İknanın fizikötesiyle tanışın

Cialdini gelmeden önce bunları öğrenseniz iyi olur!

İknanın fizikötesiyle tanışın

Kaleme aldığı İknanın Psikolojisi kitabıyla 30 yıldır en çok satanlar listelerinden ayrılmayan ve pazarlama dünyasının günümüzde kullandığı birçok teknik ve yöntemin önünü açan psikoloji profesörü Robert Cialdini; İstanbul’a, Brand Week’e geliyor. Konuşmasını, günümüzde mesajların iletildiği (dijital/postmodern) ortamın, anlamların keskin ve net olarak kurgulanmasını garantiye almaktan uzak olan tabiatı nedeniyle gitgide belirsizleşen durumunda, ikna olmanın ve ikna edebilmenin koşullarını tartışacak.

2014 yazından bu yana üç siyasi seçim yarışının sahne aldığı Türkiye’de de “ikna” hâlâ popülerliğini koruyan bir düşünsel pratik. Zira benzer mesajlar, farklı hitap noktalarından aynı kitlelere yönlendirildiğinde farklı algılandı. Vaatlerinde ve siyasi çizgilerinde tutarlılık göstermeyen kimi hareketler seçmenlerde hayal kırıklığı yaratmazken, taahhütlerini somut argümanlarla besleyen ve kapsayıcı bir söylem geliştiren kimi partiler seçmenleri ikna edemedi. Yıllar içinde meşruiyetine dair toplumsal şüpheleri ortadan kaldırmayı başaran bir siyasi hareket, bugün yine ötekiliğin sınırlarına itiliyor. Kadına karşı şiddet kampanyaları olanca artışıyla tüm mecralarda karşımıza çıkarken, şiddet oranlarında bir azalmaya ne yazık ki tanık olamıyoruz.

Cialdini, iknanın sürecinin karmaşık yapısını genel geçer olduğunu düşündüğü altı prensip üzerinden açıklıyor: karşılık verme, tutarlılık, toplumsal onay, beğeni, otorite ve zor bulunma. Bu prensipleri güncel gelişmelerden, popüler kültürden ve yakın tarihten itibaren anlamaya çalışalım istedik.

Sayfa numaralarına tıklayarak iknanın altı prensibine ulaşabilirsiniz.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.