Makale Şahmaran ve Lilit Lilit, ataerkilliğe isyanın adıdır. Bu çerçeveden hareketle, ilk sezondaki zengin ekofeminist çağrışımlarla uyarlı şekilde ikinci sezonunda Şahmaran’ın yanına Lilit’i oturtmuş Şahmaran dizisinden “homosantrizm” karşısında “ekosantrik” bir akışla kanatlanıp uçması beklenmez mi, beklenir. Hayır, böyle olmuyor.
Medya Emek, düşünce, umut noktasında bir imkân Tayfun Atay, Cumhuriyet açısından bir “eksikliğin” giderilmesi anlamına gelen PA7AR’ı bu sözlerle özetliyor.
Yakın Plan MediaCat Mart sayısı ile karşınızda Dördüncü kez alanlarındaki en yaratıcı isimleri ağırlayan Creativity 50’nin kapak konusu olduğu özel sayıya iki ek eşlik ediyor.
Haberler Fantezileri ve gerçekliğiyle… Kıyamet Çağı’na hoş geldiniz! “Yeni-milenyum”un en karakteristik yanlarından biri, insanlığın ütopyalarının yerini “distopya”lara bırakmış olması. Ütopyaların revaç bulduğu dünya, gelecekten umutlu, herkesin daha iyi ve mutlu olabileceği bir hayat hayalinin varlığını sürdürdüğü insanlık haliyle muteberdi.
Makale Arkaik darbe, konvansiyonel medya, ontolojik güvenlik Sosyal medyanın ve siyasal meydanların genel havası böylesi bir güvensizlik hissini artırırken televizyon ekranlarında karşımızdaki sunucular, moderatörler ve tüm görüş farklılıklarına rağmen “diyalojik” bir performansta buluşmuş uzman konuşmacılar risk, güvensizlik ve kriz kilidinin açılmasında anahtar rol oynadı.
Yakın Plan MediaCat tasarımını yeniledi MediaCat Şubat sayısında yeni tasarımıyla okurlarıyla buluşuyor.
Yakın Plan CMO Perspektifi seminerleri başlıyor Marka Okulu’nun zihin açan seminerlerinin yeni dönem konuşmacıları belli oldu.
Medya Tayfun Atay’la “Yeryüzü Sohbetleri” Cumhuriyet’te başlayan yeni Ramazan sayfasını Tayfun Atay’la konuştuk.
Yakın Plan ‘Seküler merkez medya artık marjinal’ Tayfun Atay, MediaCat’e yeni medya düzenini değerlendirdi.
Medya “Gelecek rüyamız Acun” Radikal gazetesi yazarı Tayfun Atay, rol modelleri araştırmasını ‘kendini yaratan insan’ anlayışından bakarak değerlendirdi.
Medya Araplar dizilerimizde ne buluyor? Tayfun Atay, popüler kültürün dindarlaşma eğilimini TV yapımları aracılığıyla sorguladığı yazısına Ortadoğu coğrafyasından bakarak devam ediyor.
Medya Popüler kültür dindarlaşıyor mu? Tayfun Atay TV yapımlarının iktidar tarafından fethedilmemiş tek kale olduğu yorumunda bulunuyor.