MediaCat

Yunanistan’da ticarete atılan bir ajans

Amaç müşterilerle empati kurmak.

Yunanistan’da ticarete atılan bir ajans

Müşteri portföyünde Nestlé, Vodafone, Mondelez ve L’Oréal gibi markaları barındıran, Yunanistan’da faaliyet gösteren dijital ajans Isobar Yunanistan, müşterilerinin üretim ve pazarlama alanlarında karşılaştıkları zorlukları daha iyi anlamak amacı ile güneş gözlüğü ve kahve sektörüne adım attı.

Akıllara “Neden güneş gözlüğü?” diye bir soru gelebilir. Costas Mantziaris ile birlikte ajansı hayata geçiren iki isimden biri olan Giorgos Vareloglou, güneş gözlüğü sektörünün bir zamanlar az sayıdaki oyuncu tarafından domine edildiğini, fakat şimdilerde girişken markalara açık olduğunu söylüyor.

Üretimden tasarıma, lojistikten fiyatlandırmaya ve satışa kadar her şeyi kendi başına yapan ajans, bu projesi için 10 ay uğraşmış. Ajansın sadece iki haftada tamamladığı reklam kampanyası ise elbette Isobar imzalı. Reklam filminde rol alanlar ise Isobar çalışanları.

Ürün geliştirme işin en önemli kısmı

Projenin reklam kampanyası için ayrılan iki haftalık zaman dilimini işin en eğlenceli kısmı olarak nitelendiren Vareloglou, uzman olarak görev aldığınızda kendi işinizi tüm işin en önemli kısmı olarak gördüğünüzü, fakat bu proje sayesinde büyük resmi görme fırsatı yakaladıklarını söylüyor. Ona göre ürünü geliştirme kısmı kesinlikle işin en önemli tarafını oluşturuyor.

Ocak 2017’den bu yana We Are Eyes marka güneş gözlükleri online mağaza üzerinden Avrupa genelinde 3,000 adet sattı. Eylül ayında ise Brezilya’ya açılması planlanıyor. Fakat işler her daim parlak da olmamış. Örneğin, 200 bin insanın 4 bin dolar harcanarak Google ve Facebook üzerinden hedeflendiği Romanya ve Bulgaristan’da tek bir gözlük bile satılamamış. Bu da ajansa kanaat liderlerinin önemini bir kez daha hatırlatmış.

Güneş gözlüğünün ardından kafe girişimi

Ajans, güneş gözlüğü deneyimi ile de yetinmemiş ve işleri bir adım öteye taşıyarak kendi kafesini açmış. Ajansın toplamda 80 olan çalışanlarının yılda kahveye 60 bin dolar harcadığının anlaşılması ile birlikte, ajansta düşük fiyata yüksek kalite kahve tedarik etmek pek de mantıksız durmuyor.

Vareloglou ve Mantziaris, her üç ayda bir fiyatları gözden geçireceklerine ve yeterli sayıda alıcısı olduğu taktirde fiyatların aşağıya çekileceğine dair de söz vermiş. İlk değerlendirmenin ardından fiyatlar yüzde 15 düşürülmüş. Online sipariş ve müşteri sayısındaki artış ile birlikte fiyatların daha da düşürülmesi hedefleniyor. İkili, aynı zamanda kafenin müşteri davranışlarının gözlemlenmesi için de iyi bir fırsat olduğunu düşünüyor. Kafede ajansın müşterisi Nestlé’nin dondurması da satılıyor. Dondurma talep eden ilk müşteriye ise dondurma ücretsiz. Bu yolla da dondurma tüketiminin fiziksel dünyadaki en viral işlerden biri olduğuna ve diğer insanları da dondurma tüketmeye teşvik ettiğine dair teori test ediliyor.

Kafe aracılığı ile ajans çalışanlarının işe daha erken gelmelerinin sağlanması da hedefleniyor. Zira sabah 09:00- 09:30 arası kahve ücretsiz. İşe yarıyor mu? Hayır. Vareloglou, “Sonuçta reklam işindeyiz.” diyor.

Ekonomik zorluklar yaratıcılığı tetikliyor

Vareloglou ve Mantziaris, ajansları Mindworks’ü Mart 2015’te Dentsu Aegis Network’e satmalarının ardından, Yunanistan’ın zorlu ekonomik koşullarında Isobar ve iProspect’i hayata geçirmişler. Geçen yıl ise ajansın geliri yüzde 18 artmış. Kendilerini krizin çocukları olarak niteleyen, krizde doğduklarını ve krizle büyüdüklerini söyleyen Vareloglou iyimser. Zira piyasadaki durgunluğun kendilerini daha yaratıcı kıldığını ve meselelere daha farklı yaklaşmalarını sağladığını söylüyor.

Son olarak, ajansın kendi güneş gözlüğü markası We Are Eyes için hazırladığı reklam filmini da ekleyelim:

Yazı: Emma Hall- Ad Age

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.