MediaCat

Teknoloji markalarının logo evrimi

Radikal değişiklikler kadar yıllara meydan okuyan logolar da dikkat çekiyor.

Teknoloji markalarının logo evrimi

Çağın en değerlileri, geleceği bugünden şekillendiriyor olmaları itibarıyla hiç şüphe yok ki teknoloji markaları. Kimi 19’uncu yüzyıldan bu yana hayatta olan, kimi ise 21’inci yüzyılda hayatımıza giren bu markalar günümüzde öncüsü oldukları değişimle birlikte zamana ayak uydurarak, kurumsal kimliklerinde de değişiklikler yaşıyor. Teknolojiyle alakası olsun ya da olmasın markaların logo değişiklikleri, zamanın ruhuna uygun tasarımlar seçmenin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Samsung

Samsung‘un logolarında yaşanan köklü değişiklikler markanın ne denli uzun süredir hayatta olduğunun en basit kanıtı aslında. 1938 yılında kurutulmuş deniz ürünlerinin yanı sıra noodle üreten bir marka olarak kurulan Samsung’a adını veren ise kurucusu Lee Byung-Chul. Üç Yıldız anlamına gelen kelimenin seçilmesinin ardında markanın gökyüzündeki yıldızlar kadar kalıcı olması temennisi yatıyor.

Samsung'un logo evrimi

Bugün aşina olduğumuz ve markanın 55’inci yılına özel olarak tasarlanan logo daha önce kullanılan yıldızlardan arındırılmış durumda. Bugünkü logoya ait ilginç detaylar ise mavi rengin okyanus ve gökyüzünü temsil etmesinin yanı sıra S ve G harflerinin mavi arka planın dışına taşarak Samsung’un sınırları aşan doğasına vurgu yapıyor olması.

Sonraki sayfa: Microsoft’un logo evrimi. Kaynak: Branding Magazine

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.