MediaCat

Yaza “yapay zekâlı” merhaba

MediaCat’in haziran sayısı raflarda!

Yoğun bir seçim gündemini geride bıraktık. Deprem ve siyasetle geçen ayların ardından bir nebze olsun rutinlere dönme zamanı. MediaCat’in haziran sayısının kapağında uzun süreli bir merakın peşine düşüyoruz: Yapay zekâdan sonra hayat.

ChatGPT’nin hayatımıza girdiği Kasım 2022’den bugüne kadar geçen altı ayın sonunda, yapay zekâ, artık hemen herkesin iş süreçlerinin bir parçası. Fakat gündelik hayatın bir parçası olmaya başlayan yapay zekânın tüm sırlarına vakıf olmak ve onun ileride nelere kadir olacağını, yeteneklerinin kitleleri ve farklı toplumsal kesimleri nasıl etkileyeceğini kestirmek için ise biraz daha zamana ihtiyaç var. Hem mevcut sorgulamalara ışık tutacak hem de zihinlere yeni sorular düşürecek kapak konumuzun dışındaki gündemler ise şöyle:

‘ChatGPT tehlikelidir demek için erken’

Yapay zekânın son birkaç ayda gösterdiği gelişim trendinin ivmesine yönelik endişeli seslere ve VR teknolojisinin geleceğine dair sorularımızı Oculus VR Kurucu Ortağı Jack McCauley’ye yönelttik. Sohbetin tamamı haziran sayısında…

Blogların dönüşü(mü)

Bugünlerde Bluesky Social ve Mastodon gibi rakipleri karşısında ne yapacağı konuşulan Twitter’ın hikayesi, aynı zamanda blogların gelişim ve geri dönüş hikâyesine de ışık tutuyor. Hikâyenin tüm parçalarını haziran sayısında birleştirdik.

Yaratıcılığın uyumsuzluk arayışı

Yaratıcılık gerektiren hatta belki pek de gerektirmeyen tüm sektörler taze, yeni, duyulmamış olanın peşinden gidiyor. Absürdün izini süren yaratıcı dünya, neyi aradığının aslında ne kadar farkında?

Nemli ve korunaklı

Strese ve hıza aşina rutinlerimiz arasında, cilt sağlığını olumsuz etkileyenler listesi çeşitlenerek uzuyor. Tüm bunların ne kadar farkındayız ve bu farkındalığı doğru ürün kullanımıyla taçlandırabiliyor muyuz? Yanıtlar haziran sayısında.

TikTok altkültürleri kucaklıyor

TikTok’un farklı altkültür ve toplulukların ifade ve yaratım güçlerine alan açtığına vurgu yapan TikTok Creative Lab Proje Direktörü Stephanie Hulbert-Thomas, markalara platformun bu çok kimlikli yapısını kavrayarak holistik bir bakış açısını hayata geçirmelerini öneriyor. Sohbetin devamı haziran sayısında…

Ellere var da bize yok mu?

Turizm sektörünün gündeminde yer alan otel fiyatlarındaki artış, yurtdışı kaynaklı turizm gelirlerine olumlu yansıyor ama Türk vatandaşı kendi ülkesindeki turizm imkânlarından yeteri kadar faydalanamıyor. Haziran sayısında sorduk: Ellere var da bize yok mu?

Mavi tik enflasyonu

Sosyal medya şirketlerine ve içerik üreticilerine yönelik gelir elde etme yöntemlerinin sayısı günden güne artarken bazı iletişim dinamikleri de değişime uğruyor. Twitter’ın açıkladığı yeni “mavi tik” politikası ise bu değişimi ayyuka çıkaran gelişmelerden. Mavi tik enflasyonunun hikâyesini haziran sayısında okuyacaksınız.

Üretken ve demokratik yapay zekâ

SXSW’da Amy Webb’in Emerging Tech Trends sunumunun ardından bir araya geldiğimiz Melanie Subin ve Kristofer Perez, raporun çıktılarını ve üretken yapay zekânın geleceğini bizler için yorumladı.

Sürdürülebilirlik özel eki

Dünyanın dört bir yanından gelen alışılmadık felaket haberleri, uzun yıllardır konuşulan iklim krizinin eşiğinde olduğumuzu gösteriyor. Tüm ekosistemin tehlike altında olduğunun daha fazla dile getirildiği bugünlerde devletlerin, sivil toplum kuruluşlarının, bireylerin ve elbette markaların gündeminde tek bir terim, sürdürülebilirlik var. Sürdürülebilirlik kavramının ve sürdürülebilirlik pratiklerinin teknolojik gelişim ile birlikte yıllar içinde geçirdiği değişim ile markaların teknoloji eksenli sürdürülebilirlik çalışmaları, MediaCat’in haziran sayısı ile birlikte raflara çıkan Sürdürülebilirlik özel ekinde.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.