Women to Watch 2015 seremonisinde yılın Fark Yaratan Kadın Liderleri sahnedeydi.
Women to Watch seremonisinin ikinci bölümünde fark yaratan kadın liderlere ödülleri iki ayrı panel eşliğinde verildi. Önceki yıllarda Fark Yaratan Kadın unvanını kazanan isimlerin ödülleri takdim ettiği törende ilk panelin moderatörlüğünü Gupse Özay üstlenirken ikinci bölümün moderatörlüğü ise Ece Üner’e emanetti.
İlk olarak “Sınırları Aşanlar” panelinde Oyuncu ve Senarist Gupse Özay Sanat Lideri, Y&R Team Red Kreatif Direktörü Ayşe Aydın Yaratıcı Lider, TAV Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı Bengi Vargül İletişim Lideri, Hürriyet İcra Kurulu Üyesi ve Pazarlama Direktörü Birim Gönülşen Özyürekli Pazarlama Lideri, TBWA\ISTANBUL Genel Müdürü Burcu Özdemir Kayimtu Yaratıcı Lider ve Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Deniz Aktürk Erdem ise Pazarlama Lideri ödülüyle onurlandırıldı.
Kadınların ön planda yer almalarının oldukça zorlu olduğu birçok kategoride lider rol oynayarak kendilerine biçilmiş rolleri yıkan, sınırları aşan ve başarı dolu kariyerleriyle tüm kadınlara ilham olan isimler Gupse Özay’ın moderatörlüğünde sahnede buluştu.
İlk olarak günün sunuculuğunu üstlenen Simge Fıstıkoğlu’nun “Siz sinemada komedide hem yazıp hem oyuncu olarak yer alan ilk kadınsınız Türkiye’de. Kadınlar komedide neden icra aşamasında var da üretim aşamasında yoklar? sorusuna yanıt veren Gupse Özay “Ben sinemada ilkim ama Türkiye’de bu konuda ilk olan isim Gülse Birsel’dir. Benim de idolümdür kendisi. Sinema biraz daha tehlikeli, sonuçta bilet alıyorsunuz ve bu bir risk. Kadının yazıp kadının ön planda olduğu bir film olunca erkekleri sinemaya çekemiyorsunuz. Kadın biraz pasör olarak algılanıyor oyunculukta. Biz pasör olmayalım artık bizim de hikâyelerimiz var” dedi.
Ayşe Aydın: Ben ödül kazanan ekibin kreatif direktörü olduğum için buradayım. Ekibimizde 10 tane erkek var. Erkekler sadece kadınların önüne bariyer koymuyor onları korumak için fikir de üretiyorlar. O yüzden ben erkeklerden umutluyum. Özellikle yeni nesil erkeklerden umutluyum.
Bengi Vargül: Farklı kültürler arasında ortak sinerji kurulursa çok güzel bir enerji oluşacağına inanıyorum. Ortak bir hizmet kalitesini yakalayabilmek kolay değil. İyi bir lider, iyi bir takımla çalışmak lazım. Bu anlamda ben çok şanslıyım.
Birim Gönülşen Özyürekli: Sadece medya değil birçok sektör kadın için kolay değil. Yüzde 30’lardan yüzde 50’lere çıkmak için mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor. Hürriyet’in icra kurulunun yüzde 39’u kadın yöneticilerden oluşuyor. Bence bizim içgüdülerimiz çok yardımcı. Neden mücadele ettiğimizi, neden var olduğumuzu, o kuruma neden dahil olduğumuzu hatırlayarak devam ettiğimiz için, kadınlar olarak fark yarattığımızı düşünüyorum.
Burcu Özdemir Kayimtu: Aslında kadınların reklam sektöründeki istihdamına baktığımızda diğer sektörlere göre daha şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Bizim ajans özelinde baktığımda ajansta kadınlar yüzde 52 gibi bir oranda. TBWA olarak 2020 yılına kadar kadın yönetici sayısını yüzde 20 oranında yükseltmek istiyoruz. Bunun için çalışmalara başladık.
Deniz Aktürk Erdem: Sheryll Sandberg burada olsaydı bu söyleyeceğime çok kızardı “kadınlar hep başarılarını şans faktörüne bağlıyorlar” diye. Ama söylemek zorundayım ben çok şanslıydım. Fırsat eşitsizliği ihtimalinden çok uzak bir ortamda büyüdüm. Ailenin “tekne kazıntısı” ve tek kız çocuğu olarak hiç abilerime sunulan fırsatların gerisinde bırakmadılar beni. Hayatımda da hep iyi fırsatlar çıktı. Konuklar arasında Türkan Sabancı’yı görüyorum. Sabancı Holding’in eğitimimi tamamlamamda çok büyük katkısı oldu. Eğer sebat ediyorsanız size fırsatlar çok da kapalı değil.
Panelin moderatörlüğünü üstlenen Gupse Özay, konuklara sorular yöneltirken zaman zaman esprileriyle de salonu kahkahaya boğdu.
Women to Watch 2015, günün son panelinde “yarını tasarlayan” kadınları ağırladı. Medya Lideri ödülü alan Ece Üner’in moderatörlüğünde gerçekleşen panele katılan moda tasarımcısı, girişimci Dilek Hanif Tasarım Lideri; İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci Marka Lideri; Gündüz Kürk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ruken Mızraklı Sektörel Tanıtım Lideri; Vogue Türkiye Genel Yayın Yönetmeni ve Doğuş Yayın Grubu Dergiler Grup Başkanı Seda Domaniç ise Medya Lideri ödüllerini aldıktan sonra sohbet başladı.
Sözlerine kadının yalnızca var olarak bile fark yaratmayı başaran bir varlık olduğunu söyleyerek başlayan Ece Üner, pek çok kadının sevdiği falcıların en iddialısı bile bizlere bugünü tam olarak anlatamıyorken yarını tasarlamanın başlı başına bir devrimcilik olduğunu söyledi.
Katılımcıların markalaşmayı tecrübeler ve rakamlarla masaya yatırdıkları panelde ilk sözü alan Dilek Hanif marka yaratmak için sabrın ve çok çalışmanın öneminden bahsederken, Perihan İnci ekip çalışmasının marka başarısındaki etkisine değindi. Hayatına 1913 yılında diğerleri gibi bir derici olarak başlayan Prada’nın yükseliş hikâyesini anlatan Ruken Mızraklı ise bir kadının, Miuccia Prada’nın 70’lerde devraldığı markayı 30 yılda 6 milyar dolar marka değerine ulaştırması örneğinden hareketle kadın liderin gücüne dikkat çekti.
Efsane kadınların olduğu, kadın egemen bir sektörde çalıştığını söyleyen Seda Domaniç meselenin varoluş mücadelesi olduğuna dikkat çekerek arzu nesnesi olmayı başarabilmiş yayınların hayatına devam ettiğini söyleyerek içeriğin başarıya giden yolun olmazsa olmazlarından biri olduğunu belirtti.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.