MediaCat

Unstereotype Alliance Türkiye için yeni adım

Unstereotype Alliance’ın Türkiye bölümünün kuruluşuna Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu liderlik edecek.

Unstereotype Alliance Türkiye için yeni adım

Dünya Reklamverenler Federasyonu’nun (WFA) katkılarıyla, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi (UN Women)  tarafından belirlenen üç pilot ülke Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika’ya yapılan çağrının ardından, Unstereotype Alliance’ın Türkiye bölümünün Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu (RTCEK) liderliğinde kurulmasına karar verildi.

Bu yıl Kasım ayında hayata geçirilmesi planlanan işbirliği, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali kapsamında düzenlenen bir oturumda dünya reklamcılık sektörü temsilcilerine lanse edildi. Söz konusu işbirliği, Türkiye’deki reklamların toplumsal cinsiyet eşitliği açısından dönüşümünde stratejik destek alınacağı anlamına geliyor.

UN Women’ın global yöntem bilgisi ve Unstereotype Alliance’ın elindeki araç ve verilerin reklamları dönüştürme yolculuğunda büyük destek olacağını ifade eden RTCEK Sözcüsü ve Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura, “Kalıp cinsiyet yargılarından arınmış reklamların toplumu dönüştürme yolunda en önemli kaynaklardan biri olduğunu biliyor, sektör içindeki ve global ölçekteki işbirlikleriyle hedefimize daha hızlı ulaşacağımıza inanıyoruz. RTCEK’in kurulduğundan bugüne destek veren tüm şirket, kurum ve kişilere gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Cannes’da gerçekleştirilen törende RTCEK adına yaptığı konuşmasında Ezgi Tokman, “Reklamcılar Derneği, Reklamverenler Derneği ve UN Women başkanlığındaki Unstereotype Alliance Türkiye çalışmaları adına buradayım. Cinsiyet eşitliği yolculuğumuz iki yıl önce başladı. Sektörler arası işbirliğine ihtiyaç olduğu açıkça ortadaydı ve Reklamverenler Derneği harekete geçerek Reklamda Cinsiyet Eşitliği Kurulu’nu kurdu. O zamandan beri 30’dan fazla şirket, reklam ajansı, endüstri kuruluşu, medya, sivil toplum kuruluşu ve üniversite temsilcilerinden oluşan bir topluluk, Türkiye’de daha ilerici bir reklam ortamı için gönüllü olarak çalışıyor. Yolumuzun uzun olduğunu, sürekli ve toplu hareket gerektirdiğini kabul ediyoruz ama reklamın cinsiyet algılarını dönüştürmek için kapsayıcı ve en etkili araç olduğunu biliyoruz. Türkiye’deki reklam sektörü, reklamın bu dönüştürücü gücünü daha iyi bir gelecek için kullanmaya kararlı.” diye konuştu.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.