MediaCat

İletişimin iş sonuçlarına etkisi artıyor

TÜHİD-İDA İletişim Hizmetleri Algılama Araştırması’na göre Türkiye’de şirket CEO’ları ve iletişim yöneticileri…

İletişimin iş sonuçlarına etkisi artıyor

TÜHİD-İDA İletişim Hizmetleri Algılama Araştırması’na göre Türkiye’de şirket CEO’ları ve iletişim yöneticileri, iletişimin iş sonuçlarını olumlu etkilediğini düşünüyor. Bu amaçla iki yıl öncesine göre daha fazla iletişim danışmanlığı, reklam, itibar yönetimi ve medya ilişkileri hizmeti aldıklarını belirtiyorlar.
İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) ve Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl ikincisi yaptırılan “İletişim Hizmetleri Algılama Araştırması” sonuçlarına göre şirket CEO’ları kurumsal iletişime son yıllarda daha fazla zaman ayırıyor ve iletişimin iş sonuçlarına olumlu katkısına daha çok inanıyor. Ürün/Marka iletişiminde, kurumsal itibar yönetiminde, medya ilişkilerinde, kriz iletişiminde, konu ve gündem yönetiminde, organizasyon ve etkinlik yönetiminde, ‘online’ iletişimde ve kurumsal sosyal sorumluluk iletişiminde iki yıl öncesine göre daha fazla dışarıdan hizmet alıyorlar. İki yıl içinde ‘online’ iletişimin ve kurumsal itibar yönetiminin en önemli alanlar olacağı düşünülüyor.
Araştırmanın sonuçları ile ilgili özet rapor, 3 Mart’ta Bahçeşehir Üniversitesi’nde,
TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Toksü, İDA Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Turhan, ERA Research & Consultancy kurucusu Elvan Oktar, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, SOYAK Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk’in yorumlarıyla katıldığı bir toplantı ile açıklandı.

ERA Research & Consultancy ‘nin ‘online’ anket sistemi kullanılarak yaptığı araştırmaya iş dünyasından çeşitli kademelerde yöneticiler, iletişim danışmanları şirketlerinin yöneticileri ve çalışanları, medya mensupları ve akademisyenler olmak üzere 221 kişi katıldı.

Araştırma sonuçlarına göre, şirketlerin CEO / Genel Müdürleri kurumsal iletişime zamanlarının ortalama yüzde 24’ünü ayırıyor. TÜHİD Başkanı Fügen Toksü “2 yıl önce bu araştırmayı yaptırdığımızda CEO’lar kurumsal iletişime zamanlarının yüzde 18’ini ayırıyordu, şimdi ise yüzde 24’ünü ayırıyorlar. Bu bize, üst düzey yöneticilerin, iletişim hizmetlerinin iş sonuçlarına etki düzeyinin arttığı gördükçe bu konuya daha çok zaman ayırdıklarını gösteriyor” dedi.

İDA Başkanı Cengiz Turhan ise, “Araştırmaya katılan medya mensuplarının yüzde 73’ü iletişim danışmanlığı şirketlerini bilgi kaynağı olarak görüyor. Araştırmanın en önemli sonuçlardan biri de, CEO’ların çalıştıkları PR ajansında öncelikle stratejik düşünme yeteneği aramaları. Ayrıca konu ve gündem yönetiminin de ön plana çıkacağı anlaşılıyor,” dedi.

SOYAK Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk de kurumsal itibar yönetiminin önemine değinerek, “Kurumsal itibar yönetimi bir şemsiye kavram. Tüm iletişim faaliyetlerini kurumsal itibara yaptığı katkı çerçevesinde değerlendirmek ve bunları her seviyede ölçerek, şirket yöneticilerinin önüne rakamsal sonuçlarla çıkmak gerekir,” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, sektör-üniversite işbirliği konusunda kat edilmesi gereken çok mesafe olduğunu, gençlerin kültürlerinin, dünya görüşlerinin zenginleştirilmesinin şart olduğunu belirterek, “Sektörde işletme, uluslararası ilişkiler ve başka fakültelerin mezunları, iletişim mezunlarına göre daha çok tercih ediliyor. Bu duruma bakarak, yeni İletişim Fakülteleri kurmak yerine, diğer fakültelerden mezun olan ama iletişim sektörüne ilgi duyanlara yönelik kapsamlı lisansüstü programlar yaratmak daha iyi olacaktır,” dedi.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.