MediaCat

İlham vermeye devam!

Geldiğimiz noktada artık Brand Week Istanbul zamanın ruhunu kavramak, durup biraz düşünmek isteyen herkesin faydalanabildiği, ihtiyacını karşılayabildiği, dünyayı ve Türkiye’yi anlamamızı sağlayan bir platform.

İlham vermeye devam!

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı, MediaCat’in 30’uncu yılı, Brand Week Istanbul’un 11’inci yılı, Felis’in 18’inci yılıydı son ayına girdiğimiz 2023.

Bir yurttaş ve yaratıcı endüstrilerde çalışan biri olarak biliyorum ki Cumhuriyet ilham verici bir hikâyeye sahip olduğu kadar yaratıcı bir düşünüş ve eylem örneği. Yenilikçilik, devrimcilik, bağımsızlık, aynı anda hem idealistlik hem gerçekçilik… Anlamamız ve aktarmaya çalışmamız gereken bir hikâye.

6-10 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Brand Week Istanbul’un temasının da ilham kaynaklarından biri oldu 100 yaşındaki Cumhuriyet’imiz.

Yeniden düşün, yeniden yarat, yeniden inşa et
Yeniden düşünmek, yaratmak ve üzerine inşa etmek için, özellikle Türkiye’nin toplumsal geçmişinde ve geleceğinde, Cumhuriyet önemli bir kaynak, önemli bir başlangıç noktası. Bu nedenle Brand Week Istanbul 2023 temasını belirlerken etkili oldu.

Temayı belirlerken bir diğer “bizi durduran” ve sonrasında da harekete geçiren olgu Maraş ve Hatay depremleriydi. Bu büyük felaketler başta olmak üzere, her geçen gün öyle şeyler yaşıyoruz ki, “Yarattığımız medeniyet ya da kurduğumuz sistemler sahiden çalışıyor mu?” ya da “Bunlar en doğruları mı?” gibi soruları sürekli sormak zorunda kalıyoruz.

Bu sene Brand Week Istanbul’daki yüzlerce oturumda bu soruların yanıtlarını aradık. Sanatçılar, felsefeciler, ekonomistler, teknoloji uzmanları, iş dünyasının liderleri, girişimciler… Farklı deneyim ve uzmanlık alanlarına sahip, geleceğe yönelik farklı vizyonlar geliştiren, farklı fikir ve birikimlere saygılı, birbirinden öğrenmeye açık bir topluluk olarak bir araya geldik; bizleri bekleyen fırsatları ve tehditleri konuştuk.

Zenginliğimiz farklarımızda

Bu farklılığa güçlü bir vurgu yapmak istiyorum. MediaCat’in, Brand Week Istanbul’un ve Felis Ödülleri’nin tarihi fikri tartışmalarla dolu. Bu tartışmalar, kimi zaman oldukça çetin; toplumsal, kültürel ve sektörel gerilimler barındıran ancak birey, ülke ve endüstri olarak ilerleyebilmek için yapmamız gereken tartışmalar oldu.

En başından beri doğru bilginin kaynağı ve kapsayıcı bir platform olmayı hedeflediğimiz için tüm görüşlere yer verdik, söz hakkına ve eşit temsiliyete saygı duyduk. Baskın ya da hâkim fikirler farklı perspektiflerin gelişimine engel olamasın diye yaptık bunu. Bireylerin değil, prensiplerin ve müşterek referansların belirleyici olduğu bir ekosistem yaratmayı daha değerli bulduk. Çünkü fikirler, ne kadar iyi olsalar da, kamusal alana ya da agoraya katılmadan, farklı olanla iletişime geçmeden tek başlarına güçlenemezler.

Büyükşehirler kadar ülkemizin en ücra köylerinden, Türkiye kadar dünyanın sayısız coğrafyasından kişiler ve fikirler yer aldı MediaCat sayfalarında ve Brand Week Istanbul sahnelerinde. Hepimize ilham veren iyi örnekleri de gördük, hepimizin ders çıkardığı kötü örnekleri de tartıştık. Yerelin ve globalin birbirini tanıyacağı, kültürelin ve evrenselin birbirinden besleneceği anlar yarattık. Bu sayede hem iş dünyası hem de ülke olarak standartlarımızı yükselttiğimize inanıyorum. Bu deneyim, her yıl aramıza katılacak yeni fikir, yaklaşım ve kişilerle zenginleşmeye devam edecek.

Kriz zamanlarında ekosistemi güçlendirmek

Benim jenerasyonum krizlere alışık bir jenerasyon. Tabii son 30 yılda krizlerin periyodu geçmişe oranla çok sıklaştı. Pandemi, enflasyon, artan döviz kurları, güvenlik sorunlarına rağmen Brand Week Istanbul ara vermeden 11 yıl gerçekleşen belki de tek etkinliktir. Bu krizlere rağmen hem iş dünyası ve yaratıcı endüstriler için bir nefes alma ve yenilenme durağı yaratabildik hem de zor zamanlarda yaratıcı çözümler geliştirme becerimizi pekiştirdik.

Bugüne dek binlerce konuşmacıyı ağırladığımız Brand Week Istanbul’da bu yıl da 15 ülkeden 400 civarında konuşmacı sahnelerimizdeydi. Inspiration Hall, Brands&Trends, Insight Hall, Premium Business Hall, Healing Hall sahnelerinde 150’den fazla oturum gerçekleşti. Unilever Sürdürülebilirlik Akademisi, P&G Brand Academy, Bayer Healing Academy, Next Akademi, Strateji Akademisi, Creators Akademi, Influencer Academy, Portfolyo Buluşmaları, KİD CommsCamp# eğitim programlarına katılan 30 yaş altı 2 bine yakın genç profesyonelimiz ve öğrencimiz sertifika almaya hak kazandı.

Geldiğimiz noktada artık Brand Week Istanbul zamanın ruhunu kavramak, durup biraz düşünmek isteyen herkesin faydalanabildiği, ihtiyacını karşılayabildiği, dünyayı ve Türkiye’yi anlamamızı sağlayan bir platform.

Brand Week Istanbul artık bir festival

Son 10 yıldır her Brand Week Istanbul, bir öncekinden daha büyük oluyordu. Yeni öneriler, yeni sahneler, yeni işbirlikleri derken mekânlara dar gelir olmuştuk. Onun için bu yıl yeni bir ruh, yeni bir başlangıçla Haliç Kongre Merkezi’ndeydik. Dışarıda, içeride, fuayelerde, 14 sahnede birden gece gündüz devam eden yoğun bir program… Sadece iş dünyası ve yaratıcı endüstriler için değil kültür, sanat, teknoloji, sağlık alanlarında da etkili ve önemli bir platform.

Sadece eğitimler, seminerler, ödül törenleri, konferanslar değil imza günleri, konserler, tiyatro gösterileri, İstanbul Komedi Festivali sahneleriyle zengin ve görkemli bir festival. Murathan Mungan, Hakan Günday, Guy Standing, Latife Tekin, Ayfer Tunç, Müge İplikçi, Vikas Swarup, Darren Coleman, Kev Chesters gibi konuşmacılarımızın imza günlerindeki ilgi inanılmazdı. Mehmet Açar’ın gerçekleştirdiği dört seanslık Film Okuma günleri de en çok ilgi gören bölümlerden biriydi. Evdeki Saat, Gülinler, Baba Zula konserlerinde katılımcılarımız ve Felis kazananları Haliç’in kıyısında alabildiğine eğlendiler.

İstanbul’un kültürel zenginliğine vurgu yaptığımız bir yıldı

Brand Week Istanbul’da her yıl onbinlerce insanı ağırlıyoruz. Konuşmacılarımızın yüzde 40’ı, tüm katılımcıların yüzde 20’si Türkiye dışından geliyor. 2023; gerek mekân tasarımı gerek açılış partisi için seçtiğimiz Paşabahçe Vapuru gerek programda, içerikte seçtiğimiz bazı alt başlıklar, gerekse etkinlik sırasında ve sonrasında yaptırdığımız İstanbul turlarıyla aynı zamanda İstanbul’un kültürel zenginliğine vurgu yaptığımız bir yıl oldu.

Dünyanın en büyük yarışmalarından biri Felis

En büyük yaratıcılık yarışması Cannes Lions bütün ülkelerden başvuru alıyor ve toplamda 12 bine yakın proje yarışıyor. Eurobest tüm Avrupa’dan başvuru alıyor, 2 bin 460 proje yarıştı bu sene. Felis’te ise 4 bin 272 proje yarıştı. Tek bir pazar, tek bir ülke için bu çok umut verici. Hâlâ üreten, yaratan, tasarlayan bir ülkeyiz. Tüm krizlere, tüm olumsuzluklara karşın. Benim bu ülkenin yetenekleriyle ilgili umudum çok büyük.

2023 Felis Ödülleri’nde 18 bölümde 4 bin 272 proje yarıştı. 319 kişi jüri toplantılarında 150 saatten fazla zaman ayırarak değerlendirme yaptı. 196 Felis, 10 Büyük Ödül, 339 Başarı Ödülü verildi. 5 şirket yılın ajansı, markası ve reklamvereni ödülüne hak kazandı. Curious Felis Ödülleri’nde ise 7 Altın, 14 Gümüş, 19 Bronz ödül verildi. Ayrıca 2 Curious Felis Büyük Ödülü, 4 Özel Ödül, 2 Yılın Ödülü verildi.

Tüm bu süreçte kendi çekirdek ekibimizin dışında sektörden çok büyük destek aldık. Jüri başkanlarımız, jüri üyelerimiz, sponsorlarımız, organizasyon şirketlerimiz, akademilerimizin başkanları, moderatörlerimiz, partnerlerimiz… Herkese gönülden teşekkür ediyorum.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.