MediaCat

Reklamda vasata direnmek mümkün mü?

Fatoş Karahasan’ın yeni kitabı reklam dünyasının yıkılan ezberlerini sorguluyor.

Reklamda vasata direnmek mümkün mü?

Fatoş Karahasan’ın yeni kitabı reklam dünyasının yıkılan ezberlerini sorguluyor.

Marka danışmanı Fatoş Karahasan’ın “Neden Herkes Futboldan ve Reklamdan Anlar?” adlı BAMM Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı, reklamveren ve reklam ajansları arasındaki ilişkiyi sorguluyor. Artan küresel rekabet koşullarında, tüketiciye hitap etme yollarının ayrıştığını vurgulayan Karahasan, farklılaşmak için reklam yaratıcılığının önünün kesilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Reklamcılığın zor bir dönem geçirdiğini belirten Karahasan, “Teknolojik devrimde en büyük payı iş dünyası aldı. Küresel rekabetin gölgesinde üretim modellerinden tüketime dek bilinen her şey değişiyor, pazar dengeleri yeniden kuruluyor, tüketicinin dili farklılaşıyor” diyor. Reklamveren ve reklamcı arasındaki ezberin de bozulduğuna değinen Karahasan, “Ajansın üretim sürecine daha çok müdahale ediliyor, yıkıcı eleştiriler karşısında iyi fikirler kurban veriliyor. Oysa reklamcılığın en önemli silahı yaratıcılık! Vasatın iktidarı kimseye fayda sağlamaz” sözleriyle, reklamcılığın kanayan yarasına eleştirel bir bakış getiriyor.

Reklamcılık Zor Bir Dönem Geçiriyor, Yaratıcılık Ateşini Canlı Tutmak Gerek, Sahne Işıkları, Hesap Vermeye Zorlar, Reklam-Politika-Futbol Benzerliği, Vasatın İktidarını Yıkmak için Neler Gerekli gibi ilginç bölüm başlıklarına sahip kitap, ‘vasata direnmek’ isteyenler için birçok öneri sunuyor. Reklam Yaratıcıları Derneği’nin Beslenme Saati Kitapları için hazırlanan “Neden Herkes Futboldan ve Reklamdan Anlar?”ın tüm geliri RYD’ye aktarılacak. Küreselleşmenin öngördüğü gelişmeleri içeren bu eser, reklamcının yeni başucu kitabı olmaya aday.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.