Moda, tasarım ve alışveriş kültürü dergisi Trendsetterın diğer ülkelerdeki lisanslamalarının…
Moda, tasarım ve alışveriş kültürü dergisi Trendsetterın diğer ülkelerdeki lisanslamalarının yapılmasına başlandı. Dergi 2009 yılında Kuzey Amerikada İngilizce yayımlanmaya başlayacak.
Mayıs 2002den bu yana Maya Media bünyesinde yayımlanan Trendsetter dünyaya açılmaya hazırlanıyor. Maya Media ve Sinclair Media Inc. arasında yapılan anlaşma ile Trendsetterın diğer ülkelerde lisanslama çalışmalarına başlandı. Kuzey Amerika ile başlayacak lisanslama sayesinde Türkiye orijinli bağımsız bir dergi İngilizce olarak yayınlanmaya başlayacak.
Ağırlıklı olarak moda, grafik, fotoğraf, mimari ve endüstriyel tasarım konusunda çalışan dergide, dünyada bu alanlarda gelişmekte olan trendlere, başarılı işler çıkartan uluslararası tasarımcıların iş ve bakış açılarına, marka öykülerine, çarpıcı ve benzerlerinden ayrışan moda ve güzellik çekimlerine, yurttan ve dünyadan yarışma, sergi, etkinlik haberlerine yer veriliyor. Dünyaca ünlü İngiliz tasarım portalı WGSN ile anlaşması çerçevesinde dünyadaki son trend ve marka bilgilerini yayınlayan Türkiyedeki tek dergi olan Trendsetter, aynı zamanda CMYK (International Trend Magazine Festival) üyesi.
TRENDSETTERI OKUMAK İÇİN TÜRKÇE BİLMEYİ ÇOK İSTERDİK
Dünya dağıtımında da Comag ile işbirliğinde olacaklarını açıklayan Maya Media Kurucu Ortağı Nevzat Çalışkan, Türkiyede uzun yıllardır denenmeyen bir projeyi gerçeğe dönüştürmenin ve günümüzdeki tek temsilcisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını açıkladı.
Gelişmeyle ilgili sorularımızı cevaplayan Çalışkan, Bizim içimizde ne zamandır böyle bir istek vardı. Sonuçta uluslararası yayınları olan bunun için yurtdışıyla yazışmalar yapan bir kurumuz. Sinclair Media Inc. ile yazışmalarımız sonucunda bizi tanımak istediklerini belirttiler. Biz de onlara bir dergi seti gönderdik. Ardından hemen bir telefon geldi, Trendsetteri okumak için Türkçe bilmeyi çok isterdik diye. Bize derginin Kuzey Amerikada şansı olduğunu söylediler. Bir dönem yazışmalarımız sürdü ve en sonunda kızımızı bizden istediler ve anlaşmamızı yaptık dedi. Bunun ilk başta Kuzey Amerikada başlayan bir operasyon olduğunu ama Avrupadaki birkaç ülkeyle de görüşmeleri olduğunu belirten Çalışkan, Trensetterin Kuzey Amerikada 2009 yılında çıkacağının haberini verdi.
MAYA, INC. VE FAST COMPANYYİ DE GETİRİYOR
Maya Medyanın diğer girişimleri hakkında da bilgi veren Çalışkan, Eylülde Womens Healthin Türkçe yayımlanmaya başlayacağını bildirdi. Ayrıca Amerikalı girişimcilerin el kitabı olarak bilinen Inc.in önümüzdeki Kasım ayında, 750 bin tiraja sahip ödüllü iş dergisi Fast Companynin ise 2009 yılının Haziran ayında yine Maya bünyesinde Türkçe yayımlanmaya başlayacak. Bunlar dışında hala yazışmalarının devam ettiğinin haberini de veren Çalışkan, Şu anda güçlü bir kadın dergisinin eksikliğini duyuyoruz. Dekorasyon konusunda birtakım planlarımız var dedi.
DERGİCİLİĞİN BİTMESİ ÇOK ZOR
Son zamanlarda derginin bir mecra olarak değerinin azaldığı tartışmaları konusunda fikirlerini sorduğumuz Çalışkan Otomobil icat edildiğinde trenden vazgeçmedik. Yani her şey entegre olmak zorunda. Biri diğerine göre tercih edilebilir durumda değil. Ben dergilerin değer yitireceğini dşünmüyorum dedi. İnsanların her zaman bir konu hakkında daha detaylı yazıları daha güzel fotoğraflar eşliğinde okumak isteceğini dile getiren Çalışkan, İnternet yokmuş gibi de davranamayız ama bir entegrasyon olacaktır. Örneğin bizim dergilerimizin tümünün online abonelik sistemi de mevcut. Ben dergi kültürü diye bir şey olduğunu düşünüyorum. Dergilerin ortadan kalkması gibi bir durum yok diye konuştu.
Hazırlayan: Melisa Kesmez
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.