Fransa’da her yıl yaklaşık 700 bin öğrenci Baccalauréat sahibi olmak için farklı disiplinlerden bir dizi sınava giriyor. Heyhat, lise hayatlarını başarıyla sonlandırıp yola devam etmek isteyen gençlerin önündeki bir engel var: Roland-Garros. Kendilerini sınavlarla aynı tarihe denk düşen etkinliğin büyüsüne kaptırıp ders çalışmak yerine tenis maçlarını izleyen gençlerin isyanlarına kulak veren BNP Paribas, ana sponsoru olduğu etkinliği gençler için daha eğitici kılabilmek adına mobil bir internet radyosu kampanyasına imza attı: #StudyWithRolandGarros.
Kampanyanın uygulamasını mobil cihazlarına yükleyenlerin televizyonlarının sesini kısarak maçlarla senkronize bir biçimde dinledikleri yayında bir grup lise öğretmeni, müsabakaları felsefe, tarih, coğrafya gibi derslerden alıntılarla anlatıyor; canlı sohbet ve Twitter aracılığıyla dileyenlerin sorularını yanıtlıyor.
Kampanyanın kaç genç için iyi bir geleceğin kapılarını açtığı pek bilinmez ama 42 saat süren canlı yorumlarda 23 dakikanın üstündeki ortalama dinleme süresi, 3 bin mesaj, yüzde 5 bini aşkın bir internet trafiği ve 20 bini aşkın lise öğrencisinin katılımıyla markanın geleceği için iyi bir adım olduğunu söylemek mümkün.
KÜNYE
Reklamveren: BNP Paribas
Reklam Ajansı: Publicis Conseil, Paris, Fransa
ECD: Olivier Desmettre, Fabrice Delacourt
Kreatif Direktör: Hervé Riffault
Reklam Yazarları / Art Direktörler: Loic Andria, Josse Armanet
Müşteri Temsilcileri: Cesar Croze, Eric Forest, Rodolphe Poprawa
Stratejik Planlama: Corinne Malsert, Sacha Garel, Margot Peyron
Kaynak: Ads of the World
Dünyada reklam için her yıl 400 milyar dolar para harcanıyor. Sevsek de sevmesek de reklamların hayatımız üzerindeki etkisi çok büyük. Peki ama reklam nerede, nasıl doğdu, nasıl gelişti? Reklam sektörünün günümüzdeki devleri kimler? Reklamcılığın gelişimi, uluslararası bir perspektiften ilk defa bu kitapla irdeleniyor. Modern reklamcılığın köklerine inen kitap, yoğun bir rekabete ve şirket birleşmelerine sahneContinue reading “REKLAMCILIĞIN GLOBAL TARİHİ”
Pazarlama, algılanan değeri yönetmektir. Algılanan değeri yönetmek için rekabet ortamını anlamalı, pazarları hedef almalı, ürün ve hizmetlerinizi konumlandırmalı, güçlü markalar oluşturmalı, müşteriyi memnun etmeli, fiyat belirlemeli, reklam geliştirmeli, satış çabalarınızı organize etmeli, dağıtımı düzenlemeli, sonuçları tahmin etmeli ve insanlarınızı motive etmelisiniz –ve bütün bunları kesinlikle çok iyi yapmalısınız. Başarılı pazarlamacıların en iyi yaptıkları işte budur.Continue reading “PAZARLAMA 101”
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.