MediaCat

Televizyonun haletiruhiyesi

MediaCat Eylül sayısında ekranların ruh halini anlamaya çalışıyor: Ne kadar gülüyor, ne kadar ağlıyoruz?

Televizyonun haletiruhiyesi

Televizyonun haletiruhiyesiRessam mutsuzluğun resmini çizebilseydi eğer, bir televizyon ekranına bakması yeterli olabilirdi. Dram mı, mizah mı? Son 10 yılın reytingleri, reklam beğenileri, hatırlanma ve konuşulma oranları gözyaşını baş tacı yaptığımızı gösteriyor. Trajedinin bir meyvesi olarak doğan mizah ise ikincil bir oyuncu olarak eksik kalan gülümsemeleri ve kahkahaları yerleştirmeye çalışıyor suratlarımıza. Kısır bir döngüdeyiz belki, klişeler de cabası. İçimiz karmaşık, beklentilerimiz değişken. Ruhumuz ise henüz yazılmamış hikâyelere aç.

MediaCat, Eylül sayısının kapağında sektörün çeşitli paydaşlarından topladığı veriler, içgörüler ve yorumlarla, televizyonun haletiruhiyesini çiziyor. Diğer konu başlıklarından bazıları ise şöyle…

2011’den 2017’ye Türkiye

40 ülkede faaliyet gösteren Boston merkezli pazarlama danışmanlığı şirketi Garrison Group’un, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Orta Avrupa ve Afrika Bölge Direktörü Matteo Rinaldi, 14 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ve Türk toplumunun 2011’den 2017’ye yaşadığı dönüşümü irdeleyen araştırmanın çıktılarını MediaCat’e özel olarak kaleme aldı. Brand Week Istanbul’un bu yılki konuşmacıları arasında yer alan Rinaldi, araştırmanın tüm detaylarını BWI 2018 sahnesine de taşıyacak.

“Bu çöplük tüm dünyanın”

Portekizli sanatçı Bordalo II ile bu ay yaratıcılığın izini sürüyoruz. Aşırı tüketimin sonuçlarını, en canlı ve gerçek halleriyle koyuyor önümüze Bordalo II.

Televizyonun haletiruhiyesi
Fotoğraf: Raymesh Cintron

Duvarlar, devasa hayvan imgeleri ve çöplerle bezeli bir dünyası var ve bu dünyaya, onun merceğiyle bakmak yeni farkındalıklar yaşatıyor. Bu deneyim, size ait olmayan sorunlara da kafa yormanın gerekliliğini hatırlatıyor. Tabii dönüp bir kez daha bakmakta fayda var; o sorunun size ait olmadığından emin misiniz?

Perakendede “deneyim” devrimi

Tüketici beklentileri ve ihtiyaçları artık hiç olmadığı kadar hızlı değişiyor. Bunun temelinde ise “en iyi deneyimi yaşama” arzusu yatıyor. Gerek kişiselleştirilmiş deneyim arzusu gerekse de değişen alışveriş koşulları doğrultusunda online ve fiziksel mağazacılık esaslı bir rekabete sürükleniyor. Perakendecilerin rakiplerine karşı nasıl pozisyon alacakları ise merak konusu. Perakendede “deneyim” devrimi, MediaCat’in Eylül sayısında.

“OTC’nin ihtiyacı tanıtım”

Televizyonun haletiruhiyesi

CMO Perspektifi sayfasının bu ayki konuğu Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Ülke Müdürü Taygun Günay. Kendisi Türkiye’de henüz bir OTC kanununun olmamasının yarattığı koşullar doğrultusunda hem sağlık profesyonellerine hem de tüketiciye tanıtım yapılmasının gerekliliğine dikkat çekiyor: “Bizim, tüketicideki sağlık okuryazarlığını veya kendilerine nasıl bakmaları gerektiği konusundaki bilgilerini artırmamız lazım.”

Bir markadan daha fazlası

Etkili bir işveren markası yaratmak sürdürülebilir rekabet avantajı ve güçlü bir marka imajı sağlamaktan öte yetenekli çalışanları elde tutabilme ve mevcut işgücünü iyileştirme gibi olumlu sonuçlara gebe. Bugünlerde işveren markasına yönelik farkındalığın, daha önce hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu söylemek mümkün. Peki, bu konu markaların gündeminde nasıl yerini alıyor?

Disruption Stories: Chobani

New York’un ücra köşesindeki 30 kişilik bir ekipten dünyadaki yoğurt trendlerini değiştiren dev bir imparatorluğa… Chobani’nin efsanevi başarısının ardında, köklerinden vazgeçmeyen bir iş insanı yatıyor.

Camellia Sinensis’in izinde

Türkiye, dünyanın en büyük çay tüketicisi konumunda. Bu değerli bitki; genetik sırları, tarihi, seremonileri, farklı demleme stilleri ve çeşitliliğiyle yeni keşiflere mazhar oluyor. Her yeni keşifse pazarı büyütüp renklendiriyor. Camellia Sinensis’in, yani çayın izini sürerken vanilya, çikolata, tatlı meyve ve baharat kokuları sarıyor etrafı… Türkiye’nin değişen çay tercihleri, talepleri ve markaların bu taleplere verdikleri yanıtlar Eylül sayısında.

“Neden vampir dizisi yapmayalım ki?”

BluTV, bu ay yeni sezonla başlayacak, iddialı bir yerli vampir hikâyesi olan Yaşamayanlar için hayli heyecanlı. Platformun CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, ekibin tutkusu ve inancı karşısında hemen ikna olduklarını söylüyor.

Televizyonun haletiruhiyesi

Konu büyük rakip Netflix’e geldiğinde ise, yarattığı dizi enflasyonuna karşı temkinli olduğunu ekliyor sözlerine: “Bugün Netflix bir dizi yaptığında, iki kere düşünüyorsun.”

Takibe takip tehdidi

Herkesin dört gözle kendisini dinleyeceğinden emin olduğu Cannes Lions seferi sırasında Unilever CMO’su Keith Weed’in sektöre verdiği en önemli mesaj influencer’lar üzerineydi. Bu bilinçli tercihin altında, son dönemde giderek sahtekârlığa daha açık hale gelen influencer marketing ekosistemi var. Uluslararası rapor ve analizler, konunun tüm taraflarının şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini gerektirecek cinsten.

Ad Age’te ne var ne yok?

Facebook’un reklam hedefleme terimlerine revizyon geldi… Geçtiğimiz senelerde hızla büyüyen evcil hayvan pazarı, inovasyonun yeni merkezi olma yolunda ilerliyor… Yetenek çekmek zorlaştıkça ajanslar yeni yollara başvuruyor; tıpkı ekstra izin vermek gibi… Publicis Groupe CSO’su Carla Serrano, sektörden gelen baskılar üzerine network’ün siloları yıkıp pop-up ajanslar kurmaya başladığını anlatıyor… Hepsi bu ay Ad Age sayfalarında.

İki ek birden

Sektördeki sayısız paydaşın iletişim bilgilerine erişme imkânı veren İletişim Rehberi ve bu yılın Troya yılı ilan edilmesinden hareketle hazırladığımız Troya Özel Eki de derginizin Eylül sayısına eşlik ediyor.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.