‘Türkiye’nin Fark Yaratan Kadınları’ ulusal basında geniş yankı buldu.
Dünyanın bir numaralı pazarlama iletişimi yayını Advertising Age’in 1997’den bu yana düzenlediği ve MediaCat tarafından bu yıl ilk kez Türkiye’ye taşınan ‘Women to Watch: Fark Yaratan Kadınlar’ın Swissotel The Bosphorus, İstanbul’da gerçekleşen seremonisi, ulusal basında geniş yer buldu.
Demet Cengiz’in kaleme aldığı haberde, Hanzade Doğan Boyner’in konuşmasından kesitler sunuldu.
“Kaos ve karmaşıklığın belirleyici olduğu yeni dünyada erkeksi kodlar yetersiz olacak”
Makalede, gecenin açılışında yaptığı konuşmada “Kaos ve karmaşıklığın belirleyici olduğu yeni dünyada erkeksi kodlar yetersiz olacak” ifadelerini kullanan Boyner, kadın erkek eşitliğine vurgu yaparken “Dünya’da kadın erkek eşitliği sıralamasında Türkiye 124’üncü sırada. İran’ın bile gerisinde. Parlamentolarda kadın oranı konusunda 181 ülke içinde 105’inciyiz. Bakanlar Kurulumuzda sadece bir kadın bakan var. 16 büyükşehir belediyesinde kadın başkan yok. Her 100 muhtardan ise sadece 2’si kadın. 81 şehrimizde sadece bir kadın valimiz var ki o da Cumhuriyet tarihinde ikinci. Kadınlar istihdamın ancak yüzde 25’inde varlar. Yönetim kurulu başkanlarının yüzde 15’i, üyelerinin ise yüzde 17’si kadın. Türkiye’deki girişimciler içindeki kadınların payı ise yüzde 6. Bu tabloyu tersine çevirmek zorundayız” sözlerine yer verildi.
Ayşe Arman, Hürriyet’teki köşe yazısını tamamen Women to Watch ödül törenine ayırdı.
Women to Watch seremonisinde Betûl Mardin’in ödülünü torunu Alya Boyner’in elinden alması gecenin en büyük sürpriziydi. Arman köşe yazısında, sürprizin hazırlığı sırasında kızı Alya ile birlikte tören salonuna gizlice gelişlerini, Alya’nın tören öncesindeki heyecanını paylaştı.
“Yaşasın kadınlar!”
Arman yazısına noktayı ödül alanları kutlayarak sonlandırdı: “Adı geçen ve fark yaratan bütün bu kadınları huzurunuzda kutluyorum: Betûl Mardin, GalyaMolinas, Ece Aksel, Demet İkiler, Çiçek Uyansoy, Gülse Birsel, Nil Karaibrahimgil, Arzu Ünal, Ayşe Bali, İlkay Gürpınar, Alev Altınkılıç, Gülden Yılmaz, Gizem Keçeci, Şule Şamlı, Aslı Günaydın. Hepsi müthişler! Bu ülke olarak onlara ve onlar gibi kadınlara ihtiyacımız var. Yaşasın kadınlar!”
Gökhan Kimsesizcan da Hürriyet’teki köşesine seremoniye değinerek başladı. Betûl Mardin ödülünü Alya Dormen’in elinden almasına değinen Kimsesizcan, ödül alanların kısa profillerini yayınladı.
Gülse Birsel ve Nil Karaibrahimgil’inWomento Watch 2013’te Sanat Liderleri olarak ödül almaları, Sabah’ın Günaydın ekinde işlendi. Ödül töreninin ardından gerçekleşen panelde Gülse Birsel’in Nil Karaibrahimgil’i gülümseten “Neden müzik?” sorusu haberin odak noktasını oluşturdu.
Milliyet gecenin haberine Cadde ekinde yer verdi. Diğer gazetelerde olduğu gibi, Milliyet’in haberinde de Betûl Mardin’e yapılan ödül sürprizi ön planda yer aldı. Ardından, gecede Gülse Birsel’le yapılan kısa söyleşiden alıntılar yapan gazete, Birsel’in Beyazıt Öztürk’ün sete uyum sağlamasıyla ilgili soruya verdiği “Beyaz sete ilk bölümden beri harikulade uyum sağladı. Harika bir komik jön. Biz uyum sağlamadığını görmedik” açıklamasına yer verdi.
Haberde ayrıca, Karaibrahimgil’in kendisine yöneltilen “Oyunculuk yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna verdiği “Kendimi oyunculukta düşünemiyorum” yanıtı yer buldu.
Posta gazetesi Women to Watch seremonisine hem ekonomi, hem de cemiyet sayfalarında yer verdi.
“Türkiye, kadın-erkek eşitliğinde 124′üncü sırada”
Ekonomi sayfalarında Hanzade Doğan Boyner’in gecede gerçekleştirdiği konuşmayı geniş biçimde elen alan gazete ayrıca, gecede ödüllendirilen kadın liderleri de sayfalarına taşıdı. Boyner’in “Dünyada kadın-erkek eşitliğinde 124’üncü olan Türkiye, 2023’te en büyük 10 ekonomi arasında yer alabilmek için cinsiyet eşitliğini sağlayabilmeli” sözlerini öne çıkaran gazete daha sonra Boyner’in şu ifadelerine yer verdi, “Doğal zenginlik kaynağı olmayan bir ülkenin cinsiyet eşitliğini yakalayamadan ekonomik refah seviyesine çıkamayacağı istatistiklerle ispatlanmıştır.”
Gazete cemiyet sayfalarında ise geceden fotoğraflara yer verdi.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.