MediaCat

En zor zamanlarda pazarlama

“En zor zamanlarda pazarlama nasıl yapılır?” sorusunun peşine düşen MediaCat’in Nisan sayısı raflarda.

En zor zamanlarda pazarlama

Zor kelimesi, içinde bulunduğumuz durumu anlatmaya yetmiyor. Şubat ayında yaşadığımız depremin etkileri ve 11 ili tekrar ayağa kaldırmak için atılan ve atılacak olan adımlara dair tartışmalar devam ederken, gündemimizdeki konulardan biri de 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri. Yine sık sık dile getirdiğimiz konulardan biri ise var olan enflasyonist ortamda kısa zamanda aşılması pek de mümkün görünmeyen ekonomik zorluklar. Bu ortamda pazarlama yapmak markalar için oldukça zor. MediaCat, Nisan sayısında bu konuyu gündeme taşıyan bir soruyla geliyor: En zor zamanlarda pazarlama nasıl yapılır?

“Bilim ve sanatla iyileşeceğiz”

Tüm Türkiye’yi derinden yaralayan depremlerin ardından nasıl iyileşeceğimizi sorguladığımız bugünlerde ülkenin haletiruhiyesine ve yarınlarımıza nasıl bakmamız gerektiğine dair sorularımızı Prof. Dr. Üstün Dökmen yanıtladı.

“Çaresiz değiliz, çare olabiliriz”

“Elimizde bu teknoloji gücü, arkamızda da her konuda duyarlı bir kitle varken, deprem konusunda toplumu dönüştürecek adımlar atabiliriz” diyor Haluk Erkmen ve ekliyor: “Yeter ki elimizi taşın altına koyalım.” Erkmen, MediaCat’in Nisan sayısına katkıda bulunanlardan.

Gençlere nasıl umut vereceğiz?

“Z Kuşağı için politik olmak bir siyasi partinin üyesi olmak ya da siyasal örgütlenme içinde yer almak değil. Bu kuşak için yıllardır şunu söylerim: Öyle bir direnecekler ki direndiklerini bile anlamayacak eski kuşaklar.” Önemli bir kısmı ilk kez sandığa gidecek olan Z Kuşağı’nın seçim öncesi haletiruhiyesini Evrim Kuran MediaCat için kaleme aldı.

Z Kuşağı Z Kuşağı

 

Kişiselleştirilmiş iletişimin eşiğinde

Yeni medya düzeninde iletişimin zorlukları ve dijital mecraların konvansiyonel medyayla buluşması hakkında Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi Nisan sayısında.

Freelance’in ABC’si

Türkiye’nin teknik altyapısının freelance, yani bağımsız çalışma sistemine hazır olduğunu belirten Burçak Ünsal, kendisyle gerçekleştirdiğimiz söyleşide tek hazırlıksızlığın işveren mentalitesinde olduğunun altını çiziyor. Ünsal, freelance çalışan ve çalışmak isteyenlerin bilmeleri gerekenleri ve bu tür bir çalışma sisteminin topluma nasıl yansıyacağını aktarıyor.

Yeni bir kent düşü

Şehirlere, binalara hatta öylesine geçip gittiğimiz mekânlara yeni ihtimaller yüklüyoruz. Aklımızda yeni sorularla… Risklerle yaşamayı bilen bir kent nasıl inşa edilir? Dirençli kent ne demek? Japonya neyi farklı yapıyor? İstanbul’un yetersizlikleri nerede? Cevaplar aynı yerde birleşiyor: Mesele sadece afete dayanıklı binalar değil, şehirler inşa etmekte. Bir deprem ülkesi olan Türkiye’nin depremlerden olanca az kayıpla çıkabilmesi için oluşturmamız gereken bu düşünceyi Nisan sayısında inceledik.

Türkiye’nin zihniyet sınavı

“Türkiye önemli bir seçim öncesinde kritik bir dönemeçte. Üstüne bir de deprem felaketinin maddi ve manevi yaralarını sarmak durumunda. Seçim sonrası senaryoları, iktidara kim gelirse ne olur… tartışılan konular. Her kim gelirse gelsin, üç vakte kadar fiyatları devreye sokmak, yani onlara sinyal niteliğini iade etmek zorunda.” Ekonomist Cevdet Akçay yazdı…

Hislerimiz sarsıntıda

Türkiye, Şubat ayında yaşanan afetin ardından bir deprem ülkesi olduğunu bir kere daha hatırladı. MediaCat için YouGov tarafından gerçekleştirilen araştırma, yaşanan felaketle birlikte değişen his ve alışkanlıklarımıza, yardım kalemlerimize ve en önemlisi deprem konusunda ne kadar bilinçli olduğumuza dair kıymetli çıktılar sunuyor.

Erkek çocuk krizi

Onyıllara yayılmış fırsat eşitliği politikaları kız çocuklarının gelişiminde yeterli olmasa da önemli kazanımları beraberinde getirdi. Peki, kız çocukları ilerlerken, erkek çocuklarına ne oldu? Pek konuşulmayan bu konuya dikkat çekmek amacıyla erkek çocuklarının akademik başarı seviyesini inceledik.

Anlam merkezde

SXSW’nun bu yılki gündeminden geriye kalanlar, markaların günceli daha fazla sorgulayarak yakalaması gerektiğini öğütlüyordu. Trendlerin parçası olmak, interaktif hikâye kurguları yaratmak ve üretken yapay zekânın özünü anlamak… Hepsinde de önemli olan şey, “anlam”ı merkeze almak. SXSW 2023’ten notlar, Nisan sayısında yer alıyor.

Acının gölgesinde çocuk olmak

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremler milyonlarca çocuğu etkiledi. Çocukların yaralarının sarılması önceliğimiz olsa da üzerimize düşen tek görev değil. Bu bilinçle harekete geçen kamu kurumları ve markalar, deprem gününden bu yana çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugün ve yarın çocuklar için daha iyi bir Türkiye’yi kapağına taşıyan Kids eki, Nisan ayında MediaCat ile birlikte raflarda.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.