Makale Kaç işinizle gerçekten gurur duyuyorsunuz? Ne yeni teknolojilere odaklanmak yaratıcılığı dert edinmemenin ne de büyük yaratıcı fikirlerin peşinde koşmak dijital dönüşüme ayak uyduramamanın bahanesi. Sektör olarak beynimizin hem sağ hem de sol taraflarını aynı anda kullanmayı becerebilmeliyiz.
Makale Evden mi çalışıyoruz yoksa işte mi yaşıyoruz? İşin özeti şu: Farklı yaşam tarzları ve devamlı işte olma hali birleştiğinde, çalışanların farklı şekillerde de olsa hem psikolojik hem de fiziksel açıdan zorlu bir dönemden geçtikleri gerçeği değişmiyor.
Makale “Yeni nesil” ideolojik çatışmalar Pandeminin etkisiyle “yeni nesil” ideolojiler günlük hayatımızda ve tüketici davranışlarında gittikçe daha fazla vücut bulurken, bizlerden önce bu konulara yıllarca mesai harcamış filozofların teorilerine bakıp tüketici tutumları üzerine sağlıklı öngörülerde bulunabilmek büyük fırsat.
Haberler Marka iletişiminin geleceği Gezegenin diğer ucundaki herhangi biriyle aynı dertleri paylaştığımız günlerdeyiz. Dilimizden düşürmediğimiz kelimelerde başı “değişim” çekiyor. Gidişatı daha net hatlara oturtmak için, marka ve pazarlama yöneticileri, stratejistler, kreatifler, prodüksiyon ajansları ve araştırma şirketlerinden oluşan uzmanlarla; marka iletişiminin geleceğini konuştuk.
Makale BLM’den bize ne? Toplumun boğuştuğu sorun ister salgın bir hastalık ister sapkın bir düşünce sistemi olsun, her iki durumda da markanız bu derde derman olmuyorsa içi boş mesajlarla durumdan vazife çıkarmanın size bir faydası yok.
Makale İpuçları burnumuzun dibinde Hepimiz içinde bulunduğumuz belirsizlik ortamında sağlıklı öngörülerde bulunmaya çalışıyoruz. Ancak bunu “Trend Toto” formatına çevirip tahminlerin adını “yeni normal” koyma kısmında ben yokum.
Haberler MediaCat Live 2: İletişimde Etik Performans MediaCat önderliğinde düzenlenen online mini konferans serisi MediaCat Live devam ediyor.
Makale Salgın belirsizliğinde marka yönetme çabaları Her ne kadar “yeni normal” nasıl olacak bilemesek de “salgın öncesi dünyada bu çalışır mıydı?” sağlamasını mutlaka yapıyoruz. Yine de tüm bu belirsizlik içerisinde attığımız adımların doğru olup olmadığını gösterecek tek şey zaman.
Makale Küresel salgının merkez üssünden bildiriyorum Türkiye’de yaşadığım 37 yıl boyunca terör saldırısından depremine, darbe girişiminden toplumsal başkaldırısına türlü sosyal travma gördüm. Ortalama bir Batı ülkesi vatandaşının hayatında belki birkaç kez yaşadığı “sosyal travma” kavramı bizim göbek adımız.
Makale Happy hour ötesi ajans kültürü Güçlü bir kültür yaratabilen ajanslar bir taşla iki kuşu birden vurabildiği gibi, bünyelerine yeni yetenekleri kazandırma konusunda da oldukça avantajlı bir duruma geliyor.
Makale New York’lu reklamcıları Müslüm Baba’yla tanıştırmak Kültürel çeşitliliği geliştirmek ve farklı bakış açılarını yaratıcı süreçlere dahil edebilmek için Spotify Spotlight gibi yaratıcı uygulamalarla konuyu belirli gün ve haftaların ötesine taşımak gerekiyor. Kim bilir, belki bu vesileyle Amerika’da Müslüm Gürses şarkıları kullanılan reklamları görmek de nasip olur.
Makale Borat vs Zuckerberg Aslında Twitter ve Facebook’un ne yaptıkları ve içinde bulundukları durum sadece pazarlama dünyasının değil, tüm dünyanın yüzleştiği çok daha büyük bir soruna dikkat çekiyor.