MediaCat

Yapay zekâ ile işe yerleştirmeler 10 kat arttı

Yapay zekâ tabanlı işe alım platformu Onenewone Ono 2024 yılına ait işe alım trendlerini paylaştı.

Yapay zekâ teknolojileri işe alım süreçlerinde de rol oynamaya başlarken, yapay zekâ tabanlı işe alım platformu Onenewone Ono bu yılın işe alım trendlerini bir infografikle paylaştı.

İnfografikte öne çıkan verilere göre 2024’te yapay zekâ ile işe yerleştirmeler bir önceki yıla oranla 10 kat artarken; sigorta, banka, perakende ve enerji sektörleri yapay zekâ ile işe alımda başı çekti. Geleneksel işe alım yöntemleriyle aday arama süreci ortalama 23 saat sürerken, yapay zekâ ile bu süre 1 saniyeye indi. Yaklaşık 42 gün süren işe alım süreçlerinin ise yapay zekâ ile ortalama 12 günde tamamlanması sağlandı.

En çok işe alım yapan departmanlar teknoloji & yazılım

2024’te en çok işe alım yapan departman teknoloji ve yazılım oldu. Onu insan kaynakları ve satış departmanları izlerken, İstanbul’dan sonra en çok işe alım yapan şehir olarak Kocaeli öne çıktı.

Hibritin ayak sesleri

Yapay zekâ desteğiyle gerçekleştirilen 65 bin ön mülakattan başarıyla geçen adayların yüzde 80’inin işe alındığını gösteren infografikte, işe alımda kuşaklararası beklentilerin de farklılaştığı dikkat çekti. Y Kuşağı yüzde 52 oranla ofis çalışma modelini benimserken, Z Kuşağı yüzde 59 oranla hibrit modele sahip firmaların iş ilanları ile ilgilendi.

2024’te öne çıkan çalışma modeli yüzde 46 ile ofis oldu. Bunu yüzde 42 ile hibrit çalışma modeli ve yüzde 12 ile uzaktan çalışma takip etti.

Kadınlar uzaktan çalışmayı tercih ederken, erkeklerin hibrit çalışabilecekleri şirketleri daha çok tercih ettikleri görüldü.

Çalışanların kırmızı çizgileri: saygısızlık, haksızlık, mobbing

Yapay zekânın mülakatlarında sorduğu “Kırmızı çizginiz nedir?” sorusuna en fazla verilen yanıtlar sırasıyla saygısızlık, haksızlık ve mobbing oldu.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.