MediaCat

Engel tanımayan kitaplar

Can Yayınları ve Amazon Türkiye, dünya edebiyatı klasiklerinin Braille alfabesine çevrildiği “Engel Tanımayan Kitaplar” serisini satışa sundu.

Engel tanımayan kitaplar

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada 285 milyon görme engelli birey yaşıyor. Bu kitlenin 39 milyonunu ise yüzde 100 görme engelli kişiler oluşturuyor. Stanford Üniversitesi’ne göre iletişim ve bilgi yüzde 80 oranında görme odaklı tasarlandığı için görme engelli kişiler sunulan ürün ve hizmetlerden özgürce faydalanamıyor.

Bu farkındalıkla güçlerini birleştiren Can Yayınları ve Amazon Türkiye, 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde dünya edebiyatı klasikleri ve çocuk kitaplarının Braille alfabesiyle yeniden yazıldığı “Engel Tanımayan Kitaplar” seçkisini satışa sundu.

21 x 29,7 santimetre ebatlarında, görme engelli bireylere okuma kolaylığı sağlaması için özel olarak üretilen seride Anton Çehov, Edgar Allan Poe, Franz Kafka, Mihail Bulgakov gibi klasik dünya edebiyatının önemli yazarlarının öyküleri yer alıyor. Orijinal ebatlarına sadık kalınarak basılan çocuk kitaplarında ise yaklaşık 40 dilde 10 milyondan fazla okurla buluşan Elmer serisi dikkat çekiyor.

Can Yayınları Genel Müdürü Ali Granit anlamlı işbirliğini, “Biz Can Yayınları olarak toplumun tüm kesimlerine Türk ve dünya edebiyatının en iyi kitaplarını ulaştırma sorumluluğu hissediyoruz. Son yıllarda görme engelli bireyler için sesli kitap uygulamaları konusunda önemli adımlar atmış olsak da ne yazık ki Türkiye’de Braille alfabesiyle yazılmış edebi eserler yok denecek kadar az. Biz de bu bağlamda Türkiye’ye geldiği ilk günden beri çeşitli önemli projelerde işbirliği yaptığımız Amazon Türkiye’yle bu sefer de görme engelli bireyler için bir araya geldik. Dünya ve çocuk klasiklerinden oluşan çok güzel bir seçki yaptık ve 24 kitabımızı Braille alfabesiyle yazdırdık. Bu kitapları görme engelli bireylerin en kolay okuyacakları formatta bastırdık ve amazon.com.tr sayesinde Türkiye’nin her yerinden erişilebilir hale getirdik. Zaman içinde kitap çeşidimizi de artırmayı planlıyoruz” sözleriyle değerlendiriyor.

Serideki tüm kitaplara buradan erişmek mümkün.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.