Türk Telekomun yıllardır yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile başarıyı yakalayan, hayatında yeni bir kapı açan dokuz gencin öyküsü, Türkiyeye Değer Hikayeler filminde belgesel haline geldi.
Türk Telekom’un yıllardır yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile başarıyı yakalayan, hayatında yeni bir kapı açan dokuz gencin öyküsü, “Türkiye’ye Değer Hikayeler” filminde belgesel haline geldi. Film, Türk Telekom Okulları’nda aldığı eğitimle ideallerine bir adım daha yaklaşan, Türk Telekom Amatör Spor Kulüpleri’nde şampiyonlukla tanışan, İnternet Evleri’nde teknolojinin sunduğu olanakları kullanarak kendisini geliştiren 9 gencin hikayesini anlatıyor.
“Türkiye’ye Değer Hikayeler”de kendi bölgelerindeki Türk Telekom Okulları sayesinde eğitimlerine devam etme şansı elde eden Uğur Fidan ve Daham Özgel’in, Türk Telekom Spor Kulüpleri’nde spor kariyerlerine dair hayallerini gerçekleştiren ve çoğu milli takım sporcusu olan Büşra Varol, Hülya Yılancı, Işıl Gençtürk, Güner Yalçın, Furkan Kızılkaya, Betül Özen ile Türk Telekom İnternet Evi kullanıcısı Naime Durak’ın hikayeleri anlatılıyor.
Yönetmenliğini Nedim Hazar’ın üstlendiği “Türkiye’ye Değer Hikayeler”in basın gösteriminde kısa bir konuşma yapan Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt şunları söyledi:
“Tüm Türkiye’deki 25 bini aşkın çalışanımızdan aldığımız güçle müşterilerimizin hayatını ileri iletişim teknolojileriyle kolaylaştırırken, Türkiye için değer yaratma hedefi doğrultusunda sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürüyoruz. Türk Telekom ailesi olarak, çalışmalarımızın ve emeğimizin karşılığını, “Türkiye’ye Değer Hikayeler”e konu olan başarı hikayeleriyle almanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak ülkemizin teknoloji altyapısının güçlenmesine dair üstlendiğimiz sorumluluğun çok daha fazlasını Türkiye için değer yaratmak konusunda hissediyoruz.”
Türkiye’ye Değer Hikayeler’i yazanlar
Betül Özen, Çanakkale Türk Telekom Spor Kulübü Sporcusu
Betül Özen 14 yaşında, Çanakkale Özel İsmail Kaymak Koleji 8. sınıf öğrencisi. Doğuştan sağ kolu olmayan Betül, beş yaşından itibaren protez kol ve elle hayata tutundu. Dört yıl önce Özen’in spora olan yeteneği keşfedildi. Voleybol oynadığını gören okul müdürü ve öğretmenlerinin yönlendirmeleri ile Betül okulun basketbol takımına alındı, daha sonra Çanakkale Türk Telekom Spor Kulübü’nde oynamaya başladı. Piyano ve org da çalan Betül, aynı zamanda iyi bir yüzücü.
Büşra Varol, Trabzon Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Büşra Varol 1993 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren birçok spor dalıyla ilgilenen Büşra’nın eskrim alanındaki yeteneği Trabzon Türk Telekom Spor Kulübü antrenörü Coşkun Gökdemir tarafından keşfedildi. Yurtiçi müsabakalardaki başarısından dolayı birçok kez Milli Takım kadrosuna seçilen Büşra gelecekte Türkiye’ye kazandırdığı Avrupa ve dünya çapındaki madalyalara yenilerini eklemeyi hedefliyor.
Daham Özgel, Siirt Türk Telekom Fen Lisesi mezunu
Daham Özgel 1990 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, dokuz çocuklu bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İlköğrenimini 6. sınıfına kadar, maddi olanaksızlıklar nedeniyle yerleştikleri İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Musa Bey köyünde sürdürdü, 7. ve 8. sınıfları Kızıltepe’de tamamladı. 2006 yılında Siirt Türk Telekom Fen Lisesi’ni kazandı. Daham lise öğrenimi süresince yaz tatillerini İzmir ve Manisa’da salatalık ve domates tarlalarında, üzüm bağlarında çalışarak geçirdi. 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı ve yaz aylarında mevsimlik işçi olarak çalıştığı İzmir’e tıp eğitimi almak için döndü.
Furkan Kızılkaya, Eskişehir Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Furkan Kızılkaya 1986 yılında Eskişehir’de doğdu. Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi olan Furkan 17 yıldır Eskişehir Türk Telekom Spor Kulübü’nde spor hayatını sürdürüyor. 14 yaşında Türkiye’de çok tanınmayan sualtı hokeyi sporuyla tanıştı, 10 kişilik bir kadro ile bu spora başladı. Takım bugüne kadar Türkiye ve Avrupa’da birçok başarı elde etti. Furkan Kızılkaya şu anda, bir zamanlar sporcusu olduğu Eskişehir Türk Telekom Spor’un yüzme antrenörlüğünü sürdürüyor.
Güner Yalçın, Artvin Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Güner Yalçın Artvin’in Borçka ilçesinde doğdu. Borçka Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 3. sınıfa devam eden Güner’e judo kariyerinin kapılarını, şu anda Artvin Türk Telekom Spor Kulübü’nde antrenörlüğünü sürdüren beden eğitimi öğretmeni Umut Aydın açtı. 2005 yılından bu yana judo dalında birçok derece kazanan Güner’in Türkiye şampiyonlukları, bir Balkan 2.’liği ve bir Avrupa Kupası 3.’lüğü bulunuyor.
Hülya Yılancı, Artvin Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Hülya Yılancı 1995 yılında Artvin’in Borçka ilçesinde dünyaya geldi. Borçka Ticaret Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi olan Hülya, judo çalışmalarına Yeniyol İlköğretim Okulu’nun koridorlarında başladı. Artvin Türk Telekom Spor Kulübü’nde devam ettiği spor hayatında bu süre içinde Türkiye Ümitler 1.’liği, Ümitler Avrupa Kupası 3.’lüğü ve birçok yurtiçi turnuvada şampiyonluklar kazandı. Genç sporcu son olarak, 18. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası Judo Turnuvası’ndan altın madalya ile döndü.
Işıl Gençtürk, Artvin Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu
Işıl Gençtürk 1995 yılında Artvin’in Borçka ilçesinde doğdu, halen Borçka Anadolu Lisesi 2. sınıfa devam ediyor. Artvin Türk Telekom Spor Kulübü antrenörü Umut Aydın’ın yeteneğini keşfetmesi ile judoya başladı. Işıl, judo çalışmalarına Artvin Türk Telekom Spor Kulübü’nde devam etti. Bugüne kadar çeşitli müsabakalarda birçok derece elde eden Işıl’ın judo alanında Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa Kupası’nda elde ettiği 5.’liği bulunuyor.
Naime Durak, Türk Telekom İnternet Evi kullanıcısı
Naime Durak Kütahya’da, Türk Telekom’un tüm Türkiye’ye yayılan 967 internet evinden yararlanan öğrencilerden biri. Naime, kalp romatizması hastası, bu nedenle hareketleri sınırlı, koşması, spor yapması yasak. Boş zamanlarını Türk Telekom İnternet Evi’nde geçiriyor, derslerini internet yardımıyla yapıyor. Okulda başarılı bir öğrenci olan Naime’nin tüm dersleri pekiyi.
Uğur Fidan, Van Türk Telekom Fen Lisesi Mezunu
Uğur Fidan, 1992 yılında Van, Erciş’te Dinlence Köyü’nde doğdu. Köyü ile merkez arasındaki 14- 15 km’lik yolu yürüyerek devam ettiği ortaokul hayatı boyunca ailesine çobanlık yaparak yardım etti. Azmiyle okul birincisi oldu. Van Türk Telekom Fen Lisesi’ni başarı ile bitiren Uğur, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.