MediaCat

2017 internet trendleri neler söylüyor?

12 maddede 2017’de dijitale şekil veren trendlere bakın.

2017 internet trendleri neler söylüyor?

ABD merkezli risk sermayesi şirketi Kleiner Perkins Caufield & Byers, 2017 İnternet Trendleri Raporu’nu yayınladı. Advertising Age’in “Media Guy” lakaplı yazarı Simon Dumenco ise raporun en can alıcı 12 maddesini yazısına taşıdı. Dumenco bazı maddeler için şaşkın ve endişeli. Üstelik bu konuda Dumenco’nun yalnız olmadığı aşikâr zira MEC North America Head of Social Noah Mallin raporu şu tweet’le paylaştı:

Biz de bu 12 maddeye birlikte göz atalım.

1. Global akıllı telefon pazarı (nihayet) doyuma ulaşıyor. 2015’te yüzde 10 oranında artış gösteren akıllı telefon sevkiyatları, 2016’nın aynı döneminde yalnızca yüzde 3 arttı.

2. Mobil cihazlarda internet kullanımı süresi 2016’da 5,6 saat olarak belirlendi. Bu veri 2015’te 5,4 saat olarak görülüyordu. Masaüstü ve laptop kullanımları ise görece değişmedi: Sırasıyla 5,6 ve 0,4 saat.

3. Online reklamcılık giderek daha fazla ölçülebilen bir yapıya bürünürken, daha fazla tartışmanın da konusu olacak gibi görünüyor.

4. Mobil reklam gelirleri 2016’da yüzde 22 artarak masaüstü reklam gelirlerini gölgede bıraktı.

5. İnternet reklam gelirleri ise 2017’de TV reklam gelirlerini geçmek üzere hamle yaptı ki bu halihazırda ABD’de gerçekleşmişti.

6. İnternet reklamlarındaki büyümenin yüzde 85’ini Google ve Facebook aldı.

7. Şirketin ortağı Mary Meeker, sosyal medya reklamverenlerinin ROI konusundaki endişelerinden bahsediyor ve reklam engelleme kullanımındaki artışa dikkat çekiyor. Meeker’in bahse değer bulduğu bir diğer nokta ise Facebook, Google, Snap ve Pinterest gibi öncü online reklam platformlarının, etkili reklam hedefleme ve ölçümleme konusunda atağa geçmiş olmaları.

8. Web görselleri önemini korumaya devam edecek. Pinterest CEO ve Kurucusu Ben Silbermann’ın sözleriyle, “Gelecekte birçok web araması anahtar kelimeler yerine görseller üzerine olacak”.

9. Görsel tanıma ve sesli etkileşim, özellikle mobilde, yazının yerini giderek daha fazla alacak.

10. E-ticaret pazarındaki büyüme yüzde 15 olarak göze çarparken, tüketicilerin mağazalardan Amazon’a akın eden tercihleri kilit noktada.

11. Meeker oyun pazarı için ayrı bir parantez açıyor. 1995’te dünyada 100 milyon olan oyuncu sayısı bugün (e-sporu da içine alarak) 2,6 milyar civarında.

12. Dijital liderler pazarı daha iyi kullanıcı yüzleri ve daha düşük fiyatlar sunarak dönüştürmeye devam ediyor. Bunu yaparken data toplama ve ölçek büyütme kabiliyetlerini de yukarı çekiyorlar. Konunun en iyi örnekleri Netflix ve Spotify. Özellikle de Netflix’in son 10 yılda, neredeyse sıfırdan başlayarak ABD’nin ev eğlence pazarının yüzde 30’unu oluşturduğu düşünülürse…

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Aksi belirtilmedikçe veriler ABD pazarını yansıtmaktadır.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.