Vestel, son teknoloji ürünlerini Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA 2024) sergileyecek.
Vestel, katılımcılarını 6-10 Eylül tarihleri arasında Berlin’de ağırlayacak olan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA 2024), dünyanın dört bir köşesine sunduğu ürün ve teknolojileriyle bu yıl 32’nci kez yerini aldı.
IFA 2024’te beyaz eşyadan televizyonlara, küçük ev aletlerinden mobiliteye kadar faaliyet gösterdiği alanlarda geliştirdiği pek çok yeni ürünü paylaşacak olan Vestel, ziyaretçilerle teknoloji destekli farklı bir fuar deneyimi sunduğu üç bin metrekarelik bir alanda buluşacak.
Vestel CEO'su Ergün Güler
Markanın fuar öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Vestel CEO’su Ergün Güler, şirketin büyüme odaklı yol haritasına ilişkin bilgiler paylaştı. Güler, yaptığı açıklamada, “Geçen yıl CEO’luk görevini devralırken donanım, tasarım ve yazılım ekseninde şekillenen stratejimizle, marka değerimizi istikrarlı şekilde yükselteceğimizi vurgulamıştım. Amacımız üç yıl içinde verimlilik artışını ve ciro büyümemizi kaldıraç olarak kullanılarak şirket değerimizi iki katına çıkarmak. Bunu yeni iş alanlarına yatırım, yeni coğrafyalara açılım, Vestel ve Vestel’e ait lisanslı markalarla büyüme ve yeni işbirlikleri kurma stratejimiz sayesinde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Dünyada yaşanan ticari gelişmelerin Vestel’in büyümesinde kilit rol oynadığını vurgulayan Ergün Güler, Vestel’in uluslararası pazardaki stratejilerine ilişkin ise, “2028 yılında Amerika’ya yönelik ihracatımızı beş katına çıkarabileceğimizi görüyor ve hedeflerimizi buna göre belirliyoruz. Bunun yanında, Kuzey Amerika, Afrika, Körfez Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri gibi hızlı büyüyen pazarlar, bizim de hedeflediğimiz pazarlar arasında yer alıyor. Uluslararası pazarda bu bölgelerde yeni işbirlikleri kurarak varlığımızı güçlendireceğiz. Bu stratejik adımlar sadece mevcut operasyonlarımızı güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda küresel pazarda rekabet avantajımızı artırarak, uzun vadeli büyüme ve sürdürülebilirlik hedeflerimize katkı sağlayacak” değerlendirmesine bulundu.
Vestel’in bugün ODM (Original Design Manufacturer) tarafında çok güçlü olduğunu, Toshiba, Sharp, Daewoo, JVC, Telefunken gibi önemli markalara lisans anlaşmaları gerçekleştirdiğini vurgulayan Güler, “Bu markaların, haklarına sahip olduğumuz pazarlarda üretimin yanı sıra tasarımdan pazarlama ve satışa kadar tüm süreçleriyle ilgileniyoruz. Öncelikle ihracatta bize ait markaların payını yüzde 50’ye taşımayı hedefliyoruz. Avrupa pazarında önemli bir paya sahip olmamızda lisanslı markalarımızın büyük katkısı var. Büyüme stratejimizde en önemli planlarımızdan biri de bu lisanslı markalarımız ile yeni coğrafyalara açılmak ve mevcut pazarlardaki etkinliğimizi artırmak” dedi.
Güler, Vestel’in Avrupa’daki ilk dijital ve fiziksel mağazasını Berlin’de açtığının da bilgisini verdi ve bu mağaza ile Akdeniz’in zarif tasarımlarını ve Vestel’in üstün teknolojisini Alman tüketicilerle buluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Bu noktada Aslı Filinta ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden bahseden Güler, “Akdeniz’in sıcaklığını ve zarafetini, yenilikçi teknolojimizle bir araya getirerek Almanya pazarında fark yaratacak ürünler sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.
Ergün Güler, bu yıl IFA’da sergilenecek ürün ve teknolojilerin sürdürülebilirlik odağında tasarlandığını ve geliştirildiğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Vestel Ventures aracılığıyla hem kadın girişimcileri desteklemek hem de çevresel fayda sağlamak amacıyla yatırım yaptığımız Biolive markası, Akdeniz’in sembolü olan zeytinin çekirdeklerinden tamamen doğal biyoplastik granüller üretiyor. Bu hammaddelerle üretilen ürünlerimizi fuar alanında görebilirsiniz. Bu ürünlerle, beyaz eşya genelinde petrol bazlı plastik kullanımını ortalama yüzde 35 oranında azaltıyoruz. Klima gibi ürünlerde bu oran yüzde 90’ı aşarken, TV’lerde yüzde 99’a ulaşıyor […] Bu yıl IFA’da sergilediğimiz ürünler, sürdürülebilirlik çalışmalarımızın somut örnekleri. Sürdürülebilir üretim ve doğa için pozitif değer yaratma hedefimize aralıksız yatırım yaparken hem üretim süreçlerimiz hem de geliştirdiğimiz uygulamalarla dünyanın geleceği için üzerimize düşen sorumluluğu alıyor ve müşterilerimizi bu sürece dahil ediyoruz.”
Vestel’in hayatı kolaylaştıran, erişilebilir ve akıllı ürünlerle sosyal ve çevresel fayda yaratan bir teknoloji şirketi olma vizyonuyla hareket ettiğini belirten Güler, Vestel Mobilite’nin faaliyet alanlarının da çevresel etkiler açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Bu alandaki büyüme beklentilerini ise, “2030 yılında global mobilite pazarının, sadece bizim faaliyet gösterdiğimiz elektrikli araç komponentleri, elektrikli araç şarj istasyonları ve enerji batarya depolama çözümlerinin yaklaşık 580 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Vestel Mobilite olarak biz de bu pazarda üssel bir büyüme hedefliyoruz. Gelecek üç yılda Vestel Mobilite’nin piyasa değerini milyar doların üzerine çıkarmayı amaçlıyoruz” sözleriyle detaylandırdı.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.