MediaCat

31 Mart’ın strateji analizi MediaCat’te

MediaCat’in Mayıs sayısının kapağında yeni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya stratejisinin tüm detayları sizi bekliyor.

31 Mart’ın strateji analizi MediaCat’te

31 Mart seçim gecesinin ardındaki bir ay gündemi hayli meşgul etti. Odakta ise İstanbul vardı. Kısıtlı tanınırlığına rağmen etkili bir stratejiyle seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’nun bu başarısı ise detaylı bir analizi hak ediyordu. Analizi tüm paydaşlarıyla birlikte MediaCat’in Mayıs sayısında bulabilirsiniz ancak aşağıdaki başlıklara da göz atmadan geçmeyin…

Yeni bir başlangıç

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’daki yarış; öncesi, sırası ve sonrasında yaşananlarla yalnızca Türk siyaset tarihine değil iletişim, medya ve araştırma gibi uzmanlık alanlarına dair önemli çıkarımlar yapma fırsatı sundu Türkiye’ye.

31 Mart'ın strateji analizi MediaCat'te

MediaCat 100 günlük yarışta neredeyse sıfır tanınırlıktan başkanlığa uzanan Ekrem İmamoğlu’nun siyasi iletişim stratejisini, yeni belediye başkanının süreci emanet ettiği isimlerin katkılarıyla analiz etti. Kapakta, çiçeği burnunda başkanla olan röportajı da bulacaksınız.

“İşlev kadar duyguya da çalışmalısınız”

Teknoloji tasarımı konusunda uluslararası başarıya ulaşmış, Fitbit’in tasarımcısı olarak da tanınan Gadi Amit, Digital Age Summit’tin bu yılki konuklarındandı. Etiğin sürekli olarak tasarımcıların gündeminde olması gerektiğine inanan sorumlu tasarımcı, kendi nazarında gelmiş geçmiş en iyi üç tasarım ürününü ve daha fazlasını MediaCat’e anlattı.

31 Mart'ın strateji analizi MediaCat'te
Fitbit Tasarımcısı Gadi Amit

Kutunuz hazır!

E–ticaretin hızla büyüyen bir kolu abonelik. Fayda, düşük maliyet ve kolaylık bileşenleriyle kendini çekici kılan abonelik modelinin aslan payı içerik sağlayıcısı platformlarda gözükse de yakın zamanda perakendenin de hızla yükseleceği öngörülüyor.

Yaratıcılığın İzinde: Coşkun Aral

Bu ay Yaratıcılığın İzinde söyleşi serisinin konuğu, duayen Gazeteci ve Foto Muhabiri Coşkun Aral oldu. Deneyimlediği sıradışı pek çok hadisedeki tavrını, “Hayatla çarpışma anlarım oldu, hiç tahmin etmediğim yaşamlarla kesiştim. Hiç hoşuma gitmeyen yaşam tarzlarıyla karşılaştığım da oldu. Çok sevmediğimiz şeylerin de katlanılabileceğini bilmemiz gerekiyor” şeklinde özetliyor Aral. Sohbetin tamam MediaCat Mayıs sayısında.

31 Mart'ın strateji analizi MediaCat'te
Gazeteci ve Foto Muhabiri Coşkun Aral

“Yaratıcı olmak yetmiyor”

Yapımcıların ve sanatçıların isteklerinin, güzel kadın ve adam klipleri çekmek olduğunu ve böyle işlerde de ne dramatik yapı ne de sinematografi aramanın mümkün olmadığını dile getiriyor Yönetmen Serdar Börcan: “Ne kadar yaratıcı olursak olalım, bunu insanlara sunma fırsatımız olmadıkça yaratıcılık ölmüş oluyor.”

Eğitimde yeni reçeteler

Yüksek lisans, hem profesyonel hem de kişisel öğrenme yolculuğunda çok değerli bir adım. Bugün yüksek lisans programlarını daha cazip kılansa, disiplinlerin her zamankinden daha fazla iç içe geçmiş halde ve birbiriyle etkileşime girerek gelişmesi. Bu, öğrenme tecrübesini dönüştürdüğü gibi beklenmedik uzmanlıklar kazanmada da yeni kapılar açıyor.

İdeal yönetici dediğin…

Yönetici yetiştirmek C–level ve üzeri yöneticiler tarafından gelecekteki en önemli meydan okuma olarak görülür, İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye, yerel yöneticilerin seçimi için geçen yarışla çalkalanırken 1200 çalışana sorduk: İdeal yönetici kimdir, nasıl özellikleri vardır? FikriMühim tarafından MediaCat için gerçekleştiren araştırmanın detaylı sonuçları Mayıs sayısında.

Nakitsiz yeni dünya

Şu sıralar dünya gündemini bir hayli meşgul eden sorulardan bir tanesi, nakitsiz bir dünyanın mümkün olup olmadığı. Ekonomide dijital dönüşüm; kayıtdışı ekonominin daralması, vergi kaybının azalması, güvenlik maliyetlerinin düşürülmesi gibi pek çok avantaj sunuyor. Ancak bazı endişeler de mevcut. Örneğin; banka kullanmayanların ötekileştirilmesi ya da nakit kullanım seçeneğinin sunulmadığı mağazalarda kasiyer gibi pozisyonlara ihtiyaç duyulmaması.

Türkiye’nin yetenek göçü: Gidenler

Önceki ay not ettiğimiz gibi 2016 ve 2017 aralığında Türkiye’nin varlıklı kesiminin yüzde 12’si servetlerini yurtdışına taşımış, 113 bin Türk 2018’de yurtdışına göç etmişti. Bu göçün Türkiye’de yarattığı sonuçlara geçen ay yakından bakmıştık. Şimdi söz, göç eden yaratıcı zihinlerde.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.