Mart ayının ikinci döneminde Hasan Cemal’in ayrılışı gündemdeydi.
16-31 Mart döneminde basında en çok konuşulan gazeteler listesinde Milliyet zirvedeki yerini korudu. Hasan Cemal‘in İmralı Tutanaklarının yayınlanma sürecinde köşe yazılarına ara verilmesi üzerine gazete ile yollarını ayırması dönemin en çok konuşulan haberi oldu. Sıralamada Hürriyet ve Cumhuriyet üst sıralarda yer aldı.
Basında en çok konuşulan aylık dergiler sıralamasında Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Araştırması’nı yayınlayan Capital birinci sırada. Capital’i geçen dönemin birincisi Forbes ve zirvede görmeye alışkın olduğumuz Vogue takip ediyor. En çok konuşulan haftalık dergiler sıralamasında ise Ekonomist birinciliğini muhafaza ediyor. Her hafta Türkiye’nin gündemini kapaklarına taşıyan Penguen, Leman, Gırgır ve Uykusuz‘un bu dönem üst sıralarda oluşu dikkat çekiyor. Dergilerin haber olmasında Ankara Defterdarlığı’nda çalışan altı memur hakkında dergi sayfalarını sosyal medyada paylaşması nedeniyle soruşturma açıldığı iddiası etken oldu.
Televizyonda en çok konuşulan gazeteler sıralamasında ise Milliyet, Hasan Cemal’in gazeteden ayrılma kararı ve Başbakan’ın konuyla alakalı açıklamaları sebebiyle birinci sıradaki yerini koruyor. İsrail Cumhurbaşkanı Peres‘in özür sonrası ilk demecini verdiği Hürriyet ise bu dönem ikinci sırada. Star Gazetesi ise yazarları Orhan Miroğlu ile Elif Çakır‘ın Mardin’de geçirdikleri trafik kazası haberleri ile bu dönem üçüncü sırada yer alıyor. Basında en çok yer alan televizyon kanallarında bu dönem Kanal D zirveye geçiyor. Geçen dönemin lideri TRT 1 ise ikinci sıraya düşüyor.
Banu Öğüt
(kaynak: ajans press)
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.