MediaCat

Sónar Istanbul’un programı belli oldu

24-25 Mart tarihlerinde Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek festivale Zorlu Performans Sanatları ev sahipliği yapacak.

Sónar Istanbul’un programı belli oldu

Zorlu Performans Sanatları Merkezi organizasyonu ve Charm Music işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Barcelona menşeli Sónar Istanbul’un programı belli oldu.

Görsel işitsel performansları, kültür teknoloji alanındaki önemli başlıkların konuşulacağı panelleri, ses enstalasyonları ve atölyeleri ve demoları ile müziğin geleceğine dokunan gerçek bir deneyim festivali sunan Sónar Istanbul’un halihazırda Moderat, Roisin Murphy, Nina Kraviz, Floating Points, Clark, Kode9 gibi önemli sanatçılardan oluşan kadrosuna iki önemli isim daha dahil oldu. “Katmanlı ambient müzik” olarak tanımlanan tarzıyla Tim Hecker ve elektronik müzik sahnesinin şu sıralar en çok konuşulan Hollandalı ikilisi Weval’in sahne alacakları festivale katılan yerli sanatçılar ise Vildan Gündüz, Style-ist, Büber, Villette, Fasitdaire, İpek Görgün & Biblo, Mabbas, Seretan, Fuchs & Cervus, Doğu Orcan.

Müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi buluşturan festivalden gelen bir diğer haber ise kültür sanat sahnesinin dinamiklerini ele alan, yaratıcılık ve teknoloji çerçevesinde oluşturulan Sónar+D bölümünün içeriği hakkında. Lalin Akalan küratörlüğündeki Sónar+D’nin AUDIOVISUAL isimli görsel-işitsel performanslara yer veren bölüm, deneysel müzikleri kadar sahne şovlarını da güçlü görsel öğelerden oluşturan sanatçılardan oluşuyor.

Sónar+D’de yer alacak performanslar ise şöyle: Film müziklerini BIOSPHER’in bestelediği, Ali Demirel’in “İnsansız bir dünyada binalar nasıl gözükürdü?” sorusuna cevap aradığı yeni filmi The Pier’in live mix’i ile Ali Demirel performansı; Aesthetic Animism isimli projesiyle, sesler üzerinden oluşturduğu kompozisyonu dijital bir kurguyla birleştiren Atay İlgün performansı, dijital ve analog sanat dallarını buluşturan Francesco Tosini’nin a.k.a ACCA Rame isimli ambient solo performansı ve görsellerinin yanı sıra medya akımını konsept tasarım projelerinde uygulayan NOHLAB ve Osman Koç’un yazılımı NOS ile yapılan Sleep is Commercial Plak Şirketi’nden (Record Label) Berlin ve New York’un underground sahnelerinin başarılı isimleri DJ Cem+RG’nin Modular Live Set performansı; ses, görseller, fiziksel fenomenler ve matematiksel kavramları performanslarında ele alan dünyaca ünlü ikonik Japon sanatçı Ryoji Ikeda’nın Supercodex performansı; hareketli görsellerle ışık ve ses yerleştirmelerini kesiştiren NONOTAK stüdyosunun Shiro performansı.

Sónar+D’de yerli ve uluslararası önemli aktörlerin katılımıyla gerçekleşecek panellerin, sergi, deneysel performanslar, workshop’lar, demolar ve sesin farklı formları için yapılan araştırmaların yer alacağı detaylı içeriği önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.