Bilim Kuşağı Atölyeleri 750 bin çocuğa dokunacak

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi’nin hayata geçirdiği proje, deprem bölgesinde sürdürülebilir kalkınmaya destek olmayı ve çocukların akademik ve sosyal başarısına pozitif etki sağlamayı hedefliyor.

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen bölge başta olmak üzere, çocukların bilim ve bilimsel düşünce ile tanışmasına katkıda bulunmak amacıyla “Bilim Kuşağı Atölyeleri” projesini başlattı.

Öncelikli olarak deprem bölgesindeki ilk ve ortaöğretim seviyesindeki devlet okulları ile diğer illerdeki ilk ve ortaöğretim seviyesindeki dezavantajlı devlet okullarını kapsayan projede, 6 Mayıs 27 Aralık 2023 tarihleri arasında toplam 52 atölye gerçekleştirildi, 1402 çocuğa ulaşıldı ve 154 okula bilim seti gönderimi yapıldı. Gönderim yapılan okullarda görev alan öğretmenler yapay zekâ, kodlama, robotik alanlarında iki aylık bir eğitim programına alındıktan sonra okullarda gerçekleştirilen atölyelerle de kademeli olarak 85 bin 902 çocuğa ulaşıldı. Böylece proje kapsamında geçtiğimiz yıl toplam 87 bin 304 çocukla buluşulmuş oldu.

Lansman toplantısında konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, projenin, deprem felaketinin açtığı yaraları sarmak, bölgedeki çocukları hayal kurmaya teşvik ederek geleceğe umutla bakan bireyler haline dönüştürmek ve bölgede istihdamı artırmak amacıyla geliştirildiğini ifade etti.

Kurumların sosyal sorumluluk alanında yaptıkları işbirliklerinin önemine işaret eden Aran, “Var olan bir ihtiyacın karşılanmasında birlikte hareket edilmesi durumunda ancak makro düzeyde bazı şeyler değişecek ve bir kartopu etkisi yaratılacaktır. Bilim Kuşağı Atölyeleri projesinin etkilerini gelecekte, çocuklarımız büyüdüğünde yapacakları başarılı işlerde göreceğiz. Biz bu umutla aslında bir tohum atmış olduk, bunun için yola çıktık” dedi.

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu ise Bilim Kuşağı Atölyeleri’nin toplumun yüzde 25’inden fazlasını oluşturan çocukların gerçek potansiyellerinin açığa çıkmasında önemli rol oynayacağına inandıklarını belirterek, “Hedefimiz çocukları bilimle, sorgulama becerisiyle buluşturarak, akıl ve vicdanla üreten sağlıklı ve mutlu bireyler olmalarına katkı sağlamak. Bilimin sıcak ve eğlenceli yüzüyle bir araya gelen, kendilerini güven ve mutlulukla ifade eden çocukların tarihi yeniliklere önayak olacağından emin olduğumuz fikirlerini duymak için sabırsızlanıyoruz” eklemesinde bulundu.

2024 yılının ilk Bilim Kuşağı Atölyeleri 13-14 Ocak tarihlerinde Adana ve Hatay’da gerçekleştirildi. Adıyaman, İskenderun ve belirlenecek diğer şehirlerle devam edilecek proje kapsamında üç yıl içerisinde 8-13 yaş arası 750 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.