Beceri odaklı gönüllülük girişimi olan IBM On Demand Community kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı ile geliştirilen projelere öncülük eden IBM Türk çalışanı Derya Sel Bozkurt, Mükemmellik Ödülüne layık görüldü.
Beceri odaklı gönüllülük girişimi olan IBM On Demand Community kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı ile geliştirilen projelere öncülük eden IBM Türk çalışanı Derya Sel Bozkurt, “Mükemmellik Ödülü”ne layık görüldü.
Gönüllülük esasını temel alarak kurumsal sosyal sorumluluğun teşvik edilmesi ve sürdürülmesi konusunda bir girişim olan IBM On Demand Community (ODC), bu bağlamda kuruluşlara ve okullara destek için tasarlanmış en iyi IBM teknoloji araçlarını sağlar. Girişim kapsamında çalışan IBM Global Services Kıdemli Danışmanı Derya Sel Bozkurt, her sene IBM CEO’su Sam Palmisano tarafından dünyada sadece 5-6 ülkeye verilen “2010 ODC Mükemmellik Ödülü”ne layık görüldü.
IBM’e katıldığı 2007 yılından beri bankacılık, telekom ve yapı ürünleri sektöründe özellikle CRM projelerinde İş Dönüşüm Danışmanı olarak görev yapan Bozkurt, IBM’in ODC çözümleri doğrultusunda Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile çeşitli projeler geliştirdi. Kendisi gibi üniversite yıllarında katıldıkları gönüllü çalışmaları sonrasında da devam ettirmek isteyen kişilerden oluşturulan TOG Mezunları Grubu’nun kurulmasına liderlik etti. Şu anda grubun 100’ün üzerinde aktif çalışan gönüllü üyesi var.
TOG ile yürüttüğü çalışmaların bir parçası olarak Bozkurt, İstanbul’da gelir seviyesi düşük kesimlerin yaşadığı bölgelerdeki ortaokul öğrencilerinin çevrelerindeki kültürel mirası tanımalarına yardımcı olacak “Kültür Karıncaları Projesi”ne katıldı. ODC’nin proje yönetimi becerilerini paylaşma çözümünü kullanan Bozkurt, kitap okumanın önemine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla tasarlanan “Kitap Okuyoruz” projesinde de yer aldı. Ayrıca atık önleme ve geri dönüşüm ile birlikte tekerlekli sandalye bağış programı gibi iki önemli projeyi de yöneten Bozkurt, IBM’in en iyi uygulamalarını TOG Mezunları grubunun üyeleriyle paylaştı. Bugün TOG Mezunları grubunun gönüllüleri, bu projeleri kendi şirketlerinde gerçekleştirebiliyorlar.
Bozkurt, 2010’da Brezilya’nın Rio De Janerio kentinde yine bir IBM gönüllülük projesi olan Kurumsal Hizmet Gücü deneyimi sırasında CEFET/RJ Üniversitesi’nde IBM’in geliştirdiği dünyanın en büyük sanal süper bilgisayar olan ve AIDS gibi hastalıklarla mücadele eden bilim insanlarının emrine verilen World Community Grid uygulamasını kullanmaları için öğrencilere destek verdi. Şu anda bu üniversite, World Community Grid kurumsal ortağı olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. 80’den fazla ülkede, 530 bin gönüllünün 1 milyon 700 bin adet kişisel bilgisayarlarının kullanılmayan gücün bir araya getirerek çalıştığı World Community Grid uygulamasını, Bozkurt’un girişimiyle Türkiye’de ilk kullanan çözüm ortağı TOG oldu.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.