MediaCat

Reklamlar sussun, mısralar konuşsun

Sert ve sıkıcı reklam mesajlarından sıyrılıp kalplere konuşan şiirler, reklamcıların ve markaların gözdesi olmak üzere.

Reklamlar sussun, mısralar konuşsun

Markaların hayatında, sıkıcı reklam mesajlarının önünü keserek duygulara doğrudan hitap etmelerini sağlayacak –hayli eski ancak sektör için yeni– bir yol var: Şiir. Prodüksiyon ajansı PS260’ın editörü David Blackburn’ün Adweek’in haberinde yer alan görüşleri ilgi çekici:

“Artık şiirin reklam hikâyeciliğinde kullanıldığını görüyoruz çünkü izleyiciler geleneksel reklamlara oldukça hâkimler ve her an bu reklamların bombardımanına maruz kalıyorlar. Dahası, bu reklamları elekten geçirmenin yollarını bulmuş durumdalar. Şiir birçok benzer reklam filminden daha eğlenceli. İzleyiciler ise sert bir satıştan ziyade, onlara sunulan bir yaşam tarzı ya da bir duyguya karşılık verme eğilimindeler. Ayrıca onlara bir şiirle sağlanan duygusal ve insancıl bağa yanıt verirken, bunu sahiplenen markayı takip etmeye daha açıklar.”

Globaldeki büyük reklamverenlerin dizeleri sahiplenmesi ise bir süredir devam ediyor. Super Bowl gecesi Coca-Cola‘nın dört kıtalık, birleştirici bir mesaj verdiği şiirin yer aldığı reklam filmi en güncel örneklerden biri. Dahası bu dizelerin sahibi, aynı zamanda bir şair de olan Wieden + Kennedy Reklam Yazarı Becca Wadlinger’di.

Reklamlar sussun, mısralar konuşsun

Benzer şekilde Microsoft geçtiğimiz ay yayınladığı bir reklam filminde, Oscar ödüllü Common’ın seslendirdiği ve yapay zekâyla iç içe geçen bir geleceğin yüceltildiği satırlarla çıkmıştı izleyicinin önüne.

A+E Networks ise bu akımı bir adım ileriye taşıdı. National Poetry Slam Şampiyonu IN-Q ile işbirliği yapan marka, hikâye anlatımının gücünden beslenen interaktif bir filmle çıkageldi. Bu durum şirketin iş yapış biçimlerine de değişiklik getirdi. Global Marketing Production departmanında başkan yardımcısı olarak görev yapan Chris Gargani, IN-Q’nun seçtiği sözcüklerde kendisini yönlendirmediklerini, bu yüzden de eşsiz bir deneyim yaşadıklarını söylüyor. Normalde birkaç sayfalık brief ve revizyonlarla ilerleyen sürecin, yüzde yüz IN-Q kontrolünde yürüdüğü ekliyor.

Droga5’ın Under Armour için hazırladığı Unlike Any kampanyası ise yine Zoe Zhang ve Natasha Hastings gibi atletler ve Misty Copeland gibi dansçıların hikâyelerini şiirin gücüyle birleştiriyordu. Ajansın ECD’si Alexander Nowak’ın bu yeni yaklaşıma dair görüşleri ise şiirin, gençler için daha ulaşılabilir bir güç olduğu yönünde. Üstelik markanın içinde yer aldığı kreatif alanı da genişlettiğini ekliyor Nowak.

Son örnek ise Poetry in Motion’ın ürünü olan ve Policygenius için hayata geçirilen bir kampanyaydı. Bu örnek ise şiirin mizahla birleşince ve sokağa çıkınca ne denli güçlü bir etki bıraktığını kanıtlar cinsten.

Reklamlar sussun, mısralar konuşsun

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.