TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin medya mensuplarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi
Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, yazılı ve görsel medyanın Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.
Görevine bir süre önce atanan Şahin, kurumun önümüzdeki döneme ilişkin vizyonunu belirlemek amacıyla medya temsilcileriyle istişarelerde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde görsel medyanın Ankara temsilcileriyle yemekte buluşan Şahin, ikinci istişare toplantısını ise yazılı medya temsilcileriyle yaptı.
TRTde yaklaşık 8 bin personelin olduğunu hatırlatan Şahin, bunların yüzde 38i yayıncı, yüzde 62sinin ise idari personel olduğunu belirterek, Biz yayıncı istiyoruz. Hatta, TRTden özel kanallara gidip, orada başarılı çalışmalar yapmışları da TRTye döndürmek istiyoruz dedi. Yemekte TRTnin elektrikte payı hatırlatılarak elektriğe yapılan zammın TRTyi de kârlı çıkaracağının dile getirilmesi üzerine Genel Müdür Şahin, elektrik faturalarından alınan payın yüzde 3.5dan yüzde 2ye düşürüldüğünü hatırlattı.
‘Dijital yayına geçmenin maliyeti 200 milyon YTL’
Elektriğe gerçekleştirilen zammın TRTye yansımasının 15-20 milyon YTL olacağını belirten Şahin, kurum olarak dijital yayıncılığa geçmek istediklerini bunun da maliyetinin 200 milyon YTL olduğunu kaydetti. Dijital yayıncılık için biraz zamana ihtiyaçlarının bulunduğunu açıklayan Şahin, TRTye hangi kanalı rakip görüyorsunuz sorusuna ise şu cevabı verdi: TRTnin Türkiyede rakibi yoktur. TRTnin rakibi yine kendisidir. Her kanalın kendine göre bir yayın politikası var. Bunlar kimle, neyle yarışacak. Örneğin TRT-İnt. Sadece yurt dışına yönelik yayın yapıyor. Bunun Türkiyede rakibi yok. Türkiyedeki kanalların rakibi olarak en yakın TRT 1 olabilir.
Reyting ölçümleri gerçeği yansıtmıyor
Televizyon kanallarının reyting ölçümlerinin TRT ile ilgili kısımlarının gerçeği yansıtmadığını açıklayan Şahin, Türkiyenin tamamında 2 bin ölçüm aleti var. Bunların çok büyük bölümü de gelir düzeyi yüksek bölgelerde. Oysa TRTnin Anadoluda en fazla izlenen televizyon olduğuna inanıyoruz. Reklamlar da reyting ölçümlerine göre veriliyor. Bisküviyi sadece zenginler yemiyor, buzdolabını sadece zenginler kullanmıyor dedi. Reyting ölçümünde bulunan AGB şirketinin ölçüm yapan alet sayısının çoğaltılması ve Anadoluya yaygınlaştırılması yönünde yetkililerle görüştüklerini açıklayan Şahin, bunun gerçekleşmemesi halinde AGBden ayrılacaklarının altını çizdi. TRTnin sadece kamu yayıncılığı yapacak olması izlenmeye önem vermeyeceği anlamına gelemeyeceğinin altını çizen TRT Genel Müdürü İbharim Şahin, Biz kanallarımızın izlenilir olmasını istiyoruz. Bunun için çalışacağız. Her kesim tarafından izlenecek yayıncılık yapacağız diye konuştu.
Kaynak: Türkiye
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.