MediaCat

Bir daha asla pişman olmayacaksınız!

Geometry Global CSO’su Jonathan Dodd’la Brand Week Istanbul öncesinde birlikteyiz.

Bir daha asla pişman olmayacaksınız!

Bugün dünya çapında 56 ülkede faaliyet gösteren Geometry Global’in Chief Strategy Officer’ı Jonathan Dodd Brand Week Istanbul oturumunun öncesinde, şirketin stratejik yaklaşımını ve oturumda katılımcıları neler beklediğini anlatıyor.

Dodd’a göre Geometry Global’in hedefine ulaşması durumunda tüketiciler bir daha asla satın alma kararlarından pişmanlık duymayacaklar.

Geometry’nin stratejik yaklaşımıyla Bob Dylan’ın, “İnsanlar inandıkları şeyi yapmazlar, elverişli olanı yaparlar ve sonra da tövbe ederler” sözü arasında bir ilişki var. Dylan’ın bu sözü Geometry’nin hangi bakış açısını nasıl yansıtıyor?

Bir Bob Dylan hayranı olarak her zaman onun insanların yüreklerine ve akıllarına dair içgörülerinden etkilenmişimdir. Geometry olarak biz de aynı Bob gibi, içgörüleri kendi yaratıcı çalışmamızın temeli olarak görüyoruz. Ticari açıdan düşünürsek zaman baskısının yoğun ve her şeyin birbirine bağlı olduğu günümüz dünyasında elverişliliğin bireylerin davranışlarını yöneten en büyük unsurlardan birisi olduğu doğru. Her şeyi istiyoruz ve bekliyoruz; ne zaman, nasıl olursa olsun.

Karmaşıklıkla savaşmanın bir yolu da içgüdülerle hareket etmektir; ancak ondan sonra bilinçli, rasyonel düşünceler doğru kararı vermemize ya da kararımızı rasyonelleştirmemize yardımcı olacaktır. Dolayısıyla insanların eylemlerinin temel olarak inançları tarafından yönetildiği noktasında Bay Dylan’la minicik bir farkla da olsa ayrı düşüyoruz fakat bireylerin kararlarının her daim zaman baskısı, bireylerin duygusal durumu ve finansal etkenler gibi faktörler tarafından yönlendirildiği konusunda hemfikiriz.

Yaratıcılığın, kültür harmanlarının, deneyim ve teknolojinin gücünü kullanmak üzere tasarlanmış olan stratejik yaklaşımımız, markaların öngörüyle ve sorunsuz bir şekilde doğru yerde, doğru zamanda ortaya çıkmalarını sağlıyor. Bu bazen minimum eforla hızlı ve kolay seçenekleri değerlendirmek olurken bazen de bireylerin zaman geçirmek isteyecekleri ilgi çekici ve tatmin edici deneyimler yaratmak olarak şekilleniyor. Ve eğer ki biz bu amacımıza erişebilirsek, insanlar bir daha asla herhangi bir satın alma kararlarından pişmanlık duymayacaklar ya da tövbe etmek zorunda kalmayacaklar.

Geometry’nin yaklaşımının kalbinde olan bir strateji; Purchase Decision Journey (PDJ). Geometry’nin parlamasında bu stratejinin nasıl bir payı var?

Purchase Decision Journey’i Geometry olarak içgörüleri toplama, organize etme ve programlar inşa etme konularında bir çerçeve olarak kullanıyoruz. PDJ, bireyleri satın almaya yönlendiren ilk tetikleyiciden satın alım anına ve sonraki deneyime kadar bireylerin davranışlarının ve ilişkilerinin kategoriye göre bütüncül bakış açısını topluyor.

Elimizde olan veriler için PDJ’nin nitelikselliğinden faydalanabiliriz ancak en sağlam ve titiz sonuçlar için eşsiz bir algoritmayla çalışan özel platformumuz Pathfinder’i tercih ediyoruz. Bu anlayışla satın alım yolculuğunda en büyük önem arz eden noktaları ve en fazla etkiyi yaratan fikirleri, büyümeye giden yoldaki esas noktaları belirleyebiliyor ve müşterilerimizin markalarına dönüşüme giden yolda eşlik edebiliyoruz.

Bugün Geometry 56 pazarda faaliyet gösteriyor. Türkiye pazarı tam olarak nasıl ayrışıyor ve kendine özgü nasıl ihtiyaçları var?

Global ayak izimiz bireylerin, markaların ve mecraların arasındaki pazardan pazara farklılaşan ilişkiyi anlamlandırmamızda yardımcı oluyor. Birçok ortak nokta olmasına rağmen kültürler ve davranışlar arasında mobil kullanımdan tutun da sosyal etkiye ve e-ticaret adaptasyonuna kadar pek çok farklılık da mevcut.

Bazı perspektiflerden Türkiye’nin internet penetrasyonu ve online harcama olarak çağının gerisinde kaldığını söylemek adil olur. Ama her şey çok çabuk değişiyor, Türk tüketicileri teknolojiye hızlı bir şekilde adapte oluyor ve internet penetrasyonu hızlıca artıyor. Akıllı telefon penetrasyonu halihazırda global verilerin üzerinde seyrediyor ve tabii ki büyük yıkıcı Amazon’un Türkiye’ye gelmesinin de etkisiyle bazı kaynaklar e-ticaretin bu yıl yüzde 30 büyüyeceğini öngörüyor. Ayrıca Türkiye’nin dijitaldeki inovasyon geçmişi de kuvvetli. Yemeksepeti ya da 2000’den bu yana faaliyette olan girişim Getir gibi örnekler mevcut. Önümüzde heyecan verici bir dönemin bizi beklediğini söyleyebilirim.

Brand Week Istanbul’da oturumunuza katılacakları neler bekliyor ve kimler mutlaka oturumunuza katılmalı?

Geometry’nin neden kurulduğundan, çok kanallı dünyada nasıl başarıya ulaşılacağından bahsedeceğim. Özellikle müşteri yolculuğunu anlamanın pazarlamacılara nasıl yardımcı olduğunu; dünyanın karmaşıklığında ve dönüşümü anlamlandırmada ve fikirleri perçinlemede, artan etkililiği yönetmede nasıl neredeyse sınırsız olanak ve kaynak sunduğunu anlatacağım.

Tüm marka pazarlamacıları ve içgörü uzmanları ve müşterilerine daha anlamlı deneyimler sunma arayışında olan tüm ajans temsilcileri oturuma katılmalı.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.