Marka ve iletişim stratejisi alanında faaliyet göstermek üzere kurulan co.entegre çalışmalarına başladı.
Kariyerine 2006 yılında McCann Erickson’da stratejik planlama departmanında başlayan ve takip eden yıllarda Rafineri, Medina Turgul DDB ve DDB Grup gibi ajansların yanı sıra Eczacıbaşı Yapı Grubu’nun da yerel ve küresel iletişim stratejilerinin belirlenmesi için çalışan Canan Pehlivanoğlu Öke tarafından Ağustos 2020’de kurulan co.entegre faaliyetlerine başladı.
“Ajans, marka ve araştırma şirketleriyle entegre bir şekilde marka ve iletişim stratejileri planlayan ve yöneten entegre ve dedike bir oluşum” olan co.entegre, A’dan Z’ye bir stratejik planlamacının yönetmesi ve varlık göstermesi gereken tüm süreçlerde bulunmayı ve bu bağlamda kendisini “pazarlama direktörünün sağ kolu olarak çalışma” yaklaşımıyla markalarına adamayı taahhüt ediyor.
Canan Pehlivanoğlu Öke’nin “değişen ajans ve marka dünyasına paralel olarak kurulmuş kompakt ve esnek bir yapı” olarak tanımladığı yeni girişimi co.entegre’yi yakından tanımak için kurucusuyla ufak bir sohbet gerçekleştirdik.
İletişim ajanslarında “freelance”, yükselen bir çalışma modeli. Öncelikle bu modelin özünde reklamcılığın, alternatif bir iş yapış şekli olması yatıyor. Her zaman kutunun dışına çıkma eğilimi ve cesareti bu güdüyü doğal olarak perçinliyor. Zamanın girişimci ruhu, “freelance” kültürünün ivmesini artırıyor. Bu duruma daha az popüler ajans dünyası ve siloları yıkma isteği eklenince, uzaktan erişebilir yetenek – yetkinlik – deneyim havuzları çeşitleniyor ve zenginleşiyor. Artan başarı örnekleri de yeni adımları cesaretlendiriyor.
2006-2018 yıllarında sırasıyla McCann, Rafineri ve DDB bünyesinde yürüttüğüm stratejik planlama kariyerimi, işin gerçekleriyle tanışmak ve daha gerçekçi, daha anlamlı, daha etkin, daha ikna edici bir yaklaşım benimsemek için marka tarafına çevirmiştim. Eczacıbaşı Yapı Grubu bünyesinde marka iletişim, dijital pazarlama ve pazarlama analitiğinden sorumlu olduğum süre boyunca, ajans ruhundan çok farklı, bir o kadar da besleyici, öğretici bir süreç geçirdim.
Ancak ikinci yılımı doldurduğumda tek sektöre odaklanmak, stratejist ruhumu beslememeye başladı. Çok yönlü bakış açısı, esneklik, dinamizm, sonuç odaklılık ve farklı sektörlerden öğrenebileceklerime dair özlem, ajans dünyasına geri dönme planlarını başlattı. Pandemiyle birlikte içimde geri saymaya başlayan alarma, uzaktan çalışma ve yeniden bir projeyi baştan sona tüm detaylarıyla yönetme keyfi eklendi.
Haziran ayına geldiğimizde kararım netti: Ben artık ekip yönetmek yerine tekrar mutfağa girmek, tekrar üretmek, odaklanmak, okumak, öğrenmek, heyecanlanmak, çözümler üretmek istiyordum.
Özetle, benim hayatta yapmayı en sevdiğim iş, stratejist olmaktı; başarılı ve mutlu olmak için daha fazlasına ihtiyacım yoktu. Bunu kendi seçtiğim markalarla, insanlarla, ekiplerle ama yine de bağımsız yapma fikri de eklendiğinde hayatta ilk defa maaşın, rütbelerin, yönetici ailesi ayrıcalıklarının yarattığı konfor alanına arkamı hızlıca dönecek cesaretteydim. Güle güle konfor alanı, yaşasın özgür olma cesareti.
co.entegre’nin özünde ajans ve Eczacıbaşı kariyerimde odaklanarak ve A’dan Z’ye sahiplenerek çalıştığım İş Bankası, VitrA, Eti, Diageo, Sahibinden, Pegasus, Profilo, Şok ve Dimes gibi markalar var. co.entegre, bu markaların derdini uzun ve kısa vadede dert edinmek, özümsemek ve gerçek anlamda çözüm ortağı olmanın verdiği tatminini, tekrar yaşama ve yaşatma hedefiyle kurulmuş bir model.
Bu model, uzun bir sürecin ya da projenin dedike stratejisti olarak; ajans, marka ve araştırma şirketleriyle entegre şekilde çalışmak demek. Bu anlamda co.entegre’nin hedefi, marka ve proje listesini uzatmak değil. Hedef, stratejistin dedike ve entegre bir şekilde maksimum verimliliğini sağlamak. Aslında bir nevi “effiliate” olmak: Verimlilik ve sonuç odaklı bir iş ortaklığı kurmak.
Altını çizmek gerekirse, co.entegre, pasif ve yorumlayan-onaylayan bir danışmanlık modelinin aksine, ekibin içinde aktif çalışan bağımsız stratejist modeli.
co.entegre’nin kuruluşuyla birlikte ilk marka ve iletişim stratejisi hizmetini düzenli bir anlaşma ile VitrA, Artema, Norm ve Burgbad gibi markalarıyla Eczacıbaşı Banyo Grubu’na vermeye başladım. Proje bazlı işler, dönemsel nefes, heyecan ve merak kaynakları olarak her zaman co.entegre bünyesinde yer almaya devam edecek ancak entegre & dedike yapı modeliyle hedef, odak ve ağırlığı orta – uzun süreli stratejik iş ortaklıklarında tutmak olacak.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.