MasterCard tarafından Türkiye’nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde 1000 kişi üzerinde yapılan MasterIndex araştırmasının…
MasterCard tarafından Türkiye’nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde 1000 kişi üzerinde yapılan MasterIndex araştırmasının Temmuz ayı verilerine göre, Ramazan ayı boyunca Türk Halkının yüzde 47’sinin harcamaları artıyor, yüzde 6’sının azalıyor, yüzde 47’sinin ise sabit kalıyor.
Araştırma sonuçlarına göre, Ramazan ayında; Süpermarket / bakkal (yüzde 51), giyim mağazaları (yüzde 22), akaryakıt / ulaşım (yüzde 11), lokanta / restoran (yüzde 7) ve cep telefonu (yüzde 7), harcamalarında artış yaşanırken, beyaz / elektronik eşya / mobilya (yüzde 9), sinema / konser / eğlence (yüzde 6), otel / konaklama (yüzde 6), kitap / kırtasiye (yüzde 4), hastane / sağlık (yüzde 3) harcamalarında ise düşüş görülüyor.
Ramazan’da en fazla erkeklerin, 35 44 yaş grubunun, DE sosyo-ekonomik seviyesindekilerin ve İç Anadolu Bölgesi halkının harcamaları artıyor
Araştırmaya katılan kadınların çoğunun (yüzde 51.7) Ramazan ayında harcamalarında bir değişiklik olmazken, erkeklerin yüzde 49.1’i harcamalarının arttığını söylüyor. 15 24 yaş ve 65 + yaş grubunun Ramazan ayında harcamaları diğer yaş gruplarına göre azalıyor. Ramazan ayında harcaması en fazla artan yaş grubu ise yüzde 54.3’lük artışla 35 44 yaş.
Yanıtlar sosyo-ekonomik seviyeye göre incelendiğinde, A ve B SES’in harcamaları diğer gruplara göre azalıyor. DE SESin harcamalarında ise artış göze çarpıyor. Araştırma sonuçları bölgesel olarak incelendiğinde Ege ve Karadeniz Bölgesi halkının harcamaları Ramazan ayında diğer bölgelere göre azalırken, en fazla İç Anadolu Bölgesi halkının harcamaları (yüzde 70.1) artıyor.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.