TRT de dijital yayına geçiyor

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin medya mensuplarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi

TRT de dijital yayına geçiyor

Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, yazılı ve görsel medyanın Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Görevine bir süre önce atanan Şahin, kurumun önümüzdeki döneme ilişkin vizyonunu belirlemek amacıyla medya temsilcileriyle istişarelerde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde görsel medyanın Ankara temsilcileriyle yemekte buluşan Şahin, ikinci istişare toplantısını ise yazılı medya temsilcileriyle yaptı.

TRT’de yaklaşık 8 bin personelin olduğunu hatırlatan Şahin, bunların yüzde 38’i yayıncı, yüzde 62’sinin ise idari personel olduğunu belirterek, “Biz yayıncı istiyoruz. Hatta, TRT’den özel kanallara gidip, orada başarılı çalışmalar yapmışları da TRT’ye döndürmek istiyoruz” dedi. Yemekte TRT’nin elektrikte payı hatırlatılarak elektriğe yapılan zammın TRT’yi de kârlı çıkaracağının dile getirilmesi üzerine Genel Müdür Şahin, elektrik faturalarından alınan payın yüzde 3.5’dan yüzde 2’ye düşürüldüğünü hatırlattı.


‘Dijital yayına geçmenin maliyeti 200 milyon YTL’

Elektriğe gerçekleştirilen zammın TRT’ye yansımasının 15-20 milyon YTL olacağını belirten Şahin, kurum olarak dijital yayıncılığa geçmek istediklerini bunun da maliyetinin 200 milyon YTL olduğunu kaydetti. Dijital yayıncılık için biraz zamana ihtiyaçlarının bulunduğunu açıklayan Şahin, TRT’ye hangi kanalı rakip görüyorsunuz sorusuna ise şu cevabı verdi: “TRT’nin Türkiye’de rakibi yoktur. TRT’nin rakibi yine kendisidir. Her kanalın kendine göre bir yayın politikası var. Bunlar kimle, neyle yarışacak. Örneğin TRT-İnt. Sadece yurt dışına yönelik yayın yapıyor. Bunun Türkiye’de rakibi yok. Türkiye’deki kanalların rakibi olarak en yakın TRT 1 olabilir.”


‘Reyting ölçümleri gerçeği yansıtmıyor’

Televizyon kanallarının reyting ölçümlerinin TRT ile ilgili kısımlarının gerçeği yansıtmadığını açıklayan Şahin, “Türkiye’nin tamamında 2 bin ölçüm aleti var. Bunların çok büyük bölümü de gelir düzeyi yüksek bölgelerde. Oysa TRT’nin Anadolu’da en fazla izlenen televizyon olduğuna inanıyoruz. Reklamlar da reyting ölçümlerine göre veriliyor. Bisküviyi sadece zenginler yemiyor, buzdolabını sadece zenginler kullanmıyor” dedi. Reyting ölçümünde bulunan AGB şirketinin ölçüm yapan alet sayısının çoğaltılması ve Anadolu’ya yaygınlaştırılması yönünde yetkililerle görüştüklerini açıklayan Şahin, bunun gerçekleşmemesi halinde AGB’den ayrılacaklarının altını çizdi. TRT’nin sadece kamu yayıncılığı yapacak olması izlenmeye önem vermeyeceği anlamına gelemeyeceğinin altını çizen TRT Genel Müdürü İbharim Şahin, “Biz kanallarımızın izlenilir olmasını istiyoruz. Bunun için çalışacağız. Her kesim tarafından izlenecek yayıncılık yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: Türkiye

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.