MediaCat

Türkiye en çok hangi ünlülere güveniyor?

MediaCat’in gelenekselleşen Türkiye’nin En Güvenilir Ünlüleri araştırmasının sonuçları Eylül sayısında.

Türkiye en çok hangi ünlülere güveniyor?

Tüketiciler nezdinde ünlülerin güvenilirlik düzeylerini raporlayan, 10 yılı aşkın süredir Ipsos ortaklığında gerçekleştirilen Celebrity Güven Endeksi iki yıl aranın ardından tekrar sahnede. Yenilenen yapısıyla ünlü isimlerin inandırıcılık, güvenilirlik, marka tercihine ve markaya duyulan sevgiye etkilerini de raporlayan CGE’de bu dönem, ünlülerin sosyal medyada nasıl karşılık buldukları da raporlandı.

Türkiye’nin En Güvenilir Ünlüleri, MediaCat’in Eylül kapağını dolduruyor. Diğer başlıklardan bazıları ise şöyle:

“O” amacı ararken

Bu yıl Cannes Lions’taki the Economist oturumuyla gündeme taşınan “brand purpose” sektörün kucağına bırakılmış bir bomba. Samimiyet ve şeffaflık uçurumundan aşağıya yuvarlanma tehlikesinin her an baki olduğu bu tartışmada, -mış gibi yapmaya ve tek seferlik işler kotarmaya yer yok.

Markanın temeline ve tüm departmanlarına işlemesi gereken “o” amacın ne olduğu, nasıl hayata geçirilmesi gerektiği, uygulamaları, iletişimi ve muhtemel sonuçları cevaplanmaya muhtaç sorular. Bu yüzden hem reklamcılardan hem de marka yöneticilerinden oluşan bir grupla “brand purpose” meselesinin derinlerine indik. Ve gördük ki, o derinliklere inmeyi bilenleri eşsiz hazineler bekliyor.

“Amacımız sorulmamış soruları sormak”

Dan Goods, NASA’nın görsel stratejisti; bir başka deyişle insanların hayatlarında, yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu hatırlatan anlar yaratmasını sağlayacak -ki kendisi bu konuya tutkun olduğunu söylüyor- güçlü bir enstrümanı var: Bilim.

Bu yıl Brand Week Istanbul konuşmacıları arasında yer alan ve NASA’nın projeleri ve keşifleri için görsel bir iletişim dili tasarlayan Goods’un sihri, bilimi sanatla tercüme etmek.

Hayatı sanat gibi yönetmek mümkün

“Oyuncu olma amacım, sosyal hayatta kolay kolay söyleyemediğimiz şeyleri, sahnenin verdiği güce dayanarak söyleyebilmek. Hayatta kolaylıkla gerçekleşemeyecek düzlemleri, sahne kurup oradan anlatabilmek. Yani aslında gerçekliği bükmek!”

Mert Fırat, her zaman söyleyecek sözü olanlardan. Kafayı bir şeylere takanlardan. Değişimi kovalayanlardan. Bu yüzden sohbetimizin en büyük başlığı; değişimi de aktivizmi de yaratıcılığı da içine katan yegâne güç: sanat.

Brand Week Istanbul 2019’a geri sayım

MediaCat’te bu ay hikâyesini okuyabileceğiniz Brand Week Istanbul 2019 konuşmacıları arasında Sanatçı ve Aktivist Emma Sulkowicz, Ricebowl Kurucusu ve Strateji Başkanı Nazia Du Bois, Laundry Service Global CCO’su Leo ve MediaCom İngiltere ECD’si Tom Curtis var.

“Sihre ve büyüye inanmıyorum”

Dilan Bozyel’in Usta İşi sohbetlerinin bu ayki konuğu usta illüzyonist Samet Erkin. Bozyel ve Erkin’in odağında, siyah beyaz televizyon ve çocuklardan dedelere uzanan hayran kitlesi var.

İhmal edilen hedef kitleler: Yaşlılar

TÜİK tahminlerine göre yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payının 2023 yılına gelindiğinde, yüzde 10,2’ye yükselmesi bekleniyor. Yani Türkiye nüfusunda yer alan, sokakta, alışverişte, her yerde karşılaşacağımız her 10 kişiden 1’i yaşlı olacak ve bu oran sürekli artacak. Araştırmacı Funda Tuğrul, bu duruma neden ve nasıl hazırlık yapmamız gerektiğini yazdı.

“Keşke herkes bu hissi yaşayabilse”

Rob Janoff bundan 42 yıl önce, milyonlarca insanın her gün temas edip bir lovemark’a dönüşeceğinden habersizce bir logo tasarladı. Isırılmış o elma, popülerliğini her an artırarak yol aldı ve basitliği yücelten tasarım anlayışının sembolü haline geldi.

Apple logosunun tasarımcısı Rob Janoff, bu yıl Brand Week Istanbul’da olacak ama öncesinde ufak bir sohbetle MediaCat Eylül sayısında.

Huzura kurulan çadır

Son yıllarda gerek geleneksel perakendeciler gerekse e-ticaret devlerinin yatırım yapıp, sundukları ürün gamını zenginleştirerek büyüttükleri açıkhava kategorisindeki ivmenin ardında giderek popüler hale gelen kamp kültürü yatıyor. Birkaç günlüğüne doğaya, huzura ve sessizliğe açılan bu kapıyı açanların tutum, alışkanlık ve tercihlerini araştırdık.

Sektörün en büyük kaybı saygı

20 yıllık reklamcılık kariyerine reklamveren tarafında devam etme kararı alan Gökhan Erol, sektörün halini hem reklamveren hem de kreatif perspektiften yorumlarken, karşısına çıkan en feci tablonun, ne ajanslara ne çalışanlarına ne de ortaya koydukları işlere saygı duyulması olduğunu söylüyor. Erol’a göre bu kayıp saygının yeri, ödül törenlerinin yarattığı ekosistemle doldurulmaya çalışılıyor. Erol’la sohbetimiz Eylül sayısında.

Yeni bir izleme devrimi mi?

Nisan 2020’de lansmanı gerçekleşecek olan mobile özel, kısa video içerik platformu Quibi milenyallerin izleme alışkanlıklarında yaratmayı hedeflediği yenilikler, bu yolda aştığı konvansiyonel engeller ve reklamverenler için sunduğu fırsatlarla sektörün gündemini meşgul etmeye aday.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.