MediaCat

Cannes’a gidemeyen kreatif Google Maps’e sızdı

Cannes Lions 2026’ya maddi nedenlerden dolayı katılamayan kreatif Rafter Manguiat, Google Maps’e bir işletme olarak sızıp portfolyosunu katılımcılara göstermenin yolunu buldu.

Dünyanın dört bir yanından yaratıcı zihinler her yıl haziran ayında, Fransa’nın Cannes şehrinde bir araya gelip sektörün en ilham verici anlarına tanık oluyorlar. Yıl boyunca konuşulan en etkili işlerin ödüllendirildiği, paneller ve etkinliklerle dolu dolu geçen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’ne gitmenin maddi ve manevi olarak da bir bedeli oluyor elbet. Öte yandan festival katılımcıları civardaki en güzel restoranı bulmak ya da kaldıkları otele giden en hızlı rotayı görmek için Google Maps’e sarılıyor. Ve bu yıl, bazı katılımcılar haritalarda bir meslektaşları ile karşılaştı.

Almanya’da yaşayan ve maddi sebeplerden dolayı Cannes’a gidemeyen metin yazarı Rafter Manguiat, festivale dijital yollardan katılmaya karar verdi. Kendisini Google Haritalar’a bir işletme olarak ekledi ve işletme adını “The Copywriter (Not) At Cannes” (Cannes’da [Olmayan] Metin Yazarı) yaptı. Bu işletmeeyi 24 saat açık olarak ayarladı, portfolyosunu ekledi ve hatta “teknik olarak oradaydım” diyebilmek için kendisini Google Street View görüntülerine montajladı.

Linkedin hesabından bu işini paylaşan Manguiat, “Merhaba Cannes, Bu yıl La Croisette’e gelmiyorum ama bir reklam meraklısı ve plaj hayranı olarak gitmek gerçekten istiyordum. Bu yüzden orada ücretsiz olarak ‘bulunmanın’ bir yolunu buldum. Kendimi ve bazı çalışmalarımı Google Maps’e koydum. Yakındaki yetenekleri keşfetmek (ve işe almak) isterseniz ‘teknik olarak’ oradayım” ifadelerini kullandı.

Tamamen sıfır bütçeyle hayata geçirdiği bu fikirle 24 saatte yedi binden fazla kişiye ulaştı. Şimdiye kadar 40 kişi işletmesine Google Maps’te beş yıldız verdi.