MediaCat

Lider kentler toplantılarının ilk ayağı İzmir’di

IBM Türk ve Dünya Gazetesi işbirliğinde Türkiye’nin yedi ilini kapsayan, önde gelen iş adamlarını ve dernek başkanlarını buluşturan lider kentler toplantıları İzmir ile başladı.

Lider kentler toplantılarının ilk ayağı İzmir’di

IBM Türk ve Dünya Gazetesi işbirliğinde Türkiye’nin yedi ilini kapsayan, önde gelen iş adamlarını ve dernek başkanlarını buluşturan lider kentler toplantıları İzmir ile başladı.

Gelecek stratejilerini ortak bir akıl ve kent odaklı çözümler doğrultusunda oluşturmak amacıyla düzenlenen “Lider Kentlerle Buluşmalar” toplantılarının ilki 20 Nisan’da İzmir’de IBM’in İş Sürekliliği ve Olağanüstü Durum Hizmetleri Merkezi’nde yapıldı. İzmir’in Sanayi ve Ticaret Odalarının başkanları, çeşitli derneklerden ve değişik sektörlerden üst düzey isimlerin katılımıyla yuvarlak masa sohbet toplantısı şeklinde gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ yaptı.

İlk olarak söz alan IBM Türk Genel Sektör Bölüm Müdürü Murat Tozan bu yıl 100. yaşını kutlayan IBM’in yıllardır süregelen dönüşümünü, hizmet ve AR-GE yatırımlarını, sürdürülebilir dünya yaratma hedefi üzerine kurgulanan “Akıllı Dünya” vizyonunu ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Büyüyen Pazarlar ile ilgili gelecek stratejilerini paylaştı. Tozan, “Bilginin iş hayatıyla bütünleştiği bir dönemde bilgileri doğru analiz etme ve bir kavrayış çıkarmak üst düzey yöneticiler için öngörü ve önlem demektir. Bilgi teknolojisi bir maliyet merkezi değil, bir kar merkezidir. IBM bunun farkında ve ciddi yatırımı bulunan iş analitiği modeli ile şirketlere çözümler sağlıyor” dedi.

Daha sonra konuşan Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Rüştü Bozkurt günümüz ekonomik konjonktüründe, Türkiye gibi kalabalık ve genç nüfuslu ülkelerin bilgi ve internet erişimini bir kalkınma aracı olarak kullandıklarını ve ülkemizdeki cesur girişimci ruhunun ve halkın ciddi bir yüzdesini oluşturan orta sınıf segmentin Türkiye’yi avantajlı kıldığını dile getirdi. “Kalkınmak için üç ilke var: Kirlilikten arınmış net enformasyona erişim, insan ve teknoloji arasında koordinasyon ve rekabet avantajına odaklanmak” diye konuşan Bozkurt bunları sağlamak için dünyadaki mevcut eğilimlerin doğru anlaşılması gerektiğini savundu. “Sanayiden bilgi toplumuna geçiş sürecinde ileri akıl öne çıkıyor. İki, dünyanın güç merkezleri kayarken, Doğu’yu anlamak çok önemlidir. Üç, göçler artarken, ekonomik verimlilik ve sürdürülebilirlik için kentlerimize iyi bakmak zorundayız. Dört, kolay teknoloji erişimini sağlayan ülkeler daha çabuk büyüyor. Beş, orta sınıfı göz ardı etmeyen ve onların taleplerini dikkate alan şirketler ayakta kalacaktır. Altı, sınırsız şeffaflığa geçiliyor. Yedi, girişimcilikte yaratıcılık aranıyor. Son olarak, ülkeler ekonomik hedeflerine doğru ilerlerken küçük şirketlerin hızlı ve esnek olabilmelerini ve büyümelerini de koordine etmek durumundalar.”

İş dünyasının geleceği için bütünsel bir yaklaşımın gerektiği üzerine hemfikir olunan toplantıda, değişik sektörler ve kurumların yetkilileri görüşlerini paylaştılar. Sohbet toplantısının sonunda İzmir’i çok yönlü bir yaklaşımla geliştirmek için fikirler masaya yatırıldı. Bu çerçevede İzmir’i bilişim ve yüksek teknolojiden faydalanarak, turizmin her tipini geliştirerek, yatırım yaparken çevreyi ve ekolojik olanakları gözeterek ve en önemlisi, İzmir’in kimliğini koruyarak kalkındıracak çözümler tartışıldı.

IBM Türk-Dünya Gazetesi işbirliğinde yedi ili kapsayan “Lider Kentlerle Buluşmalar” toplantılarının ikincisi 12 Mayıs tarihinde Bursa’da gerçekleştirilecek. İş dünyasının üst düzey isimleri ve kentlerin iş ve sanayi odalarının yöneticileri ile benzer formatta yapılacak sohbet toplantılarının planlandığı diğer kentler ise sırasıyla Adana, Kayseri, Eskişehir, Kahramanmaraş ve Gaziantep olarak belirlendi.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.