırçası
  • Almanya’da işlemeli yatak örtüleri ve nevresim takımları, kırlentler ve süs eşyaları
  • Fransa’da Türk kahvesi makinesi, Türk kahvesi ve çocuk giyim ürünleri
  • Ortadoğu’da lokum, kadın giyim, spor ayakkabı ve takı

Toplantıda son olarak Türkiye’nin 2023 yılında 350 milyar TL’lik e-ticaret hedefi olduğu ve bunun içerisinde e-ihracat payının yaklaşık 70 milyar TL büyüklüğe ulaşacağının öngörüldüğü bilgisi paylaşıldı.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.