CMO Society ve Microsoft Türkiye ev sahipliğinde “Yeni dönemin pazarlama dünyasında teknolojiyle değer yaratmak” temasıyla düzenlenen online buluşma, dün öğle saatlerinde Microsoft Teams üzerinden herkese açık olarak gerçekleştirildi.
Namogoo VP Global Partnerships & Alliances Tal Rotman, Sprinklr Chief Experience & Marketing Officer Grad Conn, Microsoft Middle East & Africa CMO Peter Debenedictis ve Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı’nın katılımıyla gerçekleşen buluşmada, güncel örneklerle teknolojinin pazarlama faaliyetlerini ve müşteri deneyimini nasıl iyileştirebileceğine dair perspektifler sunuldu.
Rotman’ın sorunsuz ve kesintisiz bir müşteri deneyimi vaat eden Namogoo’yu anlattığı sunumunu, Conn’un Sprinklr yolculuğundan bahsettiği ve müşteri deneyimi inşasında yapay zekânın konumunu detaylandırdığı sunumu izledi. Etkinlik, Kundakçı ve Debenedictis’in döneme dair öğrenimlerini masaya yatırdıkları keyifli söyleşiyle kapandı. Toplantı, genel hatlarıyla üç ana başlık üzerine şekillendi:
Son dönemde ivmelenen dijital dönüşüm ve e-ticaretin yaşadığı sıçrama, markaların dijitale yaptığı yatırımları büyük ölçüde artırdı. Tal Rotman’ın sunumu, bu dönemde vaktini ve nakdini dijitalde harikulade bir müşteri deneyimi yaratmaya kanalize eden markaların çabalarına sahip çıkmada Namogoo’nun oynadığı rol üzerineydi.
Rotman, online alışveriş sitelerine giren her dört müşteriden birinin tarayıcısına sızan gayrimeşru yazılımların karşısına çıkardığı rakip firma reklamlarıyla dikkat dağınıklığına uğradığını ve bu durumun müşteriyi internet sitesine çekmeyi başaran markalara müşteri kaybı yaşattığına dikkat çekti. Durumu önlemek ve markalara müşterilerini geri kazandırmak hususunda Namogoo’nun uygulamalarından bahseden Rotman, bu soruna yol açan unsurlar arasında ücretsiz ağlara bağlanırken okumadan kabul ettiğimiz hüküm ve koşullar olduğunu belirterek şu sözü hatırlattı: “Eğer bir hizmete para ödemiyorsanız, ürün sizsinizdir.”
Yayına New York’tan katılan ve katılımcılara müşteri deneyimi platformu Sprinklr’ın nasıl çalıştığını anlatan Grad Conn’un odağında, yapay zekânın iş dünyasında yaratacağı potansiyel etkiler vardı. Conn’un McKinsey verilerine dayanarak paylaştığı veriler, yapay zekânın 2030 yılına kadar küresel ekonomiye 13 trilyon dolar katkı sağlayacağına ve potansiyelini erken fark ederek kendini dönüştüren şirketlerin iş verimliliğini yüzde 40 oranında artırarak, gelir akışını ikiye katlayabileceğine ışık tuttu. Yapılandırılmamış verileri otomatik amaçlar, artırılmış bilgiler ve eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürme prensibiyle çalışan Sprinklr’ın bu anlamda şirketlere nasıl yardımcı olabileceği örneklendirilerek anlatıldı.
Sunumunda yapay zekânın kapsadığı makine öğrenimi ve derin öğrenme kavramlarının kafa karışıklığı yaratabildiğine de dikkat çeken Conn, konuya noktayı şu ifadelerle koydu: “Başlangıçta sizi yerden kaldıran teknoloji makine öğrenme olsa da en nihayetinde iyi bir iş ortaya koymak için ihtiyacınız olan şey derin öğrenmedir.”
Kapanış söyleşisinde Münir Kundakçı’nın sorularını yanıtlayan Peter Debenedictis, katılımcılarla döneme dair kişisel ve mesleki çıkarımlarını paylaştı. Son dönemde insanlar arasına giren fiziksel sınırların onları bir anlamda yakınlaştırdığını ifade eden Debenedictis, çalışma arkadaşlarının özel hayatlarını öğrenmeye ve onlarla daha farklı bağlar kurmaya başladığını belirtirken, evde çalışılan dönemde takvim yönetiminin önemine de parmak bastı.
Mesleki çıkarımları arasında ise şunlar vardı:
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.