Zincir marketlerin yürütmeyi durdurma talebi reddedildi

Rekabet Kurulu'nun haksız rekabet gerekçesiyle verdiği 2,7 milyar liralık idari para cezasının iptali talep edilmişti.

22.06.2022 - 13:26 | Sencer Uçar

Zincir marketlerin yürütmeyi durdurma kararı reddedildi

Migros, CarrefourSA ve BİM’in Rekabet Kurulunca alınan rekabet ihlali ve para cezası kararlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması için açtıkları davada ret kararı çıktı. Rekabet Kurumu’nun konuya ilişkin açıklamasında Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin Savola Gıda’nın açtığı davada yürütmenin durdurulması isteminin de reddine karar verdiği bilgisi yer aldı.

BİM tarafından yapılan başvuruda marketlerin koronavirüs salgınının oluşturduğu ekonomik ortamdan etkilendikleri ancak dünya ekonomilerindeki enflasyon ve kur artışları dikkate alınmaksızın fiyat artışlarının sebebi olarak kendilerinin gösterildiği belirtildi.

Rekabet Kurulu, Ekim 2021’de aldığı kararla Migros, CarrefourSA, BİM, A101, ŞOK Marketler ve Savola Gıda’ya haksız rekabet gerekçesiyle toplam 2,7 milyar lira idari para cezası kesmişti.

Kaynak: Gazete Duvar

Giriş

Parolanı mı unuttun?

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.